|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: odločba za plačilo vrtca
12.6.2012 18:18:27   
LuLu
IZVIRNO SPOROČILO: sončnica24


To da je vrtec zastonj za tiste ki prejemajo DSP, se mi zdi pa da več ne drži, ker če ta mama prejema še preživnino pa ima še najvišje otroške dodatke kaj hitro preseže tisti cenzus za brezplačen vrtec.

Ne, imaš prav, žal ni več tako. Mogoče še kje, ampak poznam primere, ko plačujejo, čeprav prejema DSP mati - samohranilka. Imajo 10% za plačat, da ne pišem o tem, da seveda tudi za nazaj.
Pa mimogrede... tudi dodatek za samohranilce so ukinli. Prej je bil cca 68 eur.

(odgovor članu sončnica24)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: odločba za plačilo vrtca
12.6.2012 19:47:23   
marty5
Mi po pol leta tudi še vedno nimamo odločbe. Tudi mene jezi, ker ne vem, kaj naj pričakujem. Sicer sem si nekaj sama preračunavala in bi mogli ostat cca. na istem, s to razliko, da gre starejši v šolo in bo avtomatično drugi en razred višje.

Je pa to neverjetno, kakšne zamude si dovolijo. Danes so se me izvolili poklicati iz CSD (ker sem dala pisno pritožbo) in so mi sporočili, da trenutno ne morejo obdelovati odločb, kjer sta dva otroka v vrtcu, ker delajo na programu spremembe (zaradi nove zakonodaje). Pojma nimajo kdaj bom dobila odločbo. Pravzaprav dve odločbi, ker morejo od 1.6. za drugega izdati novo.

Ironija pa je, da prvega otroka drugi teden izpišem....Najbrž bom kar oddala pritožbo za molk organa, ker nima več smisla. Itak čakam križem rok. Ker pa vsi le jamramo in se ne pritožimo uradno, si še več dovolijo. Če bi zasuli ministrstvo s pritožbami, bi začeli morda kaj migati.

_____________________________

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: odločba za plačilo vrtca
12.6.2012 19:53:47   
šrimpf
oddala sem začetek decembra, dobili smo pa danes, tako za OD kot tudi za znižano plačilo vrtca. je pa pri nas vse ostalo enako

(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: odločba za plačilo vrtca
12.6.2012 19:55:52   
bodoča
Še jaz imam eno vprašanje, je normalno, da se pri znižanem plačilu vrtca upošteva preživnina za leto 2011? Če se vse ostalo gleda za 2010, bi se morala preživnina tudi. Ali pač ne?

Prosim, če katera ve to, ker meni ni jasno.

_____________________________

mojeustvarjanje

(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: odločba za plačilo vrtca
12.6.2012 19:59:51   
katy83

IZVIRNO SPOROČILO: bodoča

Še jaz imam eno vprašanje, je normalno, da se pri znižanem plačilu vrtca upošteva preživnina za leto 2011? Če se vse ostalo gleda za 2010, bi se morala preživnina tudi. Ali pač ne?

Prosim, če katera ve to, ker meni ni jasno.



če je bila preživnina določena z letom 2011, potem se gleda to, ja...

to je pač nov dohodek (predvidevam), ki ga v 2010 ni bilo in zato se to upošteva...

(odgovor članu bodoča)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: odločba za plačilo vrtca
12.6.2012 20:02:50   
katy83
Drugače pa avtorici teme...

ne glede na to, da imam skoraj minimalno plačo, vrtca pa 30% cene, bo otrok v vrtcu...vrtec nudi vsaj za moje pojme veliko prednosti in tudi če bi ga imel kdo drug bi dala toliko oziroma več...

(odgovor članu katy83)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: odločba za plačilo vrtca
12.6.2012 20:40:57   
bodoča
Aha, hvala za odgovor, sem pač predvidevala, če je takrat še ni bilo, se tud naj ne bi štela, ja vem, živim v oblakih user posted image .

