Bučke (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


gondola -> Bučke (3.7.2012 14:04:17)

Kaj vse delate iz bučk? Prosim, za ideje, ker bučk je ogromno idej pa niti ne[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




*mačka* -> RE: Bučke (3.7.2012 14:09:16)

Jst najraje polnjene bučke mmmmmmmmmm[sm=bravo.gif], pa na žaru, pa pečene v solato...
Jih pa narezane zamrznem pa uporabjlam v raznih omakah, rižotah, juhah...
Dobr tek [sm=smiley1.gif]




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (3.7.2012 14:11:17)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




mini86 -> RE: Bučke (3.7.2012 15:48:54)

-pohane
-naribane in dane v bolj gosto maso za palačinke-mmmmm
-narežem na pol, izdolbem, dam notr faširan meso in čez nariban sir pa v pečico
-žar




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (3.7.2012 16:14:02)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




sonček33 -> RE: Bučke (3.7.2012 16:21:19)

polepti, v frtalji, popečene s sirom in olivami, s paradižnikom v omaki poleg pireja, v juhi




mini86 -> RE: Bučke (3.7.2012 16:53:20)


IZVIRNO SPOROČILO: sonček33

polepti, v frtalji, popečene s sirom in olivami, s paradižnikom v omaki poleg pireja, v juhi


popečene s sirom in olivam


podroben opis tegale prosim[sm=smiley36.gif]




sunny24 -> RE: Bučke (3.7.2012 17:31:51)

Pohane, temfane (dušene)-tle jih kar neki porabiš, ta majhne v solati, za mineštre,...




t5t6 -> RE: Bučke (4.7.2012 11:49:05)

- Polpete; naribaš bučke, posoliš, počakaš da spustijo vodo, dodaš jajce, parmezan peteršilj, moko, da pride gosto, z žlico vlivaš v vrelo olje,
- Zgornjo zmes lahko daš tudi v pekač ali pa v model za mafine
- Maso (če je malo bolj redka) lahko spečeš kot bolj debelo palačinko, jaz, ko se ena stran zapeče razrežem na 4 kose in vsakega posebej obrnem, če gre bolj težko
- Na ponvi za palčainke popečem narezane bučke, samo malo posolim na koncu dam gor sir (meni je zelo všeč mlad kozji) pustim še toliko, da se stopi in njami
- pohane
- tenstane
- mineštrica




sonček33 -> RE: Bučke (5.7.2012 13:21:36)

Mini - bučke narežem na 1/2 cm debele kolobarje, jih posolim in počakam, da spustijo vodo. Nato jih malo popivnam, na vsak kolobar dam kolobar mozzarele (ali kateri koli drug sir) in izkoščičene ter narezane olive. Polijem z nekaj kaplijcami olivnega in hop v segreto pečico (lahko tudi žar) za cca. 10 minut. Zraven postrežeš popečen kruhek.




Tippi -> RE: Bučke (6.7.2012 8:37:51)

Ker se prehranjujemo pretežno po kravje [sm=smiley36.gif], so bučke skoraj sestavni del večine obrokov. enkrat v omakci bolj redki, drugič bolj gosti, tretjič kot samostojna jed, pečene, polnjene. Nam so najljubši bučkini polpeti. Pa bučkine juhice, enkrat samostojne, drugič s česnom, tretjič s cvetačo, četrtič z brokolijem. Pa bučkini narastki na sto načinov. Edino pohanih ne jemo, ker pač pohanja ne jemo tudi sicer. Pa bučkini namaz. Uf, ogromno tega. Na kulinarika slovenije imaš receptov tono.




ronja -> RE: Bučke (6.7.2012 10:18:12)

