|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Izvenmaternična nosečnost
4.7.2012 1:26:36   
zvezdica20
Pozdravljeni,
stara sem 20 let. Imam neredne menstrualne cikluse. Zadnjo menstruacijo sem imela 28.4.-5.5. Najdaljši ciklus v zadnjih nekaj mesecih je bil dolg 78 dni. Iz 12.5 na 13.5. sem imela nezaščiten spolni odnos, pri katerem ni prišlo do izliva v nožnico. Nato se mi je čez devet dni pojavil bledoroza izcedek na hlačkah, ki je trajal 3-4 dni, 1x dnevno proti večeru. Sestra pri ginekologinji je menila, da gre za ovulacijsko krvavitev. Obenem sem imela tudi blago omotico. Nato sem naredila test nosečnosti 20 dni po nezaščitenem SO. Bil je negativen. Test sem ponovila v sredini meseca junija in ponovno danes, 3.7. Vsi trije testi so bili negativni. Sestra meni, da bi lahko šlo tudi za izvenmaternično nosečnost. Že en teden imam nekakšno vnetje. Par dni sem opazila na hlačkah tudi zelenkasto bel izcedek, ki je bil na začetku zelo obilen, sedaj ga je dosti manj in tudi srbečice več ni ( mazala sem se s kremo canesten). Omeniti pa moram tudi to, da me pogosto tišči na wc, torej na vodo. Včasih sem hodila na vodo samo 2x na dan, sedaj pa grem sigurno 4x, če ne več. Zadnja dva dni imam blage krče, malo blažje kot tiste tik preden dobim menstruacijo. Prosila bi za vaša mnenja. Trenutno čakam, da me sestra naroči za pregled pri ginekologinji, ampak ker me čakanje ubija, me res zanima, kaj o tem še mislite ostali. Kakšne so možnosti za zanositev? Ali je glede na moja leta izvenm. nosečnost res mogoča? ali je morda v urinu premalo nosečniškega hormona, da bi test pokazal nosečnost?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Izvenmaternična nosečnost
4.7.2012 6:04:33   
Tippi
IZVIRNO SPOROČILO: zvezdica20

Pozdravljeni,
stara sem 20 let. Imam neredne menstrualne cikluse. Zadnjo menstruacijo sem imela 28.4.-5.5. Najdaljši ciklus v zadnjih nekaj mesecih je bil dolg 78 dni. Iz 12.5 na 13.5. sem imela nezaščiten spolni odnos, pri katerem ni prišlo do izliva v nožnico. Nato se mi je čez devet dni pojavil bledoroza izcedek na hlačkah, ki je trajal 3-4 dni, 1x dnevno proti večeru. Sestra pri ginekologinji je menila, da gre za ovulacijsko krvavitev. Obenem sem imela tudi blago omotico. Nato sem naredila test nosečnosti 20 dni po nezaščitenem SO. Bil je negativen. Test sem ponovila v sredini meseca junija in ponovno danes, 3.7. Vsi trije testi so bili negativni. Sestra meni, da bi lahko šlo tudi za izvenmaternično nosečnost. Že en teden imam nekakšno vnetje. Par dni sem opazila na hlačkah tudi zelenkasto bel izcedek, ki je bil na začetku zelo obilen, sedaj ga je dosti manj in tudi srbečice več ni ( mazala sem se s kremo canesten). Omeniti pa moram tudi to, da me pogosto tišči na wc, torej na vodo. Včasih sem hodila na vodo samo 2x na dan, sedaj pa grem sigurno 4x, če ne več. Zadnja dva dni imam blage krče, malo blažje kot tiste tik preden dobim menstruacijo. Prosila bi za vaša mnenja. Trenutno čakam, da me sestra naroči za pregled pri ginekologinji, ampak ker me čakanje ubija, me res zanima, kaj o tem še mislite ostali. Kakšne so možnosti za zanositev? Ali je glede na moja leta izvenm. nosečnost res mogoča? ali je morda v urinu premalo nosečniškega hormona, da bi test pokazal nosečnost?

Sama nimam izkušenj z izvenmaterično nosečnostjo, ampak kolikor sem brala, so bolečine neznosne in prisotna je krvavitev. Če imaš kakršnekoli težave, je res ginekolog najpametnejša odločitev.

Pa še malo iz konteksta. Na vodo hodiš premalo. Dvakrat na dan je premalo. Če pa govorimo o nosečniških znakih, je pa štirikrat na dan, absolutno premalo. Nosečnice hodijo lulat tud na pol ure user posted image

Izvenmaterična nosečnost ne izbira let, kot tudi ne splavi in podobni zapleti.

Kakšne so možnosti za zanositev? Možnosti vedno obstajajo, ne glede na to, kakšen ciklus imaš. Narava pač naredi svoje. Če imaš s fantom nezaščitene spolne odnose, in si otroka ne želita, si čim prej umisli kontracepcijo.