Tud moj bo ostal v vrtcu (koristi mu, sicer pa drugo leto gre v šolo, bojo drugi stroški tam user posted image ), ker drugače mi je edina varijanta, da plačam dodatno varstvo ali pustim službo. Sicer flikamo z babi in dedkom zdaj, sam tud onadava delata, tak da ni šans, da bi bil doma, pa čeprav se mi je vrtec povišal za 50 eur, plača sicer ni minimalc, vendar bajna tud ni. Konkretno se nama bo poznalo z malim teh 50 eur.

_____________________________

mojeustvarjanje

(odgovor članu katy83)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: odločba za plačilo vrtca
12.6.2012 21:22:44   
motylik
Naša pikica gre oktobra v vrtec. Pri podpisu pogodbe so nam rekli naj že oddamo za znjižano plačilo vrtca. Zanima me sledeče, če sem v 7. razredu za OD mi jih ukinejo, če oddam za vrtec?Ali pa naj raje počakam do septembra? Ja, čist sem že user posted image .

(odgovor članu bodoča)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: odločba za plačilo vrtca
12.6.2012 21:27:15   
sončnica10
IZVIRNO SPOROČILO: kimica86

Hmmm.. Ne vem no.. Midva z partnerjem oba delava in imava neko povprečno plačo (nimava kredita), sva pa podnajemnika.
In ko sem preračunala koliko bi približno stal vrtec (še ne vemo, ker bo tamala komaj naslednje leto šla v vrtec), me je skoraj infarkt. Ker številka ziher ne bo padla pod 200-230 eur.. In vam je preveč 125-150 eur.. Če bojo meni zračunali 150 eur bom skakala po trepalnicah.. Imava pa doma 4 avtomobile (trije so vredni manj kot 3000 eur, en pa 5000 eur).. Itak pa gledajo samo registrirane avtomobile (če se ne motim)..
Če bomo morali plačati več kot 200 eur za vrtec, naša tamala ne bo šla prvo leto v vrtec in jo bomo dali šele s 1.9.2013 v vrtec, ker si trenutno ne moremo privoščiti dražji vrtec..

Zakaj pa toliko z dvema povprečnima plačama? Kako si to izračunala?
Midva imava pa dva avta, pa oba skupaj nista vredna 2000 eur.


Midva imava tudi ravno nekje povprečne plače, mislim da celo malo nižje, pa po starem (nove odločbe še ni!!!) plačujeva za 2-letnika 310 evrov (60% cene) - a je samo naš vrtec v osnovi tako drag???user posted image No, zdaj upam, da bo kaj nižje, glede na to da imamo od januarja še enega članauser posted image

(odgovor članu motylik)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: odločba za plačilo vrtca
12.6.2012 22:31:01   
Peli
Mene je kar na rit vrgla nova odločba, sama sm si preračunala, pa zelo "mim udarla".
Zaradi nižjih prihodkov v letu 2010, sm padla v nižji razred za OD, ker pa pod prihodke prištejejo po novi odločbi določene OD, sem pri plačilu vrtca napredovala za 2 razreda, in zdej bo poračun... .
Ni čudn da imajo tako kolobocijo, če naj bi jaz oddala v tem letu kar. odločbe, no 1. je bila že v decembru, ker ni bilo odločbe in mi je potekel OD, sem v marcu oddala 2., ker najstarejšega izpišem že pred počitnicami, oddam 3., ob vstopu najmlajšega v vrtec - septembra 4. ...user posted image Če lahko pridobijo vse ostale podatke, al se nebi dal narest, da bi dobil obvestilo da je otrok začel hodit v vrtec - da smo ga izpisali iz vrtca....user posted image

(odgovor članu sončnica10)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: odločba za plačilo vrtca
13.6.2012 0:53:26   
Anais Nin

