|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: me vara?
15.6.2012 8:42:38   
Teya D.
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

IZVIRNO SPOROČILO: Teya D.
...da nekatere ženske prav čakajo, da se lahko 'pasejo' na tujih pašnikih, pa čeprav vedo, da ima tale 'bik' za sabo že čredo (beri:rahlo malo jim je mar če ima moški že družino). Sicer ne vem kaj s tem dokazujejo sebi, njemu vsekakor kakšno potešitev in izpolnitev 'iluzij' ampak takšna ženska....ne vem ali se res ne postavi v kožo nasprotnice, ki ima doma npr še otroke? Si res predstavlja, da npr se to njej ne more nikoli pripetiti?
Mogoče sem malček zašla, ker razmišljam naglas. Sem se samo postavila v kožo te njegove 'kolegice'. ...

glede tega; ponavadi take "bivše bejbe in sedanje kolegice" obenem, nimajo resnega tipa (tudi otrok verjetno ne), zato se potem navesijo na kako preteklo iluzijo (kako nama je bilo takrat lepo itd..) in jo zasledujejo ter skušajo podoživet. garantiram, da če bi ga imele (resnega partnerja namreč), ne bi ble take kolegice z bivšimi, da bi se zgodilo, da: "parih sms valjda, kaksen spotakljiv pade.. " proste so.. in v primeru mishk imho ta bejba lovi pretekli mirage..

Mene osebno nebi motilo da ima kakšno kolegico ampak če to poznam tudi jaz in lahko pride k nam na kavo user posted image .
Kar se tiče bivših 'prijateljstev', težko verjamem da na tej ravni ostane. Sama svoje bivše pozdravim, ne gledamo se grdo, konec koncev smo se lepo razumeli in spoznali da to ni bilo to, mi pa na misel na pade, da bi šla s katerim na sok ali podbno in se pogovarjala o 'vsakdanjih rečeh'.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 51
15.6.2012 8:59:15   
mishk
no se ena obrazlozitev glede te "bivse". Spoznala sta se na nekem potovanju, kjer je ona ful zapela za njega, se totalno zacopala.. on ji je razlozil, da ni za resno zvezo.. pristala med rjuhami in to je bilo mende to.. zdaj sem zvedela, da sta se kasneje se enkrat videla... kaksno leto, dve kasneje je spoznal mene.. pac zanjo sem vedela, zaradi svojega poklica "nama" je celo nekaj pomagala pri moji diplomi(po mailu)... po njegovih besedah naj bi imela partnerja, otrok ni nic omenil, mislim, da jih nima... morda imata krizo pa se je spomnila na staro neuresniceno ljubezen? mejbi tud mojega zanima, kako bi bilo ce bi se takrat drugace odlocil? mejbi samo testira, ce je se zanimiv na trgu? a ma ze krizo srednjih let??

(odgovor članu Teya D.)
Neposredna povezava do sporočila: 52
15.6.2012 9:58:12   
Teya D.
IZVIRNO SPOROČILO: mishk

no se ena obrazlozitev glede te "bivse". Spoznala sta se na nekem potovanju, kjer je ona ful zapela za njega, se totalno zacopala.. on ji je razlozil, da ni za resno zvezo.. pristala med rjuhami in to je bilo mende to.. zdaj sem zvedela, da sta se kasneje se enkrat videla... kaksno leto, dve kasneje je spoznal mene.. pac zanjo sem vedela, zaradi svojega poklica "nama" je celo nekaj pomagala pri moji diplomi(po mailu)... po njegovih besedah naj bi imela partnerja, otrok ni nic omenil, mislim, da jih nima... morda imata krizo pa se je spomnila na staro neuresniceno ljubezen? mejbi tud mojega zanima, kako bi bilo ce bi se takrat drugace odlocil? mejbi samo testira, ce je se zanimiv na trgu? a ma ze krizo srednjih let??

