Javni vpogled- realnost ocenjene vrednosti nepremičnine? (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

Medea10 -> Javni vpogled- realnost ocenjene vrednosti nepremičnine? (11.6.2012 13:59:32)

Zanima me; kolk je kaj realna vrednost ocenjene vrednosti, ki so tam navedene (javni vpogled)? Kupujemo (iščemo) domek in trenutno imam nagledani 2 parceli s hiško gor. Ker je za ogled potrebno malo počakat in ne gre TAKOJ (kot bi pač želela [sm=smiley1.gif]), po telefonu pa lastniki ne želijo dajat konkretnih informacij, sem začela "brskat".
Na slikah v oglasu se jasno vidijo hišne številke in zato sem nepremičnino in parcelo poiskala na JV. Izpisala sem vso kvadraturo in ocenjeno vrednost, izračunala in ugotovila, da so tam podane vrednosti do 50% manjše, kot jih dejansko prodajajo. A se lahko na podlagi tistih vsot pogajam za nižjo prodajno ceno?

Ravno prejšnji teden smo se dogovarjali za ogled ene hiške s parcelo (so jo prodali preden sva uspela sploh it gledat), ki je bila na JV ocenjena na 125.000€, prodali so jo pa za 45.000€.

V teh dveh primerih, ki jih pa imam zdaj nagledana pa je situacija ravno obratna. Hiški s parcelama sta ocenjeni ena na mal več kot 30.000€, druga na mal več kot 40.000€, prodajata se pa obe za skoraj 70.000€.

pikatara -> RE: Javni vpogled- realnost ocenjene vrednosti nepremičnine? (11.6.2012 14:10:12)

Naše stanovanje je po gursu ocenjeno na 145.000 eur, kupili smo ga za 170.000, prodali ga pa ne bi pod 220.000 eur. stanovanje nad nami je enake velikosti in ocenjeno na 143.000 pa imamo mi 80 kvadratov atrija.

Hope2 -> RE: Javni vpogled- realnost ocenjene vrednosti nepremičnine? (11.6.2012 14:36:13)

Pogajaš se lahko, sam če bodo sprejeli, pa je druga[sm=smiley36.gif]Mi smo prodajali hišo za 80.000 več, kot je bila ocenjena po GURS. Itak smo ceno malo višjo nastavili, ravno zato, ker smo se še pol lahko malo pogajali in smo bili mi zadovoljni in kupec[sm=smiley36.gif]. Če ne bi bila kriza na trgu in če se nam nebi mudilo, bi pa še ceno bolj dvignili.

Te javne cene nimajo veze

trnuljčica -> RE: Javni vpogled- realnost ocenjene vrednosti nepremičnine? (11.6.2012 18:09:27)

Dosti ti pove, da banke ne upoštevajo cenitve po Gursu , ampak jo izdelajo same...

Vse je odvisno od lokacije, kvalitete... pa ponudbe in povpraševanja.

Luni -> RE: Javni vpogled- realnost ocenjene vrednosti nepremičnine? (13.6.2012 7:34:04)

Glej, Medea, na GURS-u so izvedli množično vrednotenje na podlagi popisa. Podatke so podajale stranke same. Cene so izračunane po modelih, vsak model pa zajema določeno vrsto nepremičnine, območje,..... Za individualno ocenitev/ceno nepremičnine, tržno vrednost te nepremičnine, so podatki GURS-a malo uporabni, je pa nek okvir, saj so modeli prilagojeni in usklajeni ravno tržni vrednosti posameznega območja. Uf, lahko bi doktorat spisala, vendar vedi, da podatki GURS-a o vrednosti so točni, kolikor so točni podatki, katere so podali lastniki nepremičnin! Model je na določenem območju za vse enak in je brez veze GURS krivit za anomalije pri vrednostih. Vsak lastnik je odgovoren za pravilnost in točnost podanih podatkov, in če bi se ti podatki med seboj primerjali, bi se hitro ugotovil razlog......

Medea10 -> RE: Javni vpogled- realnost ocenjene vrednosti nepremičnine? (13.6.2012 12:48:31)

Hvala. [sm=smiley1.gif]

Stran: [1]