Torta vprašanje (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


Paštetka -> Torta vprašanje (7.6.2012 10:18:30)

Za darilo bi rada podarila torto. Eno tako mini, luškano.
In sem mislila speči čokoladen biskvit (ala za muffine varianta). Biskvit bi prerezala in sredino namazala z nutelo. Torto bi potem premazala z nutelo in čez dala tole maso iz muncmellov penic.

Vprašanja
1. a bo biskvit tak Ok
2. matra me vprašanje nutele v sredini...[sm=zmeden.gif]
3. ali se tale masa iz penic ne bo topila, če bo premazano z nutelo???

Ne ljubi se mi delati neke zakomplicirane torte, ker jih moram narediti tri.

torej biskvit bi moral biti nek čisto simpl, da vse zmečem v posodo in zmiksam (vendar vseeno dober)[sm=smiley36.gif], pa premaz tudi ne bi posebej delala. torej, da se samo premaže, saj se bom potem z dekoracijo ukvarjala raje z deco.

Kaj mi svetujete?

A sem preveč zahtevna?[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

aha, in še vprašanje, kje dobim zdaj tako na hitro take majhne modelčke, recimo nekje 15 cm premera




Tutan -> RE: Torta vprašanje (7.6.2012 11:05:52)

Te srednje modelčke se sedaj da dobit brez problema povsod - Merkur, Mercator.
Pred leti je bila to misija nemogoče in sem jih dobila edinole na Madžarksem [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif], zdaj pa jih videvam povsod.

Jaz sem oblekla torto (tudi nutelino in kombinacija makove z skutino kremo - obe sočni torti) v tičino maso, res pa, da sem najprej naredila tisti premaz iz masla, potem pa tičino preko. Ker se menda tičino masa topi ob stiku s smetanco (oziroma nekaj takšnega). Tale home made tičino pa ne vem, kako se obnaša.
Bi morala doma malo pobrskat med recepti za tisti premaz, pa čeprav se mi zdi, da sem ga dobila ravno tukaj, menda od Hope2, če se ne motim.




manna -> RE: Torta vprašanje (7.6.2012 11:34:59)

Paštetka, če narediš biskvit z receptom za maffine, se bo mogoče preveč drobil, da bi ga narezala na dve plasti. No sicer 15cm modelček bi morda še šlo.




Paštetka -> RE: Torta vprašanje (7.6.2012 11:48:38)

a pa ima katera kakšen recept za najbolj enostaven, vendar še vedno dober biskvit?
Torej brez posebej stepanja beljakov ipd... npr. da vse zmečeš v posodo eno.




Medea10 -> RE: Torta vprašanje (7.6.2012 12:28:02)

Tule pride zelo dober, mehek, lahek (al kak bi rekla) biskvit. Jaz bi a po tem receptu delala. http://www.kulinarika.net/recepti/3866/sladice/kinder-pingvin-2-verzija-/




Luns -> RE: Torta vprašanje (7.6.2012 12:33:13)

http://www.kulinarika.net/recepti/5886/sladice/jogurtovo-pecivo/

kaj takega, lahko brez kakava, kako sadje noter, v bistvu lahko kombiniraš s čimerkoli, olja pa lahko manj. http://www.kulinarika.net/recepti/380/sladice/pijana-nevesta/ pa ta biskvit je tud čist ok. Mam pa doma še nek recept za en biskvit z limono pa namažeš ga s kremo iz sladke smetane noter pa vmešaš galleta puding, brez kuhanja, čist siml pa enostavno.




manna -> RE: Torta vprašanje (7.6.2012 12:38:07)

Sej receptov za enostaven biskvit je ful, sam prečno rezat na oblate ga rajš ne ker ponavadi ne rata.




Paštetka -> RE: Torta vprašanje (7.6.2012 21:00:38)

Ok, še eno vprašanje. [sm=smiley36.gif]
Kako pobarvati biskvit z naravnimi barvami? Dobila sem idejo, da bi bil biskvit presenečenje, da bi bil pisan. Ok, za rumeno in rjavo vem. Barvil, ne bi uporabljala. A če dam sok rdeče pese noter v navadno maso bo vijola oz. rdečkasta ?
Kakšna druga ideja?




blaža -> RE: Torta vprašanje (7.6.2012 21:21:14)

jao Paštetka [sm=zmeden.gif]. a ne bi ti raje spekla eno dobro izi tortico, pa pol gor dala kej bolj pisanega? Če hočeš pobarvat biskvit, ga lahko npr z korenčkom za oranžnega, za rdečega daš sok rdeče pese,... samo to ne bo dobro za jest, če mene vprašaš.

Pa še to. naredi osnoven biskvit.

6 jajc
300g sladkorja
2 dcl mleka
2 dcl olja
pecilni
400g moke.

to maš za 28 premer okrogle, al pa kvadraten ta velik ( ma ne uni od pečice) za 2x prerezat.

Kremo raje naredi Nutelino klasično, če že ne kake druge. Dobro stepeš smetano ( lahko pol navadne, pol rastlinske) in dodaš Nutello.

Muffini, so muffini, biskvit za torto je pa spet malo drugačen recept. In pa še. Nutello samo boš zelo težko razmazala po biskvitu. Pa še zagatno bo za jest.

Drugače pa torto navlažiš lahko še z mlekom in malo sladkorja, ter po želji rum. Jaz ga dam tudi, če je torta za otroke, ma lih malo za aromo ( en zamašek, na 4 deci vode cca)

Če boš torto oblačla v maso, jo spodaj premažeš z dobro stepeno rastlinsko smetano in se ti ne bo topilo. lahko jo tudi z masleno kremo, ali obliješ z čokolado.




mateyka -> RE: Torta vprašanje (7.6.2012 21:25:23)


IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka
Ok, še eno vprašanje. [sm=smiley36.gif]
Kako pobarvati biskvit z naravnimi barvami? Dobila sem idejo, da bi bil biskvit presenečenje, da bi bil pisan. Ok, za rumeno in rjavo vem. Barvil, ne bi uporabljala. A če dam sok rdeče pese noter v navadno maso bo vijola oz. rdečkasta ?
Kakšna druga ideja?


sok od višnjevega kompota? višnje grejo fajn s čokolado in stepeno smetano (poglej npr. črni gozdiček kako je fajn kombinacija).
ta biskivt je simpl in ga jaz delam za muffine (vse naenkrat zmečem not itd. - edino kar nardim je da najprej stepem jajca in sladkor v kremo (da količinsko naraste) in potem dodajam ostalo. tukaj pri tem receptu mislim, da bi lahko zamenjala mleko za sok od višnjevega kompota.

300g moke
2 jajca
4-5 žlice sladkorja
1-1,5 dcl mleka
1 dcl olja ali mehkega masla
pecilni prašek

dodatna opcija:
2 žlici kakava
100g čokolade v koščkih

pa lahko maso daš napol in spečeš v dveh delih, da ni treba rezat. mogoče celo v kakem pravokotnem pekaču in nardiš kvadratno tortico?
tko nekak:
[img]http://www.pastrypal.com/wp-content/uploads/2009/08/dobos-torte-assembled.jpg[/img]




mateyka -> RE: Torta vprašanje (7.6.2012 21:44:35)

haha blaža [sm=smiley36.gif]

men osebno bi bla najbolj lušen kak mali temni gozdiček - ma čokolado, ma sadje, kaj boljšega.. [sm=smiley20.gif]
men je tale lepa, ker zgleda kot darilo [sm=smiley27.gif]
[img]http://www.shopashop.net/1524-3968-large/black-forrest-cake.jpg[/img]




Stran: [1]