[Brisano sporočilo] (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...

Sporočilo

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (13.6.2012 22:15:18)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

tamiflu -> RE: kofetkarice (13.6.2012 22:56:46)

Za mene je zakon turška kava, brez cukra in z malo mleka. V gostilni pa kapučino ali  kavo z mlekom.
Turške spijem povprečno 3 VELIKE šalce- čajne, včasih še več.
Pravim, da ni dohtara, ki bi mi ta užitek vzel.ŽIVELI KOFETKARI[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

kajajaka -> RE: kofetkarice (14.6.2012 8:50:14)

IZVIRNO SPOROČILO: josephine27

Illy je tudi meni dobra in jo zelo rada pijem po kafičih. Doma pripravljena pa ne tako zelo, sicer ne vem točno zakaj.

Če kdaj kuham turško kavo pa običajno kar barcaffe.

jaz tudi...
Sem se pa kar odvadila piti kavo (visok pritisk v nosečnosti...) in največkrat pijem Orzo (ječmenova "kava"). Pripravim jo pa s pol vode in pol mleka, nič sladkorja. Odlična je tudi kot ledena kava, ker nima kofeina se pa z njo tudi naša mala rada "posladka" [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Drugače pa moja mami prisega na Grand kavo. Prodajajo jo v Bosni in Srbiji.
In tako večno lovi sosede, če gredo h kakšnim sorodnikom v Bih ali Srbijo, da ji prinesejo kakšno kilo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

liliana -> RE: kofetkarice (14.6.2012 9:02:10)

Največji užitek meni predstavlja prva jutranja turška kava......ni važna znamka, običajno pa je Barcaffe.....seveda s prvo dnevno cigareto......[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

sunny24 -> RE: kofetkarice (14.6.2012 9:30:13)

Turške kave ne prebavljam in je ne spravim dol pa če ne vem kaj. Doma občasno nardim kavo iz kafetjere ( znamka Goriziana-rdeča), ampak grem rajši po kafičih oz zdej v naš kafič (šparam [sm=smiley36.gif]). Pijem pa vedno belo kavo z mrzlim mlekom (najrajši Hausbrandt) in 1 cukrom.

mačekmuri -> RE: kofetkarice (14.6.2012 10:02:21)

uf, zanimiva debata!

še 3 mesece nazaj obvezno 3 - 4 kavice na dan, danes zaradi [sm=nosecka.gif] niti pomislit ne smem na kavo [sm=smiley11.gif][sm=smiley11.gif][sm=smiley11.gif]... pa sem se smejala kolegici ko je bla noseča, zdej sem pa na istem [sm=smiley36.gif]

drugače pa je barcaffe zakon v vseh oblikah [sm=bravo.gif]

poli* -> RE: kofetkarice (14.6.2012 11:39:16)

Jaz sicer ne pijem kave, se jo pa poslužujem pred kakšnimi hudimi izpiti, ko se je treba učiti na polno (spravit otroka spat in iti za knjige).
Skuham eno hudo dozo [sm=smiley36.gif] in potem sem kot prerojena [sm=smiley36.gif].

josephine27 -> RE: kofetkarice (14.6.2012 13:36:11)

No,pa ko imamo že glih debato katera kava je kateri OK in katera malo manj OK me pa zanima koliko šalčk na dan jo spijete v povprečju??

2-3. zjutraj in po kosilu je obvezna. če sem v službi pa še eno tam. samo v nosečnosti je nisem pila, ker mi je imela čisto drugačen okus.

sunny24 -> RE: kofetkarice (14.6.2012 16:08:36)

No,pa ko imamo že glih debato katera kava je kateri OK in katera malo manj OK me pa zanima koliko šalčk na dan jo spijete v povprečju??

2-3. zjutraj in po kosilu je obvezna. če sem v službi pa še eno tam. samo v nosečnosti je nisem pila, ker mi je imela čisto drugačen okus.

