ronja -> RE: Bučke (6.7.2012 10:18:12)
|
Imamo enake prehranjevalne navade, hehe. - bučke popečene na žaru ali v ponvi (najboljše narebreni, da naredi tiste lepe črte:) - mi smo včeraj jedli popečene bučke, omako iz lisičk in zapečeno polento, recimo - je bilo prav njami:) - bučkina juha (za okus zraven pašejo rahlo popražene pinjole recimo, če hočeš tako bistro varianto, ali pa če vmešaš smetano in narediš bolj nasitno, kremasto varianto - probaj oboje, da se malo menja:) - bučke v omaki (s smetano, sladko ali kislo, s paradižnikom, same,... z različnimi zelišči...) - omako lahko preliješ čez testenine ali riž, kusku, katerokoli kašo,... - bučkin kiš (slana pita: krhko testo spodaj, čez pa naložiš bučke in poliješ z mešanico mleka/smetane in jajca z dodatki po želji: začimbe, šunka, sir,...) - polnjene bučke (z jajcem, sirom in drobtinami, s šunko in sirom, z mletim mesom, če že hočete (ta nam ni toliko), s kuskusom z dodatki,...) - bučkini polpeti (naribane bučke, sir, jajce, drobtine,...) - bučkini zvitki (popečene na tanko narezane bučke namažeš s skutnim/fetinim/rikotinim namazom (torej skuta/feta/rikota - pač ena mazljiva zadeva z začimbami), zviješ in po želji še malo popečeš, lahko še kaj čez poliješ,... - bučke v solati (ali - popečene na koščke ali debelejše kolobarje narezane bučke začiniš s kisom in oljem in začimbami, dodaš lahko še kako papriko, kumare,... ali pa surove, narezane na tanjše trakce, začinjene z jogurtovim prelivom, recimo) - marinirane bučke - podobno kot bučkina solata - zelenjava s krompirjem v pečici: bučke lahko flikneš kadarkoli zalaufaš pečico - so super, ker so bolj sočne in pašejo h krompirju in kakemu korenju, recimo - in imaš cel obrok:) - bučkine marmelade še nisem delala - ankica, a je to dobro? - ratatuj - njamnjam - bučke z drugo zelenjavo in/ali mesom v voku - zraven riž ali kitajski rezanci ali stekleni rezanci - bučkov kari (kot ena gosta omaka/enolončnica) - bučkov zapečenček: bučke in krompir: surove bučke in skoraj do konca kuhan krompir narežeš in naložiš strehasto v posodo za narastke, začiniš z zelišči in potreseš s sirom, hop v pečico, pa je - bučkov narastek: skuhaš testenine skoraj do konca (da so še trde), flikneš v naoljeno posodo za narastke (pač en pekač, lepo pa je, če je ali steklen ali keramičen, samo to je že preseravanje male gurmanke[sm=smiley36.gif], ki je z očmi;)), mednje zapikaš na rezine narezane bučke in preliješ z mešanico juhe/mleka in jajca, lahko dodaš malo smetane, če želiš bolj močno jed, seveda obvezno sveža zelišča (ali pa vsaj suha, no, samo zdaj se res dobi sveža, izkoristite, pa itak jih verjetno imate na vrtu, če imate sveže bučke;), čez lahko potreseš še malo sira in hop v pečico - bučkina solata z melancani in/ali papriko: oboje/vse troje popečeš, začiniš z olivnim oljem, kisom in zelišči - bučkini njoki: v krompirjevo testo vmešaš dobro odcejene naribane bučke - bučkin kruh - v krušno testo vmesiš naribane bučke (rabila boš manj vode, ker so bučke že mokre): bučk se praktično ne čuti, je pa tak kruh dalj časa svež in bolj sočen - bučkova omaka z gobami - super paše na testenine - bučkova omaka s paradižnikom (iz konzerve ali svežim - to dvoje paše ful dobro skupaj): ja, vem, da sem že rekla, bučkina omaka, samo teh omak je res malo morje, pa lahko enkrat narežeš bučke na rezine, druigč na male kockice, enkrat prej popečeš, drugič vse pokuhaš v paraižnikovem soku, enkrat daš svež paradižnik, drugič mezgo, tretjič vložen paradižnik v koščkih ali pelate, pa različne začimbe, dodaš olive, kapre, inčune, lahko tudi kake tune, sardele, če vam manjka beljakovin v taki omaki,... drugič pade not košček šunke ali pršuta,... - bučke in paradižnik s sirom v pečici: oboje narežeš na kolobarje, izmenično naložiš v posodo, čez potreseš slan sir (feta ali fitaki) in daš v pečico, da se zapeče:) - bučkina fritata: bučke in vmešana jajca z zelišči - bučina omleta - slane palačinke z bučkinim nadevom (zmešaš naribane bučke (ali popečene in narezane) s skuto/rikoto/feto, začiniš, namažeš to na palačinke, zviješ, po želji še gratiniraš: naložiš v posodo, potreseš s sirom, v pečico, da se malo zapeče, to je to. - rakle (racqlette) - pica z bučkami A bo za kak teden?[sm=jezicek.gif]
|
|
|
|