Prvi UZ v 5t 3d (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

Tangerina -> Prvi UZ v 5t 3d (15.6.2012 19:14:33)

Naslednji teden imam prvi UZ, jaz pa bom takrat v 5t 3d ... Ker me je ginekolog naročil tako zgodaj zaradi SS izpred nekaj let me zanima, ali bo sploh v tako zgodnji nosečnosti plodek viden? Bojim se, da bo to v meni prebudilo preplah o ponovnem SS...

Hvala za kakršnokoli informacijo!

amyZ -> RE: Prvi UZ v 5t 3d (15.6.2012 19:18:13)

Jaz sem imela UZ pri 6t2d pa je bil plodek velik 4mm, viden je bil tudi že srček. Sem pa imela UZ pred tem, nekje proti koncu 4 tedna, ker sem imela krvavitve, pa se je videl samo tisti žepek. Težko, da bo že viden srček in verjetno te bo kasneje še enkrat naročil.

Tangerina -> RE: Prvi UZ v 5t 3d (15.6.2012 19:22:41)

Hvala za hiter odg.![sm=smiley31.gif]
A se da na recimo na mojem prvem UZ videt, če je kar koli narobe (SS), ali se tudi to vidi šele kasneje, ko je že srček viden?

astrid1 -> RE: Prvi UZ v 5t 3d (16.6.2012 12:31:57)

Videla se bo mogoče že vrečka. Sama sem imela UZ tudi približno takrat zaradi krvavitve. Ginekologinja je bila skeptična, vendar pa je našla vrečko in rumenjakov mehurček. Čez en teden pa je bil viden plodek in bitje srčka.

Tangerina -> RE: Prvi UZ v 5t 3d (16.6.2012 12:42:36)

astrid, hvala za pomiritev..! potem lahko pričakujem da me bo ponovno naročila kakšent eden kasneje...

Anonimen -> RE: Prvi UZ v 5t 3d (16.6.2012 20:50:17)

Jaz sem bila na pregledu točno na tak dan, pa se je videla samo GV, velika 6mm, plodka, rumenjačka ipd pa še ni bilo videt. Tako da ne se preveč sekirat, če ne bo videt še nič...to je ful zgodej za pregled.

Anonimen -> RE: Prvi UZ v 5t 3d (16.6.2012 21:40:18)

IZVIRNO SPOROČILO: Tangerina

Naslednji teden imam prvi UZ, jaz pa bom takrat v 5t 3d ... Ker me je ginekolog naročil tako zgodaj zaradi SS izpred nekaj let me zanima, ali bo sploh v tako zgodnji nosečnosti plodek viden? Bojim se, da bo to v meni prebudilo preplah o ponovnem SS...

Tudi jaz sem imela predhodno SS, pa so me na redni pregled na mojo željo naročili še kasneje, kot so sami hoteli- v 10. tednu, zaradi mojega strahu, da se ne bi nič videlo.

Je pa usoda poskrbela drugače in sem imela uz sedaj v 6 2/7 in je plod velik 5,5 mm, srček mu že utripa.

Jaz ne bi šla tako zgodaj na prvi redni pregled!
Če bi bilo kaj narobe, pa še vedno lahko greš(tudi na urgenco).

Anonimen -> RE: Prvi UZ v 5t 3d (16.6.2012 21:43:30)

Tangerina, kam se ti tako mudi?
Občutek imam, da ful prehitevaš stvari.
Najprej Angelsaund, potem tako zgodaj še UZ...
Sprosti se, uživaj- nosečnost traja 9 mesecev in ne samo en dan.[sm=smiley1.gif]

Tangerina -> RE: Prvi UZ v 5t 3d (16.6.2012 22:37:33)

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Tangerina, kam se ti tako mudi?
Občutek imam, da ful prehitevaš stvari.
Najprej Angelsaund, potem tako zgodaj še UZ...
Sprosti se, uživaj- nosečnost traja 9 mesecev in ne samo en dan.[sm=smiley1.gif]

Hm, stvar je na tem da me je sestra sama naročila tako zgodaj,kao zaradi mojega splava izpred treh let, zato pa sprašujem, ker mi je čudno, ali se bo sploh kaj videlo... [sm=zmeden.gif]
Pa še to - verjamem, da nisem edina ki je doživela SS, vendar je vsaj pri meni strah, da bi se zadeva ponovila, toliko povečana... Rada bi se znebila strahu, vendar ne gre. Ob vsakem krčku v sp. delu trebuha se ustrašim, ravno tako ob malo daljših bolečinah... Vem da je narobe, vendar žal ne vem drugače... [sm=smiley19.gif]

Stran: [1]