MV 15 mm (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

Anonimen -> MV 15 mm (14.6.2012 17:24:10)

Sem v 32 t. in mi je danes namerila dolžino MV 15 mm. Kakšne so možnosti, da prilezem do 37 t. Imam strog počitek in v nožnico si vstavljam svečke Utrogestan. Prvi porod je bil v 35 t. in si res želim, da ne bi imeli spet nedonošenčka [sm=smiley13.gif]

astrid1 -> RE: MV 15 mm (14.6.2012 18:16:06)

Kakor sem upoazila na različnih forumih, je kar nekaj žensk uspelo donositi otroka in se jim MV ni več krajšal. Poskušaj čim več počivati, mogoče pa se bo stanje izboljšalo. Kaj pa magnesol, ga jemlješ? Nekaterim je tudi to pomagalo, škoditi pa tako ali tako ne more.

Držim pesti in upam zate in za otročka na najboljše![sm=pikapoka1.gif][sm=pikapoka1.gif][sm=pikapoka1.gif][sm=pikapoka1.gif][sm=pikapoka1.gif][sm=pikapoka1.gif][sm=pikapoka1.gif][sm=pikapoka1.gif][sm=pikapoka1.gif][sm=pikapoka1.gif][sm=pikapoka1.gif][sm=pikapoka1.gif][sm=pikapoka1.gif][sm=pikapoka1.gif][sm=pikapoka1.gif][sm=pikapoka1.gif][sm=pikapoka1.gif][sm=pikapoka1.gif][sm=pikapoka1.gif][sm=pikapoka1.gif][sm=pikapoka1.gif][sm=pikapoka1.gif][sm=pikapoka1.gif][sm=pikapoka1.gif]

Anonimen -> RE: MV 15 mm (14.6.2012 20:57:38)

Jaz ti lahko napišem samo svojo izkušnjo.Prva nosečnost bp,rodila sedem dni pred PDP.Druga nosečnost vse ok,do 27.tedna,ko tudi meni ugotovijo krajšanje MV,ki je meril 16mm. Čez tedn dni,se pravi v 28.tednu se mi je skrajšal na 14mm. Dobila sem inekcijo za razvoj plodovih pljuč,utrogestan,buscopan,magnesol in strogo LEŽANJE. Kontrole sem imela na tri tedne in v 36-37 tednu so mi namerili 20mm. Rodila sem devet dni pred PDP. Sedaj sem tretjič noseča in sem dopolnila 27.tednov. Do sedaj je bilo vse ok, imam pa drug tedn ponovno pregled in upam da je mv še dost dolg. Jaz ti samo to lahko rečem, da poskušaj čimveč počivati nič dvigovat... Želim ti,da zdržiš čim več časa. Uff, to je res hudič za psiho...

rola -> RE: MV 15 mm (16.6.2012 13:11:46)

Meni so že v 23 tednu izmerili samo 5mm materničnega vratu, me strašili na veliko. Potem sem 3 tedne ležala v porodnišnici in dobila injekcijo za razvoj pljučk. Tam so ugotovili da se poleg 5mm tudi lijakasto odpiram. V 27 tednu sem po lastni želji odšla iz porodnišnice. Res da veliko ležim, bom pa sedaj startala v 37 teden. Ne skrbi preveč, ti samo čim več počivaj, če se da večinoma leži.
Lp.

Stran: [1]