Mogoče pa on še vedno drži distanco. Tudo če je poslal nekaj smsev kot je rekel, šel z njo na čaj, ji je pa mogoče postavil jasne meje, da je to vse kar lahko pri njem doseže, torej raven prijateljstva? Zakaj je res ne povabi domov, tam lahko vsi mirne duše kafetate in se pogovarjate skupaj. Da bi šlo za 'obujanje starih spominov' , kako je bilo in kako bi lahko bilo..če bi...?user posted image

(odgovor članu mishk)
Neposredna povezava do sporočila: 53
15.6.2012 13:20:01   
ronja
Kaj bi jaz naredila? Jaz bi se takoj pogovorila z njim, ampak mu zaupam, da bi mi povedal po pravici - nimam nobenega razloga, da mu ne bi, itak ve, da zame prevara ni konec sveta (ni fajn, vsekakor pa obstajajo hujše reči) in tudi sicer si navadno kar poveva po pravici, tudi če ni glih fajn slišat... Tako da nismo čisto v istih čevljih...
Tako da bibashiba, o zaupanju o katerem govoriš je res nujno potrebno za zdravo zvezo, če pa ti nekaj začne 'govorit' da je narobe, je popolnoma normalno da preveriš. Ostalo je tiščanje glavo v pesek.

Ja, to verjamem. Saj pravim: nismo v isti koži, ker sem sama kot prvo prepričana, da bi mi povedal po pravici, če bi ga vprašala, kot drugo pa sem prepričana, da bi vedela/čutila, če bi lagal pri taki reči. Zato bi bilo meni se pač najlažje pogovorit. Nekomu pa je verjetno kaj drugega lažje, ker je bolj otipljivo kot "občutek" ali imajo partnerje, ki ne bojo direkt odgovorili na vprašanje: "ali imaš drugo?", ampak bojo hoteli imet dokaz, zakaj sploh dvomiš... Pač različni odnosi.

Kar se smsov tiče: jaz jih ves čas brišem, ker imam tel. poln tistih, ki jih nočem zbrisat (kakšni z vsebino, ki je ne želim zbrisat - nekaj lubijevih, pa od par prijateljic, ko so rodile...) Tako da samo to ni razlog. Kar se tiče sodelavk (večinoma so samske;) - lubi se komot pogovarja z njimi tudi doma, ne vidim nobenega problema, grejo skup na teren, majo skupne malice in grejo skup na kavo, se majo fajn, se dobro razumejo,... sem vesela, da je tako, ker se ne počutim nič ogrožena (čeprav sem doma na porodniški in tako po difoltu baje nezanimivauser posted image - tejaD, ne počutimo se vse ženske tako (verjamem, da precej, vendar vseeno optimistično mislim, da večina pa ne) - to je precej odvisno od osebe. Ne rečem: sem bila že bolj seksi, pa staram se, pa otroci se ponoči zbujajo, itd... ampak se pa niti pod razno ne počutim nezanimivo - ne njemu, ne drugim - saj naveszadnje nam ni treba doma čepet - greš ven, če že hočeš poglede izzivat, oblečeš krajše krilo in to je to;) - zadeva hitro rešena;). Ne, resno: ni treba, da se tako počutiš, samo zato, ker si na porodniški.)

No za konec vseh šokov, pa je sledil še en, ko sem videla to kljuse....takrat bi ga pa mlatila in mlatila in mlatila, da ne bi več nikoli vstal. Cela situacija je bila tako neverjetno ponižujča, ko sem pa videla zaradi koga je postavil na kocko naše življenje...bolj ponižana ne bi mogla bit. Vještica.. tista iz risank...samo bradavica na nosu je manjka-čisto resno.

