Parcelacija in kupoprodajna pogodba (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...

Sporočilo

Medea10 -> Parcelacija in kupoprodajna pogodba (27.6.2012 9:39:48)

Kupila bova parcelo. Trenutno je parcele 2599m2, dala jo bova parcelirati (že čakava da geodet pokliče, da bo prišel) na okoli 1000m2 (ta del bova kupila, preostali del ostane).
Da je parcelacija uradna- da dobiš odločbo, traja ponavadi okoli pol leta. Mi bi naredili kupoprodajno pogodbo prej. Torej, kupila bi parcelo nekaj dni za tem, ko bi geodet postavil količke, ko bi nove meje že bile zastavljene in bi se vedela točna kvadratura naše parcele. A je možno? Ali bo NUJNO počakat odločbo za parcelacijo?

nyna84 -> RE: Parcelacija in kupoprodajna pogodba (27.6.2012 9:44:09)

Dokler parcelacija ni končana, parcela nima številke ... torej, kaj boš kupila? [sm=zmeden.gif] jaz bi na tvojem mestu počakala, da se sparcelira tako, kot je treba.
Da ne boš kupovala mačka v žaklju.
Mi smo tudi delali parcelacijo, pa nismo čakali pol leta.

gondola -> RE: Parcelacija in kupoprodajna pogodba (27.6.2012 11:37:18)

Naredita predpogodbo, ki jo lahko sestavita že z novimi parcelnimi številkami(vam jih sporoči geodet, ko jih izve), z novo kvadraturo novonastalih parcel. Odločbo pa lahko čakaš tudi več kot pol leta, npr. na GU Novo mesto.

Medea10 -> RE: Parcelacija in kupoprodajna pogodba (27.6.2012 11:44:36)

Se mi je kar zdelo. Pa mi je moj "pametoval" da se da že odkupit to parcelo. Narobe načeloma nič ne bi smelo bit, ker jo bova odkupila od moje babice, za katero pa vem da me ne bo zaj****a.
Gondola- a mogoče veš kako dolgo traja v Mb?

petea -> RE: Parcelacija in kupoprodajna pogodba (27.6.2012 11:47:44)

Sicer odvisno, s katerega konca prihajaš, samo verjetno bo postopek na GU krajši, če gre za takšno enostavno zadevo (samo delitev na dve parceli). Prav tako bi geodet lahko - če ni treba pisno vabiti kakšnih mejašev, parcelacijo opravil prednostno, v krajšem odzivnem času.

Geodet bo imel podatek o parc. št. in kvadraturi parcele znan že isti oz. naslednji dan po terenskem delu.

Nakup parcele pa se bo uradno lahko v ZK vnesel šele po dokončnosti parcelacije, ko bo GU v uradne evidence vnesla nove podatke.
Lahko pa na trenutno parcelo daste plombo, da prodajalec ne more odtujiti te parcele.

gondola -> RE: Parcelacija in kupoprodajna pogodba (27.6.2012 11:51:36)

Kolikor vem imajo vse večje GU kar velike zamude, priporočljivo pa je zraven dati prošnjo za urgentno obravnavanje elaborata. V njej napišeš da gre za rešitev  stanovanjskega problema, mlada družina, ....

petea -> RE: Parcelacija in kupoprodajna pogodba (27.6.2012 11:57:55)

Medea,
imaš ZS.

Medea10 -> RE: Parcelacija in kupoprodajna pogodba (27.6.2012 12:11:07)

IZVIRNO SPOROČILO: gondola

Kolikor vem imajo vse večje GU kar velike zamude, priporočljivo pa je zraven dati prošnjo za urgentno obravnavanje elaborata. V njej napišeš da gre za rešitev  stanovanjskega problema, mlada družina, ....

Ravno nekaj dni nazaj sem brala, da ni več "urgentnega obravnavanja", ker je večina pisala prošnje, da je urgentno in na koncu so kupčki "urgentno" bili višji od tistih tarednih.

Hvala. Te dni tako pride geodet meje postavit pa bova še njega povprašala. Jaz upam, da se bo dalo nekako, da bo kar najina parcela.

Septembra je razgrnitev prostorskega načrta in bo treba podat opombo (seveda bi jo rada podala midva za najino parcelo).

Stran: [1]