pecivo v kozarčkih (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


cimi -> pecivo v kozarčkih (12.6.2012 13:32:49)

za spremembo bi naredila nekja novega,  nekaj takega
zanima me, če je katera že delala, če imate kakšen preizkušen recept

hvala




Paštetka -> RE: pecivo v kozarčkih (12.6.2012 13:49:05)

TIRAMISU ( z mascarponejem)
Sadni tiramisu (spodaj žlička kreme , piškotek, žlica kreme, jagode, krema, kakav)
Navadni tiramisu (krema, plast zdrobljenih piškotkov, krema, kakav)
PANACOTA
RAZNI PUDINGI (jaz jih naredim za kakšno otroško zabavo in po vrhu posipam M&M bonbone pa obvezno uporabim majhne pisane šalčke, ki jih imata za igro.

http://www.google.com/search?q=dessert+in+glass&hl=en&client=safari&tbo=u&tbm=isch&source=univ&sa=X&ei=3CzXT6eME47Hsgbk9u2kDw&ved=0CGcQsAQ&biw=1024&bih=672




nyna84 -> RE: pecivo v kozarčkih (12.6.2012 13:54:15)

IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka

TIRAMISU ( z mascarponejem)
Sadni tiramisu (spodaj žlička kreme , piškotek, žlica kreme, jagode, krema, kakav)
Navadni tiramisu (krema, plast zdrobljenih piškotkov, krema, kakav)
PANACOTA
RAZNI PUDINGI (jaz jih naredim za kakšno otroško zabavo in po vrhu posipam M&M bonbone pa obvezno uporabim majhne pisane šalčke, ki jih imata za igro.


Mmmmm paštetka, ne mi delat skomin! [sm=smiley36.gif] Ja, take zadeve so dobre. [sm=bravo.gif]
cimi, poguglaj malo po kulinariki ali po okusno je (še več strani obstaja), dobiš recepte za take sladice.





Paštetka -> RE: pecivo v kozarčkih (12.6.2012 16:26:43)

Jaz delam ravno tole http://www.passionateaboutbaking.com/2012/01/dessert-dark-chocolate-orange-panna-cotta-cadbury-silk-orange-peel-a-kiss-of-orange.html
[sm=jezicek.gif]




Hope2 -> RE: pecivo v kozarčkih (12.6.2012 16:34:01)

Jaz sem ga na zadnjem pikniku naredila in je super izpadlo. Kupila sem spekulas piškote (so aromatični) in jih zdrobila. Stepla smetano (rastlinsko, da ni bilo treba sladkorja), dodala maskarpone in vanilijevo aromo. Jagode pa sem pokuhala s sladkorjem in zmiksala. Potem pa sem delala plasti. Na drugo plast piškotov sem pa dala sveže maline. Pa še eno na vrh.

Priporočam ti, da smetano oz kremo daš v vrečko, odrežeš kot in s tem špricaš v kozarce. Tako so kozarci čisti, če boš dajala z žlico in imela zelo ozke kozarce, bo vse razpackano in ne bodo lepe plasti videne[sm=smiley1.gif]

Namesto piškotov lahko tudi daš pečen biskvit, lahko nadrobiš, lahko pa v kosih- samo pol je bolje v kako večjo skledo dat- kot kak akvarij za zlato ribico[sm=jezicek.gif]




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (12.6.2012 16:41:01)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




mateyka -> RE: pecivo v kozarčkih (12.6.2012 16:49:13)


IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka
Jaz delam ravno tole http://www.passionateaboutbaking.com/2012/01/dessert-dark-chocolate-orange-panna-cotta-cadbury-silk-orange-peel-a-kiss-of-orange.html
[sm=jezicek.gif]


Paštetka, a ni pol čokolada pretrda za zajemat? kako cirka potem to konzumiraš?