Meni je pa kar hudo tole brat: kot da bi bili nekateri ljudje več vredni kot drugi na podlagi tega, kako izgledajo... Če bi te prevaral s supermodelom, bi bilo ok, če te pa z eno, ki je po tvojem mnenju grša od tebe, je pa ponižujoče... Zakaj? Ker je on videl v njej nekaj, česar ti ne? Ker bi bila lepotica nekakšno kritje, da si ti tudi super lepa, samo z modelom se pač ne moreš kosat? Zakaj je tako grozno, če ni lepotica? Dejanje je isto, "izdajstvo", če ga tako pojmuješ, je isto...

bakfark, saj ni tako hudo, no:). Saj večinoma si po moje kar zaupamo: mamice na porodniški smo čisto zadovoljne, očiji pa se tudi z veseljem vračajo domov:).

po pravici povedano, ko sem bila sama totalno nemogoča (za moje pojme) med zadnjo nosečnostjo, pa še nič nisva smela na koncu... sem si tudi rekla, da če bi si zdaj kakšno našel, me ne bi glih čudilo:D. koliko vem, tega sicer ni počel, ampak po svoje bi razumela. Sem mu pa hvaležna, da mi je takrat stal ob strani, čeprav sem bila taka.

vprašala kar direktno, če me vara. Ni mi rojilo po glavi sto vprašanj, kot zdaj tebi, niti se s tem nisem preveč obremenjevala, sem mu le zaupala. In pogovor, tak brez dlake na jeziku, mi je v trenutku razjasnil stvari. Vse je povedal, brez da bi karkoli storila.

Tak nekak si tudi jaz predstavljam. Ok, samo konec drugačen;).

Kar se telefonov in mailov tiče, midva nisva neka paranoika: na splošno si ne dvigujeva telefonov, vendar dostikrat rečeva, če lahko drug dvigne. Tudi sem se že dvignila njegov mobi, če je klical kdo, ki ga poznam, pa je lubi glih spal in sem vedela, da bi se sicer zbudil (mamo malo stanovanje, se vse sliši)... Nikoli ni mel noben od naju s tem nobenih problemov. Kadar pišem kak mail, pa pride mimo, me vpraša, če me moti, pa me ne, enako če je obratno. oba veva praktično vsa gesla in če bi hotel, bi mi lahko vse pokradel, pregledal vse maile, ma, celo štalo bi lahko naredil. pač zaupam, da tega ne bo naredil (ok, maile tudi če bere - teh ne skrivam zaradi sebe, včasih kakšnega zaradi drugih - kadar ti nekdo zaupa nekaj, ni nujno, da is želi, da to deliš še s kom).

Če je zaupanje, je vse preprosto, če ga ni, gre itak vse počasi v »franže«.

Tako nekako. Briga me, če išče nekaj v moji torbici (dostikrat dava not še njegov mobi, da ne vlači vsega po žepih, itak pa če maš otroke, iščeš not robčke, vlažne robčke, bidon, itd...) Mi kraj pameti ne pade, da bi to štela za mojo intimouser posted image

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Teya D.)
Neposredna povezava do sporočila: 54
15.6.2012 13:39:52   
ronja
misk, po moje majčkeno preveč agresivno nastopaš. če se moški ne bojijo, ti lažje zaupajo. In mu ni problem povedat: a veš, da me je bivša klicala? V bistvu so stvari lahko tako zelo enostavne... Mene je lubi zadnjič prosil, če lahko pokličem svoja bivša, ker je rabil en izračun, ki bi ga mogoče kateri od njiju znal... Lahko je vse skup tako izi, ne si komplicirat stvari, ker se samo zacikla vse skup. Večina ljudi bi rajši skrila kot pa se šla na nož za vsako kavico z nasprotnim spolom...

se vedno sem mnenja, da imam pravico vedet, kaj se dogaja za mojim hrbtom.. ce ga namaka okol in s tem ogroza moje zdravje, sorry, sem udelezena in hocm vedet, ja?

Eno je vedet, a je bil zaščiten, drugo pa vse detajle. To, ali je bil zaščiten, imaš vsekakor pravico vedet - za vse detajle... to pa ni ravno pravica. Lahko ga seveda prosiš in on ti lahko ugodi, ker te ima rad, ampak ni pa to zdaj nek mus. ljudje rešujejo prevare na različne načine, ni to edini.

in ji ga z najvecjim veseljem odstopim, naj ga ima skupaj s prdenjem, smrdecimi stunfi, usranimi gatami in presvicanimi srajcami.. ker to je realnost enega odnosa... ne zivim v idealnem svetu z vitezom na belem konju, ampak z nekom ki zelo ustreza zgornjemu opisu...

