ronja -> RE: Na morju (6.7.2012 10:45:56)
|
U bistvu res Ronja, veliko je odvisno za kakšen dopust gre. Tudi starost otroka nekaj doprinese k izbranemu načinu dopustovanja. Ja, tippi, res je, tudi starost otroka precej doprinese. Nas včasih oče hoče povabit ven, kadar smo pri njem na obisku, recimo... Pa po pravici povedano, nama je precej lažje (in vsaj 10x hitreje) skuhat in pospravit kot pa da pokamo vse 3 v avto v največji vročini, gremo tja, pa pa potem tam čakamo z lačnimi otroki (moji otroci so non stop lačni, ko kobilice, skoz nekaj meljejo!), pa potem nazaj pokanje, zaspijo v avtu, se zbudijo, ko prideš, pa potem ne zaspijo nazaj, so posledično sitni,... Skratka - je lažje nekaj vršt v pečico, štedilnika tako nima;) predvsem, kdo si pa želi na dopustu non stop kuhat? Jaz ziher ne. Hehe, mogoče ne non stop, ampak jaz navadno kar rada kuham, lubi tudi rad kuha z mano, tako da je nama to v bistvu hobi:) Tak da navadno si na morju u iber zakomplicirava stvari, ker je pač tam največ časa - in potem delam recimo na morju domače raviole:D - ker nam pač glih zapašejo:D. Ali pa vaflje, pa domač sladoled, itd... Se pa stirnjam, da ni nobena tragedija, če kdaj jemo samo palačinke ali pomfri ali sendviče. To tudi mi kdaj naredimo, tudi doma. Se čisto nič ne sekiram, ker itak pojesta dovolj zdravih reči in ker so tudi sendviči pri nas precej zelenjavni, tako da nimam tistega: joj, pa mora bit nujno kuhano, pa mora bit nujno meso itd... Se mi ne zdi nič narobe, če kdaj jemo mlečni riž, recimo. Itak pojesta potem kup sadja in zelenjave surovega za malice. Meni se zdi tak sistem " po zdravi pameti" nekak najbolj smiselen. Ne obremenjujem se s štetjem karoij ali beljakovin - če ni dovolj nasitno, si itak lačen in pač moraš naredit še kaj za čez ali pa večjo večerjo ali karkoli. Se mi zdi, da to itak čutiš;), otroci pa tako ali tako povejo (dovolj glasno, da slišiš:D). Moja mami recimo pravi, da mora bit kosilo nujno kuhano - ampak se ji zdi čisto ok, če je špagete z olivnim oljem in recimo česnom (samo to), da bi pa dala malim tzatziki in kruh, je pa nezamisljivo - pa je bolj zdravo - je zelenjava, pa v tej vročini celo precej bolj paše;). Moj oče je vedno kislo gledal, če ni bilo mesa in sploh če je bil kak mlečni riž, grisek ali marelični cmoki ali kaki drugi cmočki, itd... Meni se zdi to čisto ok, saj to ni edini obrok. Recimo domače testenine na mleku, pa potem zapečeno v pečici je lahko prav dobro in čisto primerno - saj daš čez kak kompot ali sadje, beljakovin je pa že v jajcih čisto dovolj. pri nas sicer precej kompliciramo s hrano, vsak dan imamo skupno kosilo, vedno mora bit vsaj 1 zelenjava (navadno pa več), itd... ampak to zato, ker nama je to pač všeč. Lubi kar pogreša, če je kdaj na terenu, pa ne more jest z nami... Če bi nama bilo kuhanje muka, pa sigurno ne bi tako komplicirala:). Res pa recimo mi ne nesemo praktično nič mesa s seboj - ker bi jemalo plac zelenjavi:D. In dol res jemo bolj ali manj vegi, z izjemo nekaj rib, ki jih kupimo sveže ali če jih uspe komu nalovit:D. Ampak večina ljudi pa gre na morje za največ 2 tedna in takrat pač ješ kar ti paše. Ja, glih to je problem:D. Pri nas na morju je ena recimo dobra gostilnica (da sem bila 1x in je bilo dobro), ostalo je pa tako, da sama naredim vsaj 5x boljše... IN nama potem valjda to ne paše:D. Pa še ponudbe bi se hitro nažrli, da o ceni ne govorimo;)... Zdaj so pač druge prioritete, ko bomo preseljeni, kredit za to večjo reč odplačan (zaenkrat še nismo niti našli večjega placa), otroci malo večji, da ne bo več z njimi treba na wc it:D... pa si bojo verjetno tudi oni kdaj želeli in bomo šli. Do takrat se mi zdi pa bolj smiselno vlačit hrano s sabo, čeprav vsakič gagava:D.
|
|
|
|