ločitveni postopek (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družina in partnerski odnosi

Sporočilo

muha1 -> ločitveni postopek (9.7.2012 7:44:33)

Pozdravljene! Mene pa samo na kratko zanima, kako je z ločitvenim postopkom, če nisi "uradno" poročen. Ali je postopek ločitve enak, kot če si poročen. Hvala

gsatalema -> RE: ločitveni postopek (9.7.2012 8:20:50)

Če nisi poročena, NI ločitveniga postopka. Dogovorita se o skrbništvu za otroke (če jih imata) in pa o delitvi nepremičnine/oz. premičnine, ki pa mora biti skupna, oz. pridobljena v času skupnega bivanja.

muha1 -> RE: ločitveni postopek (9.7.2012 9:55:48)

Imava vse od naštetega, otroke in skupno lastništvo od vsega začetka. On je veliki materialist, zato bi imel vse in še več. Z otroki manipulira in laže, zato vsi psihično trpimo. Za nekaj časa se bom odstranila k mami, da lažje zadihamo. Glede skrbništva mi je jasno, se ureja na csd. O delitvi premoženja se noče pogovarjati, zato vse preostane na meni. Kam se naj najprej obrnem? Naj vzamem odvetnika in preko njega urejam zadeve?

gsatalema -> RE: ločitveni postopek (9.7.2012 10:39:36)

jas sem bila v podobni zadevi...Skrbništva nad otroci ne ureja več csd, ampak sodišče, in če so stari več kot /oz 10 let se lahko sami odločajo kje in kako bodo živeli.Ni nujno da upoštevajo, ampak v večini, če so želje utemeljene, pa ja. Za nepremičnine, pa idi do odvetnika, če nimaš sreddstev za začetek zaprosi za BPP in uredi zadevo. Tudi , če je bivši veliki materjalist, ampak sta ustvarjala skupaj je pol tvoje...ne boj se tega.

Stran: [1]