Po temle sestavku sodeč, je zelo možno, da tvoj mož enostavno išče malo odobravanja drugje, ker ga doma ne najde. Ne da te vara, samo enostavno se ne počuti dovolj dober...

njemu je bilo bolj ali manj kul, vsaj nikoli ni nic rekel.

To dvoje ni isto: lahko mu ni kul, pa samo ne reče. Morda niti ne zna povedat, ne ve, da bi to karkoli spremenilo ali pomagalo, mogoče je obupal ali pač čaka, da bo boljše.

Kar se tiče pogovorov s prijateljicami: moj prijatelj je imel punco, ki je bila ljubosumna nameuser posted image . ne vem, če me je sploh že videla, ko je že bila ljubosumna na mamico 2 otrokuser posted image . In pri njem je res pomagalo to, da sva se pogovarjala, ker on nje ni razumel, ona pa njega ne - ker nisem bila vpletena, sem mu lahko prevedla, kaj je ona mislila z nečim, njemu nedoumljivim in mu povedala, kako naj ji razloži svojo plat, da bo šlo sporočilo naprej in ne bo izgubljeno v prevodu...

Pa recimo zadnjič mali ni spal ponoči, malidve sta bili tudi tečki, midva oba zmatrana ko psa... In pride lubi v službo in pojamra (samski) sodelavki - pa mu ona reče: "Če ti kaj pomaga - jaz bi takoj zamenjala s tabo" - in mu je pomagalo! In meni tudi, ko mi je povedal, ko je prišel domov:). Sodelavke so lahko super:).

garantiram, da če bi ga imele (resnega partnerja namreč), ne bi ble take kolegice z bivšimi, da bi se zgodilo, da: "parih sms valjda, kaksen spotakljiv pade.. "

Kaj pa vem, mateyka, glede na to, da so tudi fantje taki... Ne vem: se mi je zgodilo že pri obeh bivših in celo pri nekaterih kolegih, s katerimi niti nisem bila nič intimna, da je kdaj kak nenavaden sms prišel... Pa so vsi v zvezah, večinoma majo že otroke. Jaz to jemljem kot preganjanje dolgčasa, malo obujanje spominov... NIč resnega skratka. Za vsak slučaj pa se rajši ne hecam kaj preveč s tem, ker se po izkušnjah zna mal zaplest vse skupuser posted image .

Sama svoje bivše pozdravim, ne gledamo se grdo, konec koncev smo se lepo razumeli in spoznali da to ni bilo to, mi pa na misel na pade, da bi šla s katerim na sok ali podbno in se pogovarjala o 'vsakdanjih rečeh'.

Smo različni, pa to ne pomeni, da bi si želeli kaj drugega kot sok;). Ne vidim problemov s tem, če vsi vemo, kako stvari stojijo. Če ima kdo druga pričakovanja, se pa seveda malo zaplete;). Ampak se da rešit tudi to.