Včasih sem po 8 kav čez dan, zdej tam ene 3 na dan. Sam mene kava ne drži pokonci, meni je všeč in jo zato pijem...dostikrat tudi zvečer [sm=smiley1.gif]

Paštetka -> RE: kofetkarice (14.6.2012 16:11:32)

IZVIRNO SPOROČILO: sunny24

Včasih sem po 8 kav čez dan, zdej tam ene 3 na dan. Sam mene kava ne drži pokonci, meni je všeč in jo zato pijem...dostikrat tudi zvečer [sm=smiley1.gif]

[sm=smiley3.gif][sm=smiley3.gif]
Mene bi kap. Jaz če pijem kavo po 3. uri ne zaspim do enih ponoči. Če spijem slučajno 3 kave na dan se že tresem.
[sm=smiley3.gif][sm=smiley3.gif][sm=smiley3.gif]

mateyka -> RE: kofetkarice (14.6.2012 17:44:32)

ja, samo če maš nizek pritisk, ti je kava češpljeva voda [sm=smiley36.gif]

josephine27 -> RE: kofetkarice (14.6.2012 17:51:13)

IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka

Mene bi kap. Jaz če pijem kavo po 3. uri ne zaspim do enih ponoči. Če spijem slučajno 3 kave na dan se že tresem.

jaz tudi pijem kavo zato ker mi je včeš okus. imam tudi jaz nizek pritisk pa lahko grem eno uro po kavi že spat :)

sunny24 -> RE: kofetkarice (14.6.2012 22:42:41)

jaz tudi pijem kavo zato ker mi je včeš okus. imam tudi jaz nizek pritisk pa lahko grem eno uro po kavi že spat :)

Ja, o mojem pritisku pa...normalno je tam okoli 90/50, če je dober dan ga mam 90/60...K sm bla pa noseča je celo "narastu" do 100/50...Tko da ja, kofi je zame ko sokec [sm=smiley36.gif]

Hope2 -> RE: kofetkarice (15.6.2012 5:33:10)

Ja, o mojem pritisku pa...normalno je tam okoli 90/50, če je dober dan ga mam 90/60...K sm bla pa noseča je celo "narastu" do 100/50...Tko da ja, kofi je zame ko sokec [sm=smiley36.gif]

Moj pritisk 90/50 več ali manj skoz, v nosečnosti 100/50. Pijem 1-2 kavi na dan, če spijem tretjo se mi čez par minut začnejo tresti roke in v glavi mi je čudno in tak občutek traja ure in ure. Po 12 uri pa ni šans, da še kako kavo spijem, ker sem lahk budna celo noč. Pa še vsaka močnejša kava me zadane ko metek[sm=smiley36.gif], zato ne maram močnih kav.
Moram pa obvezno zjutraj takoj popit 1. Ne grem iz hiše, preden ne spijem 1 kavo, pa četudi moram zato že tolk prej vstat ali sred noči[sm=smiley36.gif]

tamiflu -> RE: kofetkarice (15.6.2012 6:57:37)

Dobro jutro kofetkarce...lep sončen dan naj vam bo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Anonimen -> RE: kofetkarice (15.6.2012 7:33:04)

Helow ... šeena ki ima rada kavico [sm=smiley1.gif]
Jaz obožujem belo kavo ... torej pol kave pol mleka brez sladkorja ... ko jo pijem zunaj, najraje zavijem v tisti lokalček kjer strežejo Segafredo kavico, doma imamo pa dolce gusto aparat in pijem Caffee Lungo pa je ok .. ni nek ekstra presežek je pa povsem ok. Imam pa doma še nekaj zrn iz Starbucks-a in mi je fajna kava, ko si jo v mlinčku zmeljem in na kafetero skuham ... mmmm ... dišiiii ... pred nosečnostjo sem spila 3-4 na dan, zdaj pa 1-2 ... eno obvezno zjutraj v službi in eno po kosilu ... je pa tako, da sem svoje čase an faksu spila tut po 8 kofetov na dan pa sem zaradi tega še vedno za knjigami zaspala [sm=jezicek.gif] ... joj ste me spomnile: danes še nisem nbene spila ... šibam!

Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]