Paštetka -> RE: pecivo v kozarčkih (12.6.2012 16:57:57)

Nisem delala po tem receptu. Samo sliko sem si vzela za vzorec [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif] oz. idejo.
Najprej sem raztopila temno čokolado za kuhanje, sproti dodajala panacoto (tisto, ki se kupi v tetrapaku od Meggleja in se samo pogreje) in stalno mešala nekje na 30 stopinj.
Potem sem nalila v kozarce in zdaj čakam, da se strdi, da potem še naredim belo plast panacote.
Kakšen bo okus bom poročala. Malo sem jo sicer že obliznila, kar je teklo iz kozarca in je čudovit okus.




Hope2 -> RE: pecivo v kozarčkih (12.6.2012 17:00:51)


IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka

Jaz delam ravno tole http://www.passionateaboutbaking.com/2012/01/dessert-dark-chocolate-orange-panna-cotta-cadbury-silk-orange-peel-a-kiss-of-orange.html
[sm=jezicek.gif]


Dobra fora[sm=smiley1.gif]




mateyka -> RE: pecivo v kozarčkih (12.6.2012 17:04:51)

ahaaaa, da bi bila temna čokolada v bistvu čokoladna pannacotta? yesss, I can see that happening.. thanks [sm=smiley1.gif]




mateyka -> RE: pecivo v kozarčkih (12.6.2012 17:19:14)

iiiiiii
[img]http://gourmetgetaways.com.au/files/resized/18200/500;500;c860592d1786b8751f7d7171c05717a4e7bddf1f.jpg[/img]

cimi, jaz sem delala tole 14 dni nazaj (bananine kremne kupe)
[img]http://shrani.si/f/1v/kD/4oMFlR3X/dsc00293.jpg[/img]




Paštetka -> RE: pecivo v kozarčkih (12.6.2012 17:25:40)

Ja črna je čokoladna panacota. Zdaj razmišljam, da sem prav naredila, da sem dala najprej čokolado, da se bo verjetno prej strdila in ko vlijem gor belo panacoto, da se ne zmeša. [sm=smiley36.gif]




cimi -> RE: pecivo v kozarčkih (13.6.2012 10:03:44)

Punce hvala, hvala za nasvete!! Tiramisu sigurno naredim, pa še kej sadnega, in puding z bonbončki za otroke[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]
Mateyka mi lahko zaupaš recept za bananine kremne kupe




mateyka -> RE: pecivo v kozarčkih (13.6.2012 11:07:22)

3 zrele banane
1 deci jogurta
1 žlica sladkorja v prahu
1 žlica vanilijevega sladkorja (s pravo vanilijo, ne aromo)
1 sladka smetana
5-6 digestiv piškotov
5- 6 albert keksov
temni in mlečni čokoladni posip v koščkih (solzice)
sladki kakav

Zmiksamo banane, jogurt in sladkor v prahu. Stepemo sladko smetano z vanilijevim sladkorjem. Zmeljemo albert kekse in zdrobimo digestiv piškote na male koščke, vsake posebej.

Plasti:
- damo žlico sladke smetane na dno in potresemo z digestiv koščki
- zmešamo sladko smetano in bananino mešanico v kremo in jo dodamo v plasti 2-3 cm
- potresemo s koščki temne čokolade
- zmešamo albert kekse s preostalo kremo in položimo nove plasti v kozarce
- potresemo s kakavom in mlečnim čokoladnimi koščki

Kozarce damo v zmrzovalnik za eno uro, nato postrežemo ali shranimo v hladilniku do uporabe.




cimi -> RE: pecivo v kozarčkih (13.6.2012 11:19:37)

hvala Mateyka[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Paštetka -> RE: pecivo v kozarčkih (14.6.2012 9:04:35)


IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka

Nisem delala po tem receptu. Samo sliko sem si vzela za vzorec [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif] oz. idejo.
Najprej sem raztopila temno čokolado za kuhanje, sproti dodajala panacoto (tisto, ki se kupi v tetrapaku od Meggleja in se samo pogreje) in stalno mešala nekje na 30 stopinj.
Potem sem nalila v kozarce in zdaj čakam, da se strdi, da potem še naredim belo plast panacote.
Kakšen bo okus bom poročala. Malo sem jo sicer že obliznila, kar je teklo iz kozarca in je čudovit okus.


samo poročam, da je sladica super odlična [sm=bravo.gif]




Stran: [1]