m_o_i -> RE: asimetrija, hipotonija po eni strani (29.6.2012 22:39:53)
|
pri nas je bila diagnoza povecan misicni tonus: -pri enajstih mesecih se je prvic sam vsedel(napol v spanju in se je ustrasil, ko je videl, da sedi[sm=jezicek.gif]) - malo za tem se je zacel tudi prevracat trebuh/hrbet(prej je lezal ko kebrcek) -okoli 15ega meseca se je zacel sam postavljati ob svari - shodil je pri 17ih mesecih (NIKOLI ga nisem drzala za roke, da bi hodil, NIKOLI v nic silila; shodil je pa tako v sekundi, da mi sploh jasno ni blo, da mulc dela korake od mize proti regalu[sm=smiley36.gif]) samo tole ti bom rekla: pusti casu cas (se prehitro se bos slisala "oh, kak je blo fajn, ko si se pri miru sedela[sm=smiley1.gif]") vse nadoknadijo[sm=bravo.gif] aja, Elias je bil zahirancek, tudi asimetrija (desna stran bolj "lena" ko leva). se danes gre po stopnicah z levo nogo naprej. obstajala je tudi moznost(tak je rekla na FTH), da bo levicar-pa ne zato, ker bi bil levicar po naturi, ampak zato, ker bo primoran bit levicar...no, zdaj kaze, da bo kuj desnicar (sicer mi je vseeno, ktera roka je zanj prava roka). aja, se danes kdaj je z levo roko, desno ima pa stisnjeno v pest. tudi nozne prste se kdaj zakrci nazaj. jaz mu prste razprem in bozam, da jih sprosti...
|
|
|
|