petea -> RE: Bodoči prvošolčki (5.6.2012 10:12:53)
|
IZVIRNO SPOROČILO: tajtaja Jaz sem ta trenutek to preverila na CSD MS, pa mi je svetovalka zatrdila, da to ni možno in da zakonodaja nikjer ne navaja takih možnosti. Če bi šlo za celo šolsko leto, potem ja, za dva meseca pa nikakor ne[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. Kje si se pa ti to pozanimala? Ali pa bodo spet delali centri vsak po svoje??? tajtaja, če pride do sprememb, ki vplivajo na višino OD, si jih po zakonu dolžna sporočiti v - se mi zdaj ne da iskati - 8 ali 15 dneh; in to je sprememba, ki vpliva na višino OD drugače pa - teoretični prenapihnjeni primer: izdano imaš odločbo v januarju za otroka, ki je doma, februarja tvoj partner izgubi službo, marca dobite za otroka mesto v vrtcu, maja rodiš drugega otroka; kdaj boš javila spremembe, sploh če se vam zviša OD? Ja menda ja ne boš čakala npr. do oktobra, da vidiš, če bo še kaj, ampak boste pri vsaki spremembi dali vlogo za nov preračun OD (in vrtca); edino kar je - ponekod oz. včasih je dovolj, da napišeš samo dopis, da so se razmere spremenile, včasih pa zahtevajo novo vlogo; odločba pa v obeh primerih potem velja (največ) eno leto velikokrat se razlikuje to, kar na CSD rečejo, in to, kar je dejansko res; mene v četrtek vratar - informator ni želel spustiti v stavbo CSD, češ da ni uradnih ur, a je hitro nehal z neumnimi izjavami, ker se (upravičeno) nisem pustila prepričati, da izven uradnih ur ni mogoče oddati vloge
|
|
|
|