ajataja -> RE: Študentka, partner zaposlen v AU, ostala sem brez porodniške (4.7.2012 14:11:10)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Aurora00 IZVIRNO SPOROČILO: ajataja Bo kar držalo tako kot so ti povedali,ker je partner zaposlen gor ti pa tukaj nisi zaposlena je za vse socialne transferje primarna država v kateri dela partner.Starševski dodatek in otroški dodatek boš dobila gor.Naj gre partner na njihov Finanzamt in se tam pozanima kaj je treba oddat za starševski dodatek jaz ti lahko samo povem za otroški dodatek.Zna pa bit gor problem to da nista na istem naslovu,naj gre čimprej in se pozanima ker zna tole še kar trajat,ker rabiš en kup papirjev preden skup vse spravišker moreš tudi v Slo potrdit določene zadeve in pol tu čakaš pol pa še gor da vlogo rešijo pa še dopusti so zdaj tak da nekje dva meseca sigurno traja.Nakazila so pa gor vsak drug mesece in to zdaj v Juliju potem pa v septembru in decembru,lahko da boš še ujela september drugače boš mogla pa čakat do decembra.[sm=smiley13.gif]Kako je pa z otroškim dodatkom,a tistega še tu dobivaš?Čimprej ga prekini ker nisi upravičena do njega in znajo pol fajn zakomplicirat. Je pa tak zakon od 1.5.2010 vidim, da se spoznaš na tole...ja, obrazec 411 smo že poslali v lj, tam pa imajo čas do 12. avgusta, da uredijo in poštemplajo...kako dolgo pa traja v avstriji, preden se uredi? dolgo? uf, upam, da septembra že dobimo...a bom potem dobila še za nazaj porodniško? najrbž ja ne? kolikšna pa je vsota? v sloveniji je starševski po novem 250eur....ne, ne, v sloveniji nič ne prejemam, niti otroških, vse bova dala gori...tako so nama povedali Ja E 411 je za otroški dodatek pa e 401 še potrdiš na upravni enoti .Pa avstrijske obrazce moreš dobit in tiste izpolnit kaj vse je še treba priložit ti vse tam piše.Jaz sem čakala pole iz Lj dober mesec in pol še odgovor iz avstrije malo več kot en mesec.Kot sem rekla za starševski dodatek pa ne vem kaj dosti,ker ga nisem dobivala tudi koliko ga je ne vem,lahko pa malo pobrskaš po njihovi spletni strani za otroški dodatek vem da je vse napisano in verjetno je tudi za ostalo.
|
|
|
|