nizka vrednost trombocitov in premalo plodovnice (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

sandra85 -> nizka vrednost trombocitov in premalo plodovnice (20.6.2012 22:05:26)

pozdravljene...zanima me, če ima katera izkušnje z nizko stopnjo trombocitov v pozni nosečnosti (sem namreč v 37.t)
danes me je klical moj G, da so izvidi iz laboratorija slabi (trombociti le 104) in da moram čimprej do svojega osebnega zdravnika, kjer mi bo dal napotnico za bolnico, kjer bodo ugotovili, zakaj je tako....................jooooooooooooooooj!!!!!!! pa še omenil je, da zna priti do hudih zapletov zaradi tega (da lahko med porodom zaradi tega izgubim veliko krvi po nepotrebnem.....)
no, jutri grem do svojega zdravnika...problem je sledeč, v ponedeljek so mi v bolnici odkrili, da imam premalo plodovne vode, nekaj popadkov....pa so mislili, da bom že šla rodit, pol mi pa moj G drugi dan reče, da pretiravajo in da imam zihr dovolj vode-pa niti pregledal me ni :/ danes mi je pa rekel, da nbi bilo dobro, da že rodim, dokler ne uredim te trombocite....ehhhh mora zaj pri koncu prit do tolko komplikacij in laufanja od dohtarja do dohtarja :(((( sem pšrecej v skrbeh, pa me sam zanima, če ima kera izkušnje z omenjenim

je pa moja druga nosečnost, prva potekala bp

astrid1 -> RE: nizka vrednost trombocitov in premalo plodovnice (21.6.2012 7:47:17)

No, saj ti je dr. Pušenjak zelo lepo odgovoril. Jaz pa ti še vedno svetujem, da greš na urgenco in nato v porodnišnico, če ne boš nehala krvaveti. Če samo doma čakaš, ne boš izvedela nič.

Jantar -> RE: nizka vrednost trombocitov in premalo plodovnice (21.6.2012 8:49:08)

Z nizkostjo trombocitov sicer nimam izkušenj tako da tukaj ti ne morem svetovati,razen da upoštevaš navodila in greš k zdravniku.
Glede premalo plodvnice pa lahko povem,da se je meni to naredilo pri tretji nosečnosti in sicer se je nehala obnavljati proti koncu osmega meseca in me je moja G napotila kr v porodnišnico in so me tam potem spremljali kako in kaj in ko so ugotovili,da se sploh ne obnavlja več in da jo samo še zmanjkuje so mi dobre 14 dni prej sprožili porod,ker otrok brez plodovnice ne sme biti. Ko sem rodila nisem imela več niti kapljice plodovnice. Porod sicer potekal brez problemov in hiter, sem si pa oddahnila,ko je blo vse za mano. Sem pa v P na pregled hodila vsake par dni.

Stran: [1]