Tole sem spisala res na način, da ti bo najbolj razumljiv, brez pretiranega filozofiranja. Upam, da sem ti vsaj malo pomagala. Če imaš pa čas, pa kar pobrskaj po RR, imaš branja še pa još, vezanega na tvoje pomisleke in probleme.

Srečno!

< Sporočilo je popravil Tippi -- 4.7.2012 6:11:12 >

(odgovor članu zvezdica20)
Neposredna povezava do sporočila: 2
4.7.2012 11:06:50   
zvezdica20
hvala za odgovor :) glede kontracepcije že nekaj časa razmišljam o tabletkah... ampak me je strah, ker je potem povečano tveganje za dedne bolezni.. in se ne morem nikakor odločit. No upam, da bo vse vredu. To glede uriniranja.. v začetku maja sem imela vnetje mehurja.. morda je to vse nekako povezano.. in gre le za kakšne hormonske motnje. V zadnjih nekaj mesecis se mi je življenje oz. stil precej spreminjal. ogromno sprememb, in mislim, da je to tudi šok za telo.

Glede IZN sem pa prebrala, da bi naj bile hude bolečine.. če bi bila res noseča, bi zdaj bila v 6. tednu nosečnosti. Verjetno bi bili znaki bolj izraziti.

(odgovor članu Tippi)
Neposredna povezava do sporočila: 3
6.7.2012 8:30:23   
Tippi

glede kontracepcije že nekaj časa razmišljam o tabletkah... ampak me je strah

Nehaj razmišljati, ampak ukrepaj. Lahko je prepozno in bo neželena nosečnost tik-tak tukaj user posted image
S tabletkami jaz nimam izkušenj, ker mi niso ustrezale (poskusila jih imeti 14 dni po porodu), pa so mi naredile toliko sranja s počutjem, da sem se jim za vedno odrekla. Sva bila pa na kondomih večino časa, z izjemo mater. vložka eno obdobje.
Kaj je pa s kondomom narobe?

Neposredna povezava do sporočila: 4
6.7.2012 8:47:22   
zvezdica20
problem je v tem, da me s kondomom boli, že tako ali tako tudi ko imava odnose brez kondoma. Pač do 19. leta nisem imela spolnih odnosov, in sva začela s fantom sva rabla ene pol leta sigurno, da sva lahko začela sploh z spolnimi odnosi, ker pred tem je vse skpaj bila samo predigra, potem pa ko je šlo zares, je pa začelo bolet, in sva mogla nehat. No zdaj je dosti bolje, ampak še vedno ko imava odnose, me boli od zunaj, ker sem tako ozka, in dosti krat mi tudi teče kri, ampak čisto malo. In ko si da gor kondom, je še slabše. Nevem, kako se da to rešit.. Predlagala sem mu lubrikant, ampak je rekel, da on tega noče..

(odgovor članu Tippi)
Neposredna povezava do sporočila: 5
6.7.2012 8:54:33   
Tippi
Če noče lubrikanta s kombinacijo kondoma, potem pa naj si on umisli kontracepcijouser posted image . Ne razumem, zakaj bi morala biti kontracepcija domena ženske?? Če bo prišlo do zanositve, boš samo ti kriva, al oba?
Ne, resno ti polagam na srce. Preveč žalostnih zgodb z neželeno nosečnostjo sem slišala, tako da čim prej se za nekaj odločita, če si ne želita otrok. Če pa ni panike, če bi se zgodilo, potem je pa to druga zgodba.

Neposredna povezava do sporočila: 6
6.7.2012 15:01:45   
Anonimen
In zakaj noče lubrikanta??? Kako bi ga to motilo? Res ne razumem.

(odgovor članu Tippi)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
7.7.2012 16:38:35   
neika
glede bolečin moram, vsaj v mojem primeru, res ugovarjat. Sama nisem čutila bolečin ves čas trajanja te "nosečnosti", za katero sploh nisem vedela, da obstaja. Prvi cikel je bil normalen, pri drugem pa sem krvavela 16 dni, menstruacija ni bila obilna, nekak netipična zame, kar sem sicer opazila. Dokler me ni en večer začelo orto zvijat, zdržala sem do jutra v groznih bolečinah, in hvala bogu, da me je mož peljal direkt v UKC, drugače bi izkrvavela, saj mi je počil jajcevod, in v teh šestnajstih dneh je počasi "cankalo", dokler se tisti večer ni res pretrgal. Na UZ je pokazalo, da je bila trebušna votlina polna krvi- Pravijo, da so me komaj rešili, odstraniti pa so mi morali jajcevod.

ne mislim te strašiti, samo povem izkušnjo, zato menim, da je IZVMN pri vsaki ženski drugačna, in ne posploševati, prosim.

Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in oploditev
Ovulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...
Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?