(odgovor članu mishk)
Neposredna povezava do sporočila: 55
15.6.2012 20:33:10   
Katjuska986
Sem se kar malo zamislila nad tem vašim "zasebnostim" in nebrskanjem po mailu, smsju.. moj ima vse moje gesla: od bančne kartice, maila, fbja, banke na netu... jz pa njegovo od fbja in od maila.. če bi rabila druge bi verjetno jih tudi dobila.. in ni malokrat ko grem na njegov mail ko ga ni zravn ker ga rabim ko v njegovem imenu pišem npr. prijavo za delovno mesto in ima na mailu europass.. al pa če ga zanima če je kdo poslal mail (ker pač v službi zaradi narave dela nima dostopa do maila za mobitel je pa prelesen da bi si ga naštimal)... pa spotoma sigurno vržem uč tudi na ostalo. user posted image samo do sedaj ni bilo nič takega da bi se bilo vredno razburjati. Glede mobitela se sicer ne maram javljati če ni res nujno. če kdo kliče mu telefon rajši prinesem, ker tudi nisem nek ljubitelj telefonskih pogovorov. mi pa je vedno rekel, če te kaj zanima vzami in poglej. Zaradi mene lahko vse prebereš. pa še nisem. oz. mi velikokrat sam pokaže če imava kako tako debato. Da o moji torbici niti ne govorim.. kot je rekla že ena pred mano je večkrat notri tudi njegov mobitel pa denarnica tako da išče to.. čeprav največkrat jz gledam ker on obupa še predno začne - sej veste kaj vse se najde in ne najde v ženski torbici. No zadnje čase je moja "torbica" itak torbica od plenic, k jih nosimo za tamalo sabo. user posted image tako da ni notri nobenega čudeža.
Priznam pa da sem kot večina žensk včasih tudi sumičeva (do sedaj brez razloga) pa "težka"... Se je naredil da sem ga ujela tudi na laži (sicer ne neki veliki a tudi mala nedolžna laž lahko boli). Takrat pa mi ponavadi zaupanje drastično pade in je mojmu zelo hudo. Čeprav ve, da je velikokrat sam kriv. Je pa res, da mi pove za vse poizkuse žensk da bi ga speljale, pa vse poglede, pa tudi od kake k je zgledala še kar ok, pa k ga je gledala. user posted image user posted image Sem se pa mogla nasmejat zadnič njegovemu mnenju, ko ga je ena okupirala ko je nekaj iskal na drugem koncu trgovine kot jaz. Mi je rekel, da so se ji kar oči zasvetile ko je vidla njega - češ očka samohranilec - jee ne bo treba mi jit rodit pa še fest deca bom dobila.user posted image user posted image

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 56
15.6.2012 20:46:40   
diana 28

IZVIRNO SPOROČILO: Katjuska986

Mi je rekel, da so se ji kar oči zasvetile ko je vidla njega - češ očka samohranilec - jee ne bo treba mi jit rodit pa še fest deca bom dobila.user posted image user posted image

Imam občutek, d si rad tudi malo ego fila user posted image

(odgovor članu Katjuska986)
Neposredna povezava do sporočila: 57
15.6.2012 20:51:06   
Katjuska986

IZVIRNO SPOROČILO: diana 28

Imam občutek, d si rad tudi malo ego fila user posted image

ja zelooo rad user posted image

(odgovor članu diana 28)
Neposredna povezava do sporočila: 58
18.6.2012 21:21:42   
arabela*

IZVIRNO SPOROČILO: fighter
No za konec vseh šokov, pa je sledil še en, ko sem videla to kljuse....takrat bi ga pa mlatila in mlatila in mlatila, da ne bi več nikoli vstal. Cela situacija je bila tako neverjetno ponižujča, ko sem pa videla zaradi koga je postavil na kocko naše življenje...bolj ponižana ne bi mogla bit. Vještica.. tista iz risank...samo bradavica na nosu je manjka-čisto resno.

.

oposti..ampak to pa me je nasmejalouser posted image

Ampak res je smešno, kako se ženske vedno sekiramo, da bo naš moški nas zamenjal za nevem kako hudo bejbo, na koncu pa izbere nikakvo od nikakve...svaštauser posted image

Kdor zmore sanjati, najde vizijo. Kdor najde vizijo, poišče pot. Kdor najde pot, doseže cilj.

(odgovor članu fighter)
Neposredna povezava do sporočila: 59
19.6.2012 20:25:50   
hmm...
Ali je že kaj bolje med vama?

Kadar neko stvar izgubimo, šele takrat se zavedamo kaj smo imeli!

http://www.zavetisce-horjul.net/index.php

-----> POMAGAJMO JIM!!!!!

