katipi
|
Tudi jaz sem iz NM, tako da ti lahko predlagam, da v intersparu v Qulandiji naročiš ploščo, kjer imaš več vrst različno pripravljenega mesa, zraven pa bi jaz naredila še grško solato, ki je zelo osvežilna, za tiste, ki je ne marajo, pa lahko kakšno drugo vrsto solate. Lahko pa narediš tzatziki (zelo na drobno naribaš svežo kumaro, jo ožameš, dodaš gost navaden jogurt in kislo smetano, zmešaš, posoliš, dodaš malo česna, koper, če ga imaš, in je pripravljeno) ali pa ga kupiš v hoferju, kjer imajo zelo dobrega, pa še nekaj drugih vrst dipov tudi. Lutenica iz lidla je zelo dobra ali pa Etin paprikin namaz. Lahko spečeš tudi "wedges", začinjen pečen krompir, ki ga imajo zelo dobrega tudi v hoferju (dve vrsti) in zelo paše k dipom ali solati. Daš ga na peki papir in v ogreto pečico, sploh ga ni treba ocvreti, razen če želiš. Tak krompir sem pripravila na nedavnem praznovanju in je kmalu pošel. Lahko kupiš tudi začinjene perutničke ( v eurospinu imajo zelo dobre) in jih na hitro ocvreš v olju, če se mudi, ali pa pripraviš na žaru. Lahko samo narežeš paradižnik, zeleno papriko, posoliš, nekaj kapljic olivnega olja in mlada čebula. Spečeš lahko tudi že pripravljene bagete z zeliščnim ali česnovim maslom. Vse to ti ne bo vzelo preveč časa, saj je že vse pripravljeno, ti samo spečeš in ponudiš, tako da se boš lahko tudi ti usedla zraven in ne boš utrujena.
|