Imamo enake prehranjevalne navade, hehe.
- bučke popečene na žaru ali v ponvi (najboljše narebreni, da naredi tiste lepe črte:) - mi smo včeraj jedli popečene bučke, omako iz lisičk in zapečeno polento, recimo - je bilo prav njami:)
- bučkina juha (za okus zraven pašejo rahlo popražene pinjole recimo, če hočeš tako bistro varianto, ali pa če vmešaš smetano in narediš bolj nasitno, kremasto varianto - probaj oboje, da se malo menja:)
- bučke v omaki (s smetano, sladko ali kislo, s paradižnikom, same,... z različnimi zelišči...) - omako lahko preliješ čez testenine ali riž, kusku, katerokoli kašo,...
- bučkin kiš (slana pita: krhko testo spodaj, čez pa naložiš bučke in poliješ z mešanico mleka/smetane in jajca z dodatki po želji: začimbe, šunka, sir,...)
- polnjene bučke (z jajcem, sirom in drobtinami, s šunko in sirom, z mletim mesom, če že hočete (ta nam ni toliko), s kuskusom z dodatki,...)
- bučkini polpeti (naribane bučke, sir, jajce, drobtine,...)
- bučkini zvitki (popečene na tanko narezane bučke namažeš s skutnim/fetinim/rikotinim namazom (torej skuta/feta/rikota - pač ena mazljiva zadeva z začimbami), zviješ in po želji še malo popečeš, lahko še kaj čez poliješ,...
- bučke v solati (ali - popečene na koščke ali debelejše kolobarje narezane bučke začiniš s kisom in oljem in začimbami, dodaš lahko še kako papriko, kumare,... ali pa surove, narezane na tanjše trakce, začinjene z jogurtovim prelivom, recimo)
- marinirane bučke - podobno kot bučkina solata
- zelenjava s krompirjem v pečici: bučke lahko flikneš kadarkoli zalaufaš pečico - so super, ker so bolj sočne in pašejo h krompirju in kakemu korenju, recimo - in imaš cel obrok:)
- bučkine marmelade še nisem delala - ankica, a je to dobro?
- ratatuj - njamnjam
- bučke z drugo zelenjavo in/ali mesom v voku - zraven riž ali kitajski rezanci ali stekleni rezanci
- bučkov kari (kot ena gosta omaka/enolončnica)
- bučkov zapečenček: bučke in krompir: surove bučke in skoraj do konca kuhan krompir narežeš in naložiš strehasto v posodo za narastke, začiniš z zelišči in potreseš s sirom, hop v pečico, pa je
- bučkov narastek: skuhaš testenine skoraj do konca (da so še trde), flikneš v naoljeno posodo za narastke (pač en pekač, lepo pa je, če je ali steklen ali keramičen, samo to je že preseravanje male gurmanke[sm=smiley36.gif], ki je z očmi;)), mednje zapikaš na rezine narezane bučke in preliješ z mešanico juhe/mleka in jajca, lahko dodaš malo smetane, če želiš bolj močno jed, seveda obvezno sveža zelišča (ali pa vsaj suha, no, samo zdaj se res dobi sveža, izkoristite, pa itak jih verjetno imate na vrtu, če imate sveže bučke;), čez lahko potreseš še malo sira in hop v pečico
- bučkina solata z melancani in/ali papriko: oboje/vse troje popečeš, začiniš z olivnim oljem, kisom in zelišči
- bučkini njoki: v krompirjevo testo vmešaš dobro odcejene naribane bučke
- bučkin kruh - v krušno testo vmesiš naribane bučke (rabila boš manj vode, ker so bučke že mokre): bučk se praktično ne čuti, je pa tak kruh dalj časa svež in bolj sočen
- bučkova omaka z gobami - super paše na testenine
- bučkova omaka s paradižnikom (iz konzerve ali svežim - to dvoje paše ful dobro skupaj): ja, vem, da sem že rekla, bučkina omaka, samo teh omak je res malo morje, pa lahko enkrat narežeš bučke na rezine, druigč na male kockice, enkrat prej popečeš, drugič vse pokuhaš v paraižnikovem soku, enkrat daš svež paradižnik, drugič mezgo, tretjič vložen paradižnik v koščkih ali pelate, pa različne začimbe, dodaš olive, kapre, inčune, lahko tudi kake tune, sardele, če vam manjka beljakovin v taki omaki,... drugič pade not košček šunke ali pršuta,...
- bučke in paradižnik s sirom v pečici: oboje narežeš na kolobarje, izmenično naložiš v posodo, čez potreseš slan sir (feta ali fitaki) in daš v pečico, da se zapeče:)
- bučkina fritata: bučke in vmešana jajca z zelišči
- bučina omleta
- slane palačinke z bučkinim nadevom (zmešaš naribane bučke (ali popečene in narezane) s skuto/rikoto/feto, začiniš, namažeš to na palačinke, zviješ, po želji še gratiniraš: naložiš v posodo, potreseš s sirom, v pečico, da se malo zapeče, to je to.
- rakle (racqlette)
- pica z bučkami

