pravno vprašanje - če lahko katera kaj pomaga? (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


Tutan -> pravno vprašanje - če lahko katera kaj pomaga? (8.6.2012 21:47:44)

Znanka ima problem - iz stanovanja (nova gradnja, urejeno, vse tipi topi) gleda na barakarsko garažo. 'Lastniki' te garaže so bili iz strani podjetja, ki je lastnik parcele opozorjeni, da morajo garažo zrušiti. Kljub pritožbam se ni zgodilo nič. Sedaj pa se tam lepo redijo podgane in bi rada malo bolj ostro nastopila, da se garaža odstrani. Kam lahko to prijavi? Gradnja je na črno, lesena baraka, ni v lasti lastnika barake, podjetju pa očitno ni v interesu, da bi si vsaj stanje ogledali oziroma oni odstranili barako.
Ima katera kakšno idejo?




LuLu -> RE: pravno vprašanje - če lahko katera kaj pomaga? (8.6.2012 21:51:25)

Pristojna inšpekcija, lahko pa tudi policija, pa oni dalje usmerijo.




Andromeda -> RE: pravno vprašanje - če lahko katera kaj pomaga? (8.6.2012 21:53:27)

Če so se notri zaredile podgane, obvestite tudi krajevno pristojen Zavod za zdravstveno varstvo.




TomTaylor -> RE: pravno vprašanje - če lahko katera kaj pomaga? (8.6.2012 22:26:10)

a.) Glede podgan:
1. prijava zdravstveni inšpekciji - ogrožanje zdravja
2. deratizacija - pristojni zavod za zdravstveno varovanje

b.) Črna gradnja:
Lahko je sicer vsem znano, da je garaža črna gradnja, vendar če je ni nihče prijavil in če niso bili izpeljani ustrezni postopki, potem je logično da bo garaža stala še naprej.
Torej:
1. prijava gradbeni inšpekciji zaradi objekta (nedovoljen poseg, črna gradnja, ogrožanje zdravja) - priložite oz. omenite prijavo na zdravstveno inšpekcijo
2. če inšpektor ugotovi kršitev, bo investitorju objekta izdal odločbo. Ni nujno, da bo gradbeni inšpektor s to odločbo odredil rušenje objekta. Investitor lahko namreč proti plačilu zakonske kazni tak objekt v določenem roku tudi legalizira, če pridobi ustrezno dokumentacijo, vendar glede na čase, ki jih preživljamo, dvomim, da se bo investitor (to je lastnik garaže, ki ni nujno tudi lastnik zemljišča, na katerem garaža stoji) spustil v take stroške, ki jih garaža ni vredna. Obstaja velika verjetnost, da se bo investitor v izogib vsem stroškom odločil za rušenje garaže v lastni režiji, na drugi strani pa bo na investitorja "pritisnil" tudi dejanski in pravni lastnik parcele, saj se črna gradnja zaznamuje v zemljiški knjigi na dejanskega pravnega lastnika in ne na investitorja (lastnika garaže).





Stran: [1]