buškolinka
|
Živjo, jaz sem imela v prvi nosečnosti (2010) sladkorno, ampak samo nosečniško (gestacijski diabetes). Po porodu je izginila. Tudi sedaj v drugi nosečnosti jo imam (8. mesec). Obakrat je bila ugotovljena nekje v 23.tednu nosečnosti. Prvič sem bila na inzulinu, sedaj pa zaenkrat še ne. In sem pacientka dr. Tomažičeve. Žal ti o sladkorni v prvi nosečnosti težko kaj pametnega rečem, ker sem šele letos ugotovila, da je imel merilec, ki sem ga imela l.2010 (Optium Exceed), napako, in mi je narobe meril vrednosti, zato sem tudi pristala na inzulinu...potem pa so bile vse pogostejše hipe in to že (KAO) pri meritvi 3,6 (?!) No danes se še pri 2,5 dobro počutim, brez občutka hipe. V prvi nosečnosti mi je izmerjeni Hb1AC iz prvotnega 4,9% narasel na 5,3%. Tokrat pa mi je iz prvotno izmerjenega 4,7% narasel na 5,1% (33.teden nosečnosti). Pri hrani pa je tako, da se trudim paziti, ampak imam tudi nekaj pregreh, ki jih potem poskušam sanirati z aktivnostjo (pospravljanje, sprehodi ipd.). Tudi ko grešim, meritev ne preseže vrednosti 7,6 mmol. Ti verjetno veliko bolj obvladaš sladkorno dieto in si na njo že navajena, zato bi takih pregreh imela manj Aja, še toliko, prvorojenka zaradi mojega gestacijskega diabetesa ni imela nobenih drugih težav oz. posledic kot zlatenico in je bila zato pod UV lučko. Danes pa je ena (naj)bolj zdravih in živahnih dveletnic.
|