Jaz bom otroka še vedno imela v vrtcu, ker rada hodi v vrtec. Do zdaj vem za dva, ki so jih izpisali (ne vem pa zakaj). Vlogo sem oddala dcembra 2011, do danes nisem prejela odločbe. Aprila sem na csd po e pošti poslala vprašanje, kdaj mi bo izdana - zagotovili so mi, da bo maja.
Saj pravim, do danes je nimam. Vem, da bom plačala večji znesek, ker sem podedovala 1/3 hiše na super lokaciji - hiše ne morem prodati, ker ima nekdo doživljensko pravico bivati v njej, poleg tega je imela babica mojih otrok odprt varčevalni račun (seveda z mojim soglasjem) na katerem je bilo nekaj tisoč evrov, ki niso moji in se jih ne bi dotaknila. Imava lastno hišo, dva kredita in 1 avto vreden 500 evrov. Hišo je zidal moj mož v glavnem sam, s tem, da mu je oče podaril zazidljivo parcelo. Vem, da vsi nimate te sreče. Priznam, račun najinega otroka sva zaprla in ga naložila nekam, kamor ni izsledljiv. Kar me žalosti, ker varčevala zanj sta babi in dedi, in to ni moj prihranek, saj veževa mesec z mesecem. Tudi ta del hiše, ki sem ga podedovala bo enkrat super priliv, ampak trenutno mi predstavlja samo strošek. Pa naj me obremenijo takrat.

(odgovor članu trobentica123)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: odločba za plačilo vrtca
13.6.2012 10:46:38   
rozilu
Anais Nin, jaz sem v podobni situaciji: tudi podedovala del hiše, lokacija... ni besed (tako super user posted image ). Seveda je ne morem prodati, ker živi cel kup članov moje družine tam... razen če bi jo kar njim user posted image . Imam pa srečo, da sem dobila samo 1/12, tako da je premoženja bolj malo, kljub visoki vrednosti po GURSu... Se ti bo pa to štelo samo kot 3,41 % vrednosti, tako da ne toliko skrbeti.

Izpis iz vrtca: ja, jo bom s 15.6. pa do septembra. Ne samo zaradi cene vrtca (ki se je z majem še podražal), ampak tudi ker bomo več na dopustih in bi bila itak bolj malo v vrtcu do septembra. Verjetno če bi plačevala 10 % cene, je ne bi šla izpisovat...
Na srečo gre pol v drugo starostno skupino, tako da bo že itak manj za plačat... to je edino kar me tolaži.

(odgovor članu Anais Nin)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: odločba za plačilo vrtca
13.6.2012 13:01:16   
sončnica24

IZVIRNO SPOROČILO: rozilu

Anais Nin, jaz sem v podobni situaciji: tudi podedovala del hiše, lokacija... ni besed (tako super user posted image ). Seveda je ne morem prodati, ker živi cel kup članov moje družine tam... razen če bi jo kar njim user posted image . Imam pa srečo, da sem dobila samo 1/12, tako da je premoženja bolj malo, kljub visoki vrednosti po GURSu... Se ti bo pa to štelo samo kot 3,41 % vrednosti, tako da ne toliko skrbeti.

Izpis iz vrtca: ja, jo bom s 15.6. pa do septembra. Ne samo zaradi cene vrtca (ki se je z majem še podražal), ampak tudi ker bomo več na dopustih in bi bila itak bolj malo v vrtcu do septembra. Verjetno če bi plačevala 10 % cene, je ne bi šla izpisovat...
Na srečo gre pol v drugo starostno skupino, tako da bo že itak manj za plačat... to je edino kar me tolaži.


Pa boš imela potem možnost septembra ponovno vpisat? Ker pri nas če jo izpišeš septembra ni veliko možnosti da nazaj noter pride? Tako da je potem boljše koristit tistih 30% ki jih občina zaenkrat še upošteva.

(odgovor članu rozilu)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: odločba za plačilo vrtca
13.6.2012 21:02:59   
rozilu

IZVIRNO SPOROČILO: sončnica24

Pa boš imela potem možnost septembra ponovno vpisat? Ker pri nas če jo izpišeš septembra ni veliko možnosti da nazaj noter pride? Tako da je potem boljše koristit tistih 30% ki jih občina zaenkrat še upošteva.


