odvajanje od plenic (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci

Sporočilo

biga -> odvajanje od plenic (7.6.2012 9:55:50)

Moja dveletna punčka zadnje dni lula v kahlico, ampak gre samo, ko jo vprašam, sama še ne reče, da se ji mudi lulat. Tako da nam parkrat uspe, parkrat pa lula še v pleničko. Tudi v vrtcu gre na kahlico, edino kakat še ni šla. A naj ji dam že hlačke gor ali je še prezgodaj, glede na to, da sama še ne pove, da se ji mudi? Naj začasno odvajamo s pleničkami gor in dol? Meni se sicer nič ne mudi, ampak če že hoče na kahlico, zakaj pa ne.

Doll -> RE: odvajanje od plenic (7.6.2012 10:18:00)

Tole s plenico zame ni odvajanje.ker otroka s tem samo zmedeš

Hope2 -> RE: odvajanje od plenic (7.6.2012 10:18:13)

Naš še sploh ni znal govorit. Rekla sem mu, ko te bo lulat, si pejdi po kahlo, ker nimaš več pleničke. Nam je tak uspelo, njemu se je pa ful fajn zdelo, da si je šel sam iskat kahlo. Sama ga nisem nikoli dajala sedet na kahlo. V varstvu je še imel pleničko, ko pa je prišel domov, pa sem mu dala dol in oblekla hlačke za tisti 2-3 ure. Nesreče se niso dogajale, tak da sem ga po 3 dneh v vartsvo poslala brez pleničk, v gatah.

lenčy -> RE: odvajanje od plenic (7.6.2012 10:34:04)

mi imao eno nevrjetno srečo in pridnega otroka. je že več kot en teden suh, razen za spat mu še damo plenico, čeprav tudi ponoči kdaj reče za lulat. je pa star 2 leti. jaz mu dam kar gatke gor in jih mava doma skos gor in vedno pove, kdaj ga lulat. včasih mu prej malo uide ampak nič hudega. še pokakal se je 2x in je bilo tako veselje[sm=bravo.gif] njegov prvi odziv pa: jeee kaki, kasneje pa beeek[sm=smiley36.gif] ko kam gremo, ima plenično včasih še gor, ampak kljub temu pove, da greva lulat. js bi jo na tvojem mestu imela v gatkah, da udi ko se polula, dobi tisti obutek mokrosti. sj bo počas, sam silit ne.

j.b. -> RE: odvajanje od plenic (8.7.2012 22:23:03)

Jest sem našga 25m dala pred 14 dnevi kar u gatke. Prve 3 dni sva se preoblačila vsako uro, potem je bilo skoz boljše. Zdej je en teden suh (kar se lulanja tiče), in sam pove da ga lulat - takrat moreva hitro potegnt gate dol. Če bi ga dala na kahlo on ne bo lulal, lulal bo samo - če ga tišči. Oz, kadar ga sama vprašam če bo šel lulat je njegov odg: "NE!"

BIga
, Tudi sama mislim da bo punca zmedena če bo imela pleničke gor. Ker če se bo polulala ne bo nič mokra, in je ne bo motilo. Zato tudi ne bo povedala da jo tišči. Če pa ji bo lulala u gatke, in bo cela mokra plus ji bo priteklo u superge, bo pa mogoče dojela da je pametneje če pove kadar jo tišči. Nevem no[sm=smiley1.gif]

Kako pa kakanje gre pri vas??? Tega pa naš ne pokapira ... Še zmerej u gate [sm=smiley13.gif] Je pa res da ga na kahlo do zdaj nisem dajala veliko, ker je vedno pobegnu dol. Dol pobegne še danes če želim da bi malo sedel gor. Na kahli obstane točno tistih nekaj sekund, ko javi da ga lulat in ko dejansko naredi lužico. Potem takoj gasa igrat se dalje ... Any idea?

Stran: [1]