RE: Kdo se ti lahko vsede na plačo?? (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


Tippi -> RE: Kdo se ti lahko vsede na plačo?? (21.6.2012 12:18:54)

IZVIRNO SPOROČILO: Teya D.

Vsi ''rubeži'' te bi najprej predvidoma o tem obvestili in to ne samo enkrat koliko vem


Tole pa ne drži čisto. Sploh pa ne za rubeže na premičnine. Ker če bi izvršitelj v naprej obveščal dolžnike, kdaj pride rubit, bi jo ti pravočasno pobrisali [sm=smiley36.gif] tako da, v večini se rubeži ne napovedujejo. Razen seveda s sklepom o izvršbi, ali pa s kakšno drugo davčno odločbo, kjer je jasno napisano, da če ne boš plačal, ti sledi to pa to. Ampak kdaj se bo to zgodilo, tega pa sigurno ne napovejo.





ajataja -> RE: Kdo se ti lahko vsede na plačo?? (21.6.2012 13:06:49)


IZVIRNO SPOROČILO: gsatalema


Vzamejo ti lahko vse do 580e, če pa so dacarji pa do 290e.
Kaj pa če ti je potekla pogodba za izredni limit in nisi podalšala in si takoj v nedovoljenem minusu....
Upam, da ugodno za tebe rešiš zadevo [sm=bravo.gif] , pa javi kako....

čE SI dolžna banki ti pa lahko vzamejo vse pa tudi v minus greš lahko ja.Mogoče pa ti je res kak limit potekel.




Tasika -> RE: Kdo se ti lahko vsede na plačo?? (21.6.2012 20:43:19)

1. Banka ti ne bo trgala čez dovoljen limit. Do limita ja, več ne. Razen lastnih (bančnih stroškov) kot je npr. vodenje računa. Da bi banka vnaprej nakazla upniku in potem tebe terjala, no way, saj niso nori da bi zalagali za nekoga tretjega. 
Je pa izvršba (sodišče /davčna), ki čaka na sprovedbo, na kliku videti kot nedovoljeno stanje, ampak to samo zato, da veš koliko je znesek izvršbe. Lahko je banka prej dobila pošto kot ti, čeprav je to bolj malo verjetno.


2. Nihče ti ne more rubiti brez odredbe sodišča (razen davčne uprave). Preden pa gre upnik na sodišče v izvršbo (ki mimogrede tudi nekaj stane), dolžniku pošlje kar nekaj opominov, pozivov,... Tudi ko pride do sodne izvršbe, pride pošta priporočeno, tako da vsak ve, zakaj se gre.




Maleal -> RE: Kdo se ti lahko vsede na plačo?? (21.6.2012 21:43:06)

Uredila[sm=smiley1.gif],2x so mi obračunali eurocard, za prejšnji mesec-18 ega in še enkrat 20 ega,tak da je sturnirala ta drugi znesek in zdaj vse štima,dandanes se lahko tudi to zgodi.....pol pa ti fajn požene strah v kosti.[sm=smiley13.gif]




gsatalema -> RE: Kdo se ti lahko vsede na plačo?? (22.6.2012 8:51:20)

Preden pa gre upnik na sodišče v izvršbo (ki mimogrede tudi nekaj stane), dolžniku pošlje kar nekaj opominov, pozivov,... Tudi ko pride do sodne izvršbe, pride pošta priporočeno, tako da vsak ve, zakaj se gre.

No z tem pa se ne morem strinjati. V našem primeru je en odvetnik vmes celo umrl, preden so uspeli meni sploh kaj poslat [sm=smiley29.gif].




Teya D. -> RE: Kdo se ti lahko vsede na plačo?? (22.6.2012 8:56:11)

IZVIRNO SPOROČILO: MarcelAlina

Uredila[sm=smiley1.gif] ,2x so mi obračunali eurocard, za prejšnji mesec-18 ega in še enkrat 20 ega,tak da je sturnirala ta drugi znesek in zdaj vse štima,dandanes se lahko tudi to zgodi.....pol pa ti fajn požene strah v kosti.[sm=smiley13.gif]


Glavno da se je uspešno rešilo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Tippi -> RE: Kdo se ti lahko vsede na plačo?? (22.6.2012 17:22:29)

No, nekaj več smo se pa le naučili. Žal na tvoji izkušnji in tvojih živčkih. Ampak zdaj smo dobili še eno potrditev, da se napake pač dogajajo.

Vesela, da se je uredilo tako kot je treba! [sm=bravo.gif]




Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]