Ja, je malo specifična situacija, ker jo itak vpisujem drugam. Tistih 30% pa najbrž odobrijo samo, če si v pravi občini, in ne drugi kot mi...

(odgovor članu sončnica24)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   [Brisano sporočilo]
14.6.2012 20:21:28   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu kajajaka)
  Neposredna povezava do sporočila: 40
   [Brisano sporočilo]
14.6.2012 20:23:13   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu bodoča)
  Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: odločba za plačilo vrtca
14.6.2012 21:48:06   
petea

IZVIRNO SPOROČILO: flower


IZVIRNO SPOROČILO: bodoča

Še jaz imam eno vprašanje, je normalno, da se pri znižanem plačilu vrtca upošteva preživnina za leto 2011? Če se vse ostalo gleda za 2010, bi se morala preživnina tudi. Ali pač ne?

Prosim, če katera ve to, ker meni ni jasno.


Čisto možno, glede na to, da se tudi OD gleda za 2011.



Pri izračunu plačila vrtca se trenutno gleda OD, ki je/bo izplačan v letu 2012.

Za preživnino pa ne vem, tudi po prebiranju zakona ne.
Ni mi čisto jasno, ali bi se naj gledalo prejšnje koledarsko leto (2011) ali leto dohodninske odločbe (2010) - to gre za vloge, oddane od decembra; pri novih, sedaj, ko so že izdane dohodninske odločbe, se tudi dohodnina upošteva za 2011

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: odločba za plačilo vrtca
15.6.2012 8:52:10   
shushu
Punce, tiste ki ste se pritožile, kako ste napisale pritožbo? In kam ste jo naslovile, na center ali direktno na ministrstvo?

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: odločba za plačilo vrtca
15.6.2012 9:43:35   
petea
na zadnji strani odločbe ti v pravnem nauku piše, kam in kako se pritožiš

(odgovor članu shushu)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: odločba za plačilo vrtca
15.6.2012 9:56:35   
shushu
hvala, po prebranih prvih treh stavkih se mi je kr mal zameglil in sem precej površno prebrala do konca user posted image

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: odločba za plačilo vrtca
15.6.2012 12:50:05   
petea
IZVIRNO SPOROČILO: shushu

hvala, po prebranih prvih treh stavkih se mi je kr mal zameglil in sem precej površno prebrala do konca user posted image



nisi edina ...

jaz sem naše odločbe prebirala v zdravstvenem domu, za vsak slučaj ... user posted image
je tudi okulist bil blizu user posted image

odločbe pa raje ne bom komentirala, ker je za moje pojme vse skupaj čisto izigravanje ljudi user posted image

< Sporočilo je popravil petea -- 15.6.2012 12:51:02 >

(odgovor članu shushu)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: odločba za plačilo vrtca
15.6.2012 13:03:00   
m_o_i
Za preživnino pa ne vem, tudi po prebiranju zakona ne.
Ni mi čisto jasno, ali bi se naj gledalo prejšnje koledarsko leto (2011) ali leto dohodninske odločbe (2010) - to gre za vloge, oddane od decembra; pri novih, sedaj, ko so že izdane dohodninske odločbe, se tudi dohodnina upošteva za 2011
----

prezivnina se uposteva letosnja-tako kot OD
(meni so upostevali leto 2010, ko je bil otrok rojen na polovici leta; prezivnine kot prihodek pa imam upostevane 12x oz. za celo leto-prav tak za OD)

_____________________________

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: odločba za plačilo vrtca
15.6.2012 13:25:53   
petea
IZVIRNO SPOROČILO: m_o_i