(odgovor članu arabela*)
Neposredna povezava do sporočila: 60
19.6.2012 22:00:15   
mishk
ronja, hvala za eno skulirano ne-nevroticno mnenje :D..
si mi dala malo mislit.. torej glede agresivnega nastopa - najbrz je to kar res, ker sem v preteklosti "tezila" za vsako bedarijo in videla konkurenco v vsakem zenskem imenu, ki mu nisem poznala lika, tako da se me zihr boji, ko hudic kriza...
tisti drugi citat je nastal na podlagi bakfarka, da ga bom razgalila - ja madona, sej ga naceloma poznam do zadnje kocine, v vseh lepih in nelepih oblikah (te sem navedla), jasno ga ne vidim samo tako, ampak tudi tako... ce bi bil samo tak packon, ze nebi mogla zivet in spat in se kej pocet z njim...
dejansko se pa strinjam s tvojim zakljuckom, da se enostavno ne pocuti dovolj dober .. to mi je v kaksnem prepiru tudi povedal, samo kot sem ze napisala sva par let prav tekmovala, kdo bo koga bolj ponizal in poteptal.. on je bil kar uspesen v tem, jaz pa sem se "trudila" da sem mu vrnila, ce sem cist iskrena...(ampak vseeno mi je najin zakon in odnos bil vsaj tok pomemben, da potrditve nisem iskala izven zakona, pa se mi je zgodilo, da sem mela ene dve konkretni ponudbi, sam sem pac razlozila, da sem iz casa 100 let pred leseno zlico in meni to, da sem z nekom v zvezi pomeni, da sem samo njegova in basta) ...
s porednimi sporocilci se pa tud jst nisem prevec igrala, sem jih dobivala, na kaksnega tudi odgovorila potem pa hitro naredila konec, da se ve kje smo... kot si rekla ronja - zadeve se hitro lahko zapletejo in tega nisem zelela (res pa je, da nikoli nisem teh stvari brisala), ce jih moj zeli najdt, jih mam med mejli.. moj com je pa vedno dostopen in ga on tudi kdaj uporablja...
no da zakljucim, sem ze napisala, da sva se pred casom zacela malo drugace pogovarjat oziroma sva spremenila svoj odnos drug do drugega, sva bolj spostljiva in ljubeca, tako da je kar ok (aja, pa navadila sem se, da so moski kot otroci, ce samo vrze nogavice v kos za perilo, ga je treba hvalit vsaj 10 minut)... meni sicer se vedno malo manjka cartanja, se pac veckrat vrinem k njemu in ne cakam, da bi se on spomnil,..kaj pa vem, mejbi pa prevec pricakujem...
je pa res, da je njegova laz pustila eno temno liso... in pridejo dnevi, ko sem cist potrta zarad tega, ker ne vem kako naj mu zaupam.. obljubila sem mu, da ne bom tezila (oz bom sama s sabo razciscevala ljubosumne izpade), ko bo imel kontakte z raznimi bivsimi, samo se vedno ne vem, ce mu lahko zaupam, da mi bo to povedal.. tudi ce ga sedaj cisto prijateljsko vprasam, ce ima s to kolegico se stike, garantiram, da bo zanikal... je pa bas cudno, da bi tocno od tistega dne, ko sem ga postavila pred vprasanje, oba prenehala s korenspodenco brez da bi on kaj posredoval (bejba mu je prej poslala vsaj 5 sms/teden), samo ne bom se sla vec detektiva in spet brskala po telefonu, zelim, da mi on sam pove... sej ce ni telefon je pa lahko FB ali mail, pac nekaj do cesar nimam dostopa....res bi mu rada zaupala in rada bi, da bi tud on men, samo ne vem, kako to dosezt,....

(odgovor članu hmm...)
Neposredna povezava do sporočila: 61
19.6.2012 23:14:58   
ronja
.res bi mu rada zaupala in rada bi, da bi tud on men, samo ne vem, kako to dosezt,...

