Tippi -> RE: Dnevno spanje 3-letnikov (5.7.2012 13:54:23)
|
Lahko izkušnja ja. in nasvet [sm=smiley1.gif] Moja hči je bila v vrtcu vsem trn v peti, ker niso mogle v času počitka, vzgojiteljice u miru kofetkat. Je bila pač malček, ki ni popoldne nikoli spala. Od enega leta dalje. Najprej smo poskušali vse mogoče, da bi, kot vsi običajni otroci imela popoldanski počitek, potem smo pa ugotovili, da nam to para živce, njej pa tudi in smo zelo kmalu nad poskusom "uspavanja" odnehali. Prvi mesec sem se strašansko sekirala, in tudi fizično sem komaj sfolgala, potem pa smo se navadili. Sicer smo bili deležni zgražanja pametnih mamic in očkov, češ da mora otrok imeti red in mora spati po pravilih, tako popoldne, kot zvečer ob normalnih urah, to je najkasneje do osmih, devetih, ampak se temu nismo preveč posvečali. Tako da, mi smo se prilagodili en drugemu, čisto po občutku in instinktu. če je bila sitna, je bila sitna, smo to sprejeli, nihče se ni preveč obremenjeval, če je otrok pet minut jokal. jasno, da smo jo poskušali zamotati, ampak v večini brez sitnobe ni šlo. Pa smo zgurali. To obdobje sitnobe ni dolgo trajalo. Potem se je navadila in je ob času popoldanskega počitka kaj počela, ali pa se z nami premetavala po postelji. Tako je bilo do danes. No, premetava se z nami več ne, pa tud kaj drugega počne, kot riše in sestavlja legice [sm=jezicek.gif]Popoldne itak ni spala, zvečer pa, ko jo je zmanjkalo jo je pač zmanjkalo. pa naj je bilo to ob devetih, ali pa ob polnoči. Danes je že skoraj polnoletna, in ne vem če je dvakrat v vseh teh letih spala popoldne, zvečer pa hodi spat med deset____o in enajsto. želim ti predvsem veliko dobre volje in moj nasvet, pa ga lahko mirno ignoriraš, ne bom huda, ampak ne silite otroka spat, če mu ni za spat. pa sitna gor al pa dol. [sm=smiley1.gif]
|
|
|
|