Za preživnino pa ne vem, tudi po prebiranju zakona ne.
Ni mi čisto jasno, ali bi se naj gledalo prejšnje koledarsko leto (2011) ali leto dohodninske odločbe (2010) - to gre za vloge, oddane od decembra; pri novih, sedaj, ko so že izdane dohodninske odločbe, se tudi dohodnina upošteva za 2011
----

prezivnina se uposteva letosnja-tako kot OD
(meni so upostevali leto 2010, ko je bil otrok rojen na polovici leta; prezivnine kot prihodek pa imam upostevane 12x oz. za celo leto-prav tak za OD)



m_o_i,
nisem prepričana, da je to v skladu z zakonom (zadnje dneve ga prebiram vedno pogosteje in podrobneje)

navajam:
''6. Način upoštevanja dohodka
15. člen
(1) Pri ugotavljanju upravičenosti do pravice iz javnih sredstev, razen pri ugotavljanju upravičenosti do denarne socialne pomoči, varstvenega dodatka, subvencije najemnine, pravice do kritja razlike do polne vrednosti zdravstvenih storitev in do pravice do plačila prispevka za obvezno zdravstveno zavarovanje, se upošteva dohodek v preteklem koledarskem letu, razen dohodkov iz 8., 9., 10. in 11. točke prvega odstavka 12. člena tega zakona, ki se upoštevajo skladno s 3. točko prvega odstavka 16. člena tega zakona in skladno s tretjim odstavkom 16. člena tega zakona. Pri ugotavljanju upravičenosti do denarne socialne pomoči, varstvenega dodatka, subvencije najemnine, pravice do kritja razlike do polne vrednosti zdravstvenih storitev in do pravice do plačila prispevka za obvezno zdravstveno zavarovanje, se dohodek upošteva na način in glede na obdobje, določeno skladno z zakonom, ki ureja socialnovarstvene prejemke.''

kot dohodek pa je opredeljeno:
'' 3. Dohodek, ki se upošteva

12. člen
(1) V dohodek, ki se upošteva, se štejejo dohodki in prejemki vseh oseb, in sicer:
1. obdavčljivi dohodki po zakonu, ki ureja dohodnino, ki niso oproščeni plačila dohodnine;
2. pokojninske rente in odkupne vrednosti, izplačane skladno z zakonom, ki ureja prvi pokojninski sklad Republike Slovenije in preoblikovanje pooblaščenih investicijskih družb ter dodatne starostne pokojnine na podlagi zakona, ki ureja pokojninsko in invalidsko zavarovanje;
3. dohodki, razen povračil stroškov, prejeti na podlagi pogodbe o prostovoljnem služenju vojaškega roka;
4. preživnina, nadomestilo preživnine in drugi prejemki, prejeti na podlagi izvršilnega pravnega naslova z namenom kritja življenjskih stroškov, do višine minimalnega dohodka, ki bi osebi pripadala po zakonu, ki ureja socialnovarstvene prejemke, če ne bi imela drugih dohodkov;
5. nagrada skrbniku skladno z zakonom, ki ureja zakonsko zvezo in družinska razmerja;
6. plačilo dela rejniku, ki se izplačuje iz proračuna skladno z zakonom, ki ureja rejniško dejavnost;
7. starševski dodatek;
8. otroški dodatek;
9. denarna socialna pomoč, razen izredna denarna socialna pomoč;
10. varstveni dodatek;
11. državne štipendije, zmanjšane za znesek, ki je enak dodatku za bivanje zunaj kraja stalnega prebivališča, dodatku za prevoz v primestnem ali medkrajevnem prometu, dodatku za učni oziroma študijski uspeh, dodatku za štipendiste s posebnimi potrebami ter dodatku za vrsto in področje izobraževanja;
12. dodatek glede na dohodek v družini štipendista k Zoisovi štipendiji;
13. dodatek za aktivnost po predpisih, ki urejajo zaposlovanje;
14. dodatek k pokojnini po zakonu, ki ureja zagotavljanje socialne varnosti slovenskim državljanom, ki so upravičeni do pokojnin iz republik nekdanje SFRJ;
...''

