Tangerina -> PORODNIŠKA - prosim POMOČ! (26.6.2012 15:16:00)
|
Trenutno sme noseča 6t in 3d., rok poroda imam februarja. Preden sem izvedela da sem noseča, sem razposlala en kup prošnje za sužbo, dober teden nazaj pa dobila odgovor da sem vabljena na razgovor, seveda se bila že noseča. Šla sem na razgovor, nato pa sem dobila še vabilo na drugi krog razgovora, gre pa se za službo s polovičnim delovnim časom. Vem, da v primeru brezposlenosti, se gleda na porodniško bilanco zadnjih 3 let, saj moraš imeti za 12 mesecev delovne dobe. Če pa si v delovnem razmerju za nedoločen čas, pa se gleda povprečje zadnjih 12 plač. Kako pa je, če mene danes zaposlijo, in delam pri njih do nastopa porodniške (s pogodbo za določen čas, to bi bilo nekje cca. 7-8 mesecev!)? A se tu gleda povprečje zadnjih treh let ali klasično povprečje zadnjih 12 mesecev? Sprašujem zato, ker v primeru, da bom doma in mi gledajo bilanco 3 let bom dobivala več porodniškega nadomestila, kot pa da delam za povprečje teh plač, kjer bom delala, saj je plača res mini,mini,minimalna. Upam da sem bila dosti jasna z opisom, in da nisem koga zmedla [sm=smiley1.gif], ter hkrati se orpavičujem če je vprašanje za koga nesmiselno ali neumno, vendar me to resnično zanima. V kratkem se imam namen oglasiti seveda tudi na CSD. Še enrkat hvala vsem za vsako informacijo!! [sm=bravo.gif]
|
|
|
|