okapi -> RE: Nosecnost, tujina, nadomestilo porodniske (6.7.2012 11:04:06)
|
Stalno prebivališče ni tolk pomembno kje je,ampak to da je mož zaposlen v tujini ti pa si brezposelna in zato v slo nisi upravičena do porodniškega nadomestila,ne do otroških dokladov in vseh teh socialnih transferjev,za vse to moraš zaprosit tam kjer je zaposlen mož.Malo pogooglaj vse piše in sicer je tak zakon od 1.5.2010-EU Hvala za odgovor! Nimas pa cisto prav, vsaj v primeru porodniskega nadomestila. Ravno v tujini ne morem zaprositi za porodnisko nadomestilo (da je moz tam zaposlen ne igra nobene vloge), ker v tujini nisem bila nikoli zaposlena, pac pa sem bila zaposlena v Sloveniji kjer sem placevala prispevke in iz tega naslova mi pripada 55% od minimalne place. In kot si rekla stalno prebivalisce ne igra nobene vloge, le to ali si bilpri nas v zadnjih treh letih zaposlen vsaj 12 mesecev. Glede otroskega dodatka pa imas prav, zato sem ze poslala dopis za odjavo OD, ker bo moz tukaj na podlagi zaposlitve podal vlogo za OD. Sedaj mi samo se izracun porodniskega nadomestila ni jasen. Namrec ce od NETO minimalne place odstejem 55%, ali moram potem od dobljenega zneska vseeno odsteti se 21% prispevkov ali to ni potrebno, saj sem ze kot osnovo za izracun vzela neto in ne bruto minimalne place. Ce kdo ve, bom zelo vesela za odgovor, saj na centru za socialno delo na nic ne znajo odgovoriti kot, da tam niso ravno za to. Hvala in LP
|
|
|
|