kaj se upošteva na letni preračun, pa je zapisano tukaj:
''7. Povečanje dohodka

16. člen

(1) Dohodek, ugotovljen po prejšnjih členih, se poveča za fiktivno ugotovljen dohodek v višini:
1. posredno ugotovljenega dohodka in prejemka, ko se ugotovi, da oseba v določeni višini plačuje za blago ali storitve, česar z ugotovljenim dohodkom ne bi zmogla;
2. fiktivno določenega dohodka zaradi upoštevanja premoženja skladno z 19. členom tega zakona;
3. pravice iz javnih sredstev, do katere je oziroma bi bila oseba upravičena, če jo je oziroma bi jo skladno z vrstnim redom iz 7. člena tega zakona uveljavljala pred uveljavljanjem pravice iz javnih sredstev, ki jo uveljavlja;
4. denarne socialne pomoči, ki bi jo prejemala oseba iz 10. člena tega zakona, če pri njej ne bi bil ugotovljen krivdni razlog skladno z zakonom, ki ureja socialnovarstvene prejemke.

(2) Določba 2. in 4. točke prejšnjega odstavka ne velja pri ugotavljanju upravičenosti do denarne socialne pomoči, varstvenega dodatka, subvencije najemnine, pravice do kritja razlike do polne vrednosti zdravstvenih storitev in pravice do plačila prispevka za obvezno zdravstveno zavarovanje.

(3) Dohodki iz 1., 3. in 4. točke prvega odstavka tega člena se upoštevajo na letni ravni, razen pri uveljavljanju pravice do denarne socialne pomoči, varstvenega dodatka, subvencije najemnine, pravice do kritja razlike do polne vrednosti zdravstvenih storitev in pravice do plačila prispevka za obvezno zdravstveno zavarovanje, ko se ti dohodki upoštevajo po predpisih, ki urejajo socialnovarstvene prejemke.''

In tukaj preživnina ni zajeta.
Prosim, da me popravite, če se motim v razumevanju zadeve.

< Sporočilo je popravil petea -- 15.6.2012 13:27:05 >

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: odločba za plačilo vrtca
15.6.2012 13:28:31   
petea
še to mi ni jasno:

v zakonu piše, da se nekateri prihodki družine preračunajo na letno raven, nikjer pa ni navedno leto, za katero to velja;
kje je zapisano, da to pomeni tekoče koledarsko leto?

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 49
   RE: odločba za plačilo vrtca
15.6.2012 15:02:34   
petea
OK,
odgovarjam sama sebi na zastavljena vprašanja:

glede na Pravilnik o načinu uveljavljanja dohodkov ...:

se dohodnina upošteva na podlagi podatkov tekočega leta, tako kot dohodki iz 8. 9. 10. 11. točke 1. odstavka 12. člena zakona ZUPJS (4. člen, 3. odstavek),


ne najdem pa opredelitve, kaj je tekoče leto - leto, v katerem se je oddala vloga, ali leto, v katerem se je odločalo;
če gledam 3. člen tega pravilnika ('(7) Pri ugotavljanju tekočih dohodkov se upoštevajo podatki, ki so jih davčnemu organu posredovale osebe, zavezane za dajanje podatkov in podatki, potrebni za izračun akontacije dohodnine v tekočem in v preteklem letu, pri čemer se kot tekoči dohodki štejejo periodični dohodki, ki jih je oseba prejela v mesecu pred vložitvijo vloge.), si tekoče leto razlagam kot leto oddaje vloge

komentar?

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Zapeljimo se v skriti svet voda
Človeška ribica ni le čudež narave – je tudi pokazatelj, kako čisto je okolje. Ker živi izključno v kristalno čistih pod...
Kako izbrati idealno sobo za vašega otroka?
Pri opremljanju otroške sobe za šolarja je ključno ustvariti funkcionalen delovni kotiček, poskrbeti za organizacijo, pr...




Operater mobilne telefonije
Sanikaa

Po telefonskih številkah več sploh ne vemo kdo je pri katerem mobilnem operaterju! Prosim povejte pri katerem ste vi in kako ste zadovoljni?

Mobitel (52%)

Simobil (33%)

Debitel (2%)

Tuš (10%)

T2 (1%)

dr...? (2%)


Število vseh glasov: 246

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!