KIKI**** -> RE: domaci bazen (3.7.2012 10:23:15)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Nova_nosečka Mi nismo čisto nič komplicirali in nisem vzganjala nobene zanstvene fantastike. V skimerju imamo eno veliko počasi topečo klorovo tableto-drži cca 12 dni, pa na vsake tolko časa tekoči algicid, ko pač začutiš, da so tla ob robovih malo polzka. Lani nam je voda zdržala tako 3 mesece, porabila sem po eno pakungo obeh. Ph plus in minus granulat ter testerje sem sicer kupila, ampak uporabila samo enkrat. Niti nisem paničarila in dala takoj tisti dan klor, ko sem videla da manjka. Sej ne gre to tako hitro, da voda crkne. Ne vem no. V teh trgovinah vam znajo natrobit, da rabite nevem kaj vse. Poenostavit pa bo. Tko nekako je pri nas. Bazen je sicer postavljen dobih 14 dni. V Baumaxu mi je hotel prodajalec prodati vse kar je za potrebno za vzdrževanje vode, pa je hvala bogu mimo prišel ZELO prijazen gospod, ki ima sam doma bazen že vrsto let in mi povedal, kako naj vzdržujem vodo in kaj potrebujem. Tako sem kupila Multi tab tablete, ki imajo vse v enem in dozator ter algicid, ki ga dodajamo 1x tedensko po navodilih, za določen m3 vode. Voda je lepa, čista, pa smo vsak dan notri po 3-5 ur. Zanima me pa, ali imate vsi pumpe (črpalke) prižgane ves čas in jo izklopite samo kadar se kopate? Pri nas je tako, ampak ko bomo šli na morje bomo pa vse skupaj izštekali in tašči naročili, da priklopi 2 dni preden pridemo domov in ji pripravili, kaj naj vlije v bazen in doda 1 tableto.
|
|
|
|