petea -> RE: Dodatek za pomoč in postrežbo (10.6.2012 10:46:59)
|
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka IZVIRNO SPOROČILO: petea DPP se dodeli tudi za nazaj, in sicer za 6 mesecev pred oddajo vloge po moje moraš prav vložit posebej prošnjo, sami se po moje ne bojo "spomnili"? Je že dolgo nazaj, kar sem spremljala uveljavljanje DPP; tako ali tako ne vlaga družina sama, ampak mora podati mnenje osebni / lečeči zdravnik in/ali patronažna sestra. V našem primeru je zadevo predlagala in vodila patronažna sestra. Mislim, da je sodeloval oz. potrdil predlog tudi osebni zdravnik nepokretnega sorodnika, ki so ga negovali svojci doma. Spomnim se, da je bilo pozitivno presenečenje, ko je prišla odločba, da bo DPP izplačan še za nazaj, ker se sami nismo preveč poglabljali v sam postopek in pravice. Sem pa zdaj gledala v vprašalniku, ki je na povezavi od *pepelke*, da je med drugim tudi vprašanje: ''Ali potrebuje 24-urno pomoč svojcev oz. laični nadzor in stalno strokovno nego (najmanj zdravstveni tehnik)? DA NE Če da, od kdaj (mesec/leto): ____'' In tudi iz priložene zdravstvene dokumentacije mora biti razvidno, vsaj približno od kdaj je potreba po pomoči druge osebe. Če pa sorodniki vedo, do česa je nekdo lahko upravičen, se je potrebno pritožiti, če je izdana pritožba v škodo človeka.
|
|
|
|