honey -> RE: S čim čistite keramične ploščice? (28.6.2012 8:34:04)
|
Jaz sem celo študijo naredila s ploščicami, preden smo opremili hišo [sm=smiley36.gif] Sem imela v prejšnjem stanovanju v kuhinji po steni ploščice, ki sem jih lepo očistila edino s čistilom za steklo. Tako da sem iskala take ploščice, ki se dajo lepo očistiti. Tako imam v hodniku granitogres sijaj, ki sicer drsi, ko je moker, ampak drugače je pa enkraten, v kuhinji imam temno sive mat ploščice, pa nimam nobenih težav z njimi, se povsem lepo očistijo, v otroški kopalnici imam temno sive sijaj, na katerih se sicer pozna vodni kamen, če jih ne zbrišem dovolj hitro do suhega, ampak me niti ne moti, ker jih moram itak vsak večer čistit (po otroškem kopanju), v najini kopalnici pa imam temno rdeče pisane (lisaste) sijaj, te so pa tudi povsem neobčutljive. Razen teh zadnjih so vse ploščice RAGNO, edino za granitogres ne vem točno, če je tudi ta firma. Tako da jaz sem zadovoljna z njimi 100 %. Jih ne menjam [sm=smiley36.gif] Aja, vse talne površine pa čistim z Ajaxom. Res pa je, da sem enkrat kupila neko stvar, ki naj bi dala ploščicam sijaj - za v kuhinjo oz. jedilnico, pa sem klela ko [sm=hudicek1.gif] - vse je bilo flekasto in lisasto. Tako da jih ne mažem z nobeno stvarjo več. Samo čistilo in to je to.
|
|
|
|