Balerina -> RE: Ideja za domači sladoled (17.7.2012 11:29:25)
|
MEni pa ni jasno zakaj bi sladolede sploh sladili. Pri nas ne dodajamo nobenega sladila, ne vem zakaj bi ga, če sladoled nima okusa potem sadni potrebuje več sadja, čokoladni pa več čokolade (tiste prave tmne in ne neke jedilne ali mlečne)., nikakor pa za okus ne potrebuje sladilo (tudi javorjev sirup ali ne vem kaj še) Skratka mi delamo tako: jogurt in sladko smetano, razmerje približno 5:1, torej pet meric jogurta in eno sladke smetane. Potem pa dodamo ali stopljeno čokolado, najraje 70% Gorenka, ali pa sadje. Koliko je težko rečt ker je odvisno od sadja, banana ima močnejši okus manj kot pa naprimer jabolko ki nima tako močnega okusa. Običajno delamo iz bresken, marelice, limone, maline, jagode, boravnice. Mi imamo sladoledomat, posoda celo leto v zmrzovalniku, tako da je sladoled na mizi vsaj 4krat tedensko, pozimi, seveda poleti pa večkrat. Je pa minus tega avtomata ker lahko naredimo le en okus na enkrat, običajno je to čokoladni sabnega pa naredimo že prej in je v zmrzovalniku. Nam je dobro tudi: zamrzneno sadje, jogurt in malo sladke smetane. V tem primeru zmiksamo in je že užitno za jest ni potrebno čakanja.
|
|
|
|