petea -> RE: znižanje plačila vrtca za novega otroka-datum stanja (12.7.2012 22:07:36)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Dorianna IZVIRNO SPOROČILO: amii Nam v vrtcu so rekli naj oddamo vlogo čim prej, ker imajo na CSDju gužvo in se lahko zgodi da ne bo pravočasno rešena. Ko sem klicala na CSD so rekli naj oddam v avgustu (saj jih razumem gužvo imajo pa dopusti so....). Jaz pa sem samovoljno oddala včeraj. V tem primeru ni izgovor gužva, ampak računalniški program, ki vam bo tako prepoznal, da je otrok vstopil v vrtec avgusta in ne septembra. Tako je meni rekla delavka na CSDju, ko sem hotela že konec junija oddati vlogo za drugega otroka, ki vstopa v vrtec septembra. Vlogo moram oddati šele avgusta, da bo program 'prepoznal' vstop v vrtec s septembrom in ne prej in bo lahko delavka pravilno vnesla podatke. Če vas pa skrbi pravilni obračun plačilnega razreda oz zamuda pri izdaji odločbe pa itak ni nobene panike, ker velja 30% zneska, ki pripada plačilnemu razredu, ki ga plačujete za prvega otroka. Kakšne podatke o otroku pa mora delavki na CSD prepoznati, da lahko izda odločbo ?!? Ne razumem, zakaj bi naj bilo to pomembno. Njena naloga je, da si pridobi podatke o prihodkih staršev za leto 2011 in premoženje družine na dan oddaje vloge. Vrtec pa bo začel pošiljati položnice za oskrbnino naslednji mesec, ko bo otrok dejansko v vrtcu. Da pa na vlogah niso znali pripraviti alineje, da vlagatelj napiše, od katerega datuma se začne določena sprememba (nekateri otroci začnejo obiskovati vrtce tudi sredi leta), jao [sm=smiley29.gif] Seveda pa sedaj lahko nastane težava, ker mora CSD najprej izračunati nov OD, ki se lahko spremeni zaradi otrokovega začetka obiskovanja vrtca, tega pa ne morejo storiti, če ne vedo, za koliko mesecev morajo korigirati višino zneska za tistih določenih 20%. Noben zakon ne omejuje, da daš vlogo prej - bolje tako, kot pa da zamudiš rok; ne razumem, zakaj se jim zdi tako logično, da ljudje pa lahko potem celo večnost čakajo, kdaj bodo dobili odločbe.
|
|
|
|