A bo za kak teden?[sm=jezicek.gif]




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (6.7.2012 12:57:31)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




noranate -> RE: Bučke (6.7.2012 13:14:32)

bučkina marmelada je super, sam če so same bučke men lih ni. Če pa daste zraven nekaj breskev, obvezen je rum in pa mal več vanilije in pride super zadeva [sm=bravo.gif]




ronja -> RE: Bučke (6.7.2012 13:18:19)

Ha, Ronja, pozabila si še na lazanjo in musako iz bučk

Jao, lubi me bo skalpiral![sm=jezicek.gif] Kako sem lahko pozabila LAZANJO??? Ajooooj!!! Kesam se, res!
PS: zelenjavne lazanje morajo bit pri nas nujno v tistem pekaču, ki si ga ti prinesla, ker je največji[sm=jezicek.gif]. Je pripravljen it vsakič v klet ponj (ker mi ne gre v omarico:D - bo boljše, ko bo večja kuhinja[sm=smiley36.gif])

hvala za nasvete glede marmelade, bomo enkrat res poizkusili:).




enea -> RE: Bučke (6.7.2012 13:20:16)

A je katera dala surove bučke zamrznit? Moja tašča ima fuuuuuuuuuuuuulllllll bučk, pa jo zanima ali lahko da surove v skrinjo?[sm=zmeden.gif]




ronja -> RE: Bučke (6.7.2012 13:22:33)

Mislim, da jih navadno vsaj blanširajo, nisem pa ziher, da je to nujno - se mi zdi, da so naše babice vse blanširale, čeprav ni bilo treba...




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (6.7.2012 13:56:40)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




gondola -> RE: Bučke (6.7.2012 14:07:10)

Hvala

Res super, ogromno idej[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

V skrinjo pa jih dam tudi jaz surove in so ok.




caramel -> RE: Bučke (6.7.2012 17:03:29)

Ronjin seznam je kar popoln. [sm=smiley36.gif] So pa meni bučke in paradižnik s sirom v pečici najboljše z mocarelo (obvezno za vsako plastjo bučk in paradižnika), česnom in svežo baziliko. Mmmm. Ampak paradižnik mora biti pa res okusen (po možnosti domač), drugače lahko ta jed pride malo "prazna". Pri nas je poleg naštetih jedi pogosto na jedilniku tudi slan bučni "štrudelj" (po možnosti s skuto) in pa bučke s tuno.

Zamrzujemo pa kar sveže bučke. Narezane na koščke za razne omake in pa naribane za polpete, štrudelj... . Naribane sicer odtajane spustijo precej vode, ampak jih pač ožameš in so super.




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (6.7.2012 18:09:05)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (6.7.2012 18:27:54)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




ronja -> RE: Bučke (9.7.2012 11:53:41)

aaa, poznam to. Zelenjavna mineštrca, ki se je kuhala vsaj eno uro, pa celo tono vegete notri, bljak.

Joj, jaa! Midva še zdaj prepričujeva taščo, da je nam tista"še surova, pretrda,..." zelenjava čisto zares najboljša! Smo prav veseli, če se ji kdaj "ne posreči, pa je še surovo"[sm=smiley1.gif] Pa dobro kuha, da ne bo nesporazuma, samo pri zelenjavi imamo druga merila. Moja mami pa je nekaj časa vedno servirala poln krožnik najrazličnejše zelenjave dobesedno surove in cele - in s tistim tudi nismo vedeli, kaj počet - ker dejansko zelo težko ješ surovo celo cvetačo, tudi cel velik paradižnik je omikano bolj težko jest... NImaš s čim odrezat, ma čudno je... Sva rekla, da če bi ju skombiniral, bi bilo pa idealno - pa se režala, ja, da kombinacija sva pa midva:D. Ne, zelenjava mora bit narejena na ugriz, da še ima konsistenco, ne da jo z jezikom stisneš, pa je ko pire (razen če delaš zelenjavni pire, seveda;).

PS. ti bi bila dobra za forum hujšarc - ob takemle opisu človeka ves apetit mine:D.




takotako -> RE: Bučke (9.7.2012 12:47:14)

MI smo lansko leto dal zmrznit bučke. Na koščke narezane.
JAz jih mam ful rada z vmešane z jajčki.
Danes bom pa ravno delala pečeno polento z bučkami. Upam da bo ok.




Stran: [1]