LuLu -> RE: Bela plomba (6.6.2012 11:16:41)
|
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka LuLu, res traja kar kak mesec dva da se umiri. če se pa ne do takrat pa res pejt nazaj. z živci v zobu se ni za igrat. metuj333, men je mel moj privat zobar celo predavanje o belih plombah - poudaril je da moraš znat dat belo plombo gor in če nisi natančen, se to dogaja kar se je tebi. rekel je, da moraš s kislino temeljito pripravit zob preden daš belo plombo gor in če to ni temeljito narejeno, se plomba ne prime in zalije vsega kar bi morala, zato potem lahko not pride karies. in zato znajo tud padat dol in vse ostalo. da če on da belo, bo tud ostala gor, in je - mislim da ni razlike v tej beli ki mi jo je dal on in ostalih amalgamnih. tko da jaz mu kar verjamem, da je odvisno kako je narejeno (mogoče "old school" znajo boljš une stare plombe dajat, ker so jih driblal toliko let - privatniki morajo pa bit mojstri svog zanata in ni tle trte mrte) - mam dokaz v ustih [sm=smiley36.gif] Hvala mateyka. Sem preživela zobobol, ki se ne da primerjat z nobeno bolečino, ki sem jo kdaj imela. Ravno tega me je strah, ko začutim zob. Je meni tudi z. rekla, da je zelo odvisno kako zobar belo plombo naredi. Da se ne da na hitro, ampak si moraš čas vzeti in jo lepo pritrditi. Tudi meni se je ravno na tem zobu pod belo plombo, ki mi jo je prejšnji zobar naredil... v par mesecih začel pojavljat karies. Me je to kar presenetlo.
|
|
|
|