Takoleuser posted image :
sva se pred casom zacela malo drugace pogovarjat oziroma sva spremenila svoj odnos drug do drugega, sva bolj spostljiva in ljubeca, tako da je kar ok

Glede na to, da vama je tole že ratalo, ni vrag, da vama ne bi šlo še naprej. Očitno sta se oba odločila, da bosta drugače ravnala en z drugim in zato je zdaj lepše. To ti je lahko motivacija tudi pri teh zadevah: veš, da te ima rad, ne? Veš, da te v bistvu noče prevarat, ni res? Zakaj mu torej ne bi zaupala? Ker te grize zadaj en ampak, ker rabiš kontrolo (zato bi tudi želela vse vedet, kaj se je zgodilo, čeprav samo vedenje ne b ikaj dosti spremenilo), da se počutiš varna. Ampak v bistvu te zdaj on noče več prizadet, ne? Mislim: sta nehala s tistim poniževanjem in teptanjem en drugega... In ti njega nočeš. Torej sta na super poti!
Kaj narediš konkretno ob takem izpadu? Sama sicer nisem imela takih strahov, me je pa dostikrat strah, da bi se kak kreten zaletel vanj ali bi zaspal za volanom, ko je zmatran ali kaj takega... Skratka res me je strah prometnih nesreč. Bolj me je strah, kadar se čutim bolj ranljivo (recimo ko sem bila noseča, čeprav je realnih možnosti približno enako). Ampak mene je takrat to bolj obremenjevalo. Mi je bilo kristalno jasno, zakaj in tako sem potem lažje reševala svoj strah, da me ni preveč moril. Pač na nekatere stvari nimamo vpliva in če ne moremo nič naredit, potem lahko pač samo (za)upamo, da se nam to ne bo zgodilo. Nekaj vpliva imamo pa skoraj vedno in tisto probaš pač naredit (recimo da ga pošlješ prej spat, če ma zjutraj zgoraj za vstat in dolgo pot pred sabo)... in potem si rečeš: naredila sem vse, kar se spomnim, da bi lahko, več pa ne morem, torej nima smisla, da se sekiram, ker s tem pa res ne bo nič boljše.

Da bi mi ga ena kar tako speljala, ne da bi jaz sploh posumila, da nekaj ni ok, se mi ne zdi glih verjetno, zato me to ne skrbi. Če bi prej vedela, potem bi lahko reagirala in ni vrag, da nama ne bi ratalo - saj se mava rada, hočeva bit skup, otroke mava skup... Dvomim, da bi vse to kar stran vrgel, če bi se sama trudila za to, da nama rata, pa bi on to videl/vedel... Zato se teh reči ne bojim. Pa tudi prevara zame ni nujno konec odnosa - vem, da obstajajo hujše reči in ljudje grejo čez. Seveda bi bila prizadeta, jasno, samo se mi zdi to, kar imava vseeno več vredno od ene blesave napake, ki bi se mogoče kateremukoli od naju zgodila.
Mogoče ti tak način potegne, pa ti pomaga, lahko ap da rabiš drugačen način - potem poglej ideje od zgoraj, kaj naredim, če me je strah reči, nad katerimi nimamo vpliva:) Potem pa probaj najti tisti mali vpliv: da mu ti daš to, kar bi eventuelno iskal drugje. Potem ne bo imel razloga, kadar dobiš to, kar rabiš, takrat drugje tega niti ne iščeš, niti ne vidiš, če ti kdo ponuja. ker si itak zadovoljen doma. Včasih si ne moremo dat vsega, ker enostavno ne znese: takrat lahko vsaj sanjamo skupaj:). Tudi to je nekaj, kar lahko povezuje. Skupni cilji, skupni hobiji, skupni otroci (tudi če niso biološko skupni), skupni prijatelji,...

Naredita si življenje lepo, zapolni ga s tem, da se imate fajn skup, pa ti bo veliko manj njegov mail/fb/mobi ipd... po glavi letal. Tvegaš, da te kdaj kdo zelo prizadane, če zaupaš, ampak se to vseeno bolj splača kot nezaupat, da te ne bi nihče prizadel. Kot je rekla lisica v malem princu: "Vseeno bom dobila - zaradi zlate barve pšenice in tvojih las". Pusti se udomačiti:).

(odgovor članu mishk)
Neposredna povezava do sporočila: 62
21.6.2012 9:16:11   
pridna_janja
če sumiš še ne pomeni da te vara.Ko boš imela trde dokaze da bi te prevaral takrat se pa sekiraj drugač pa škoda se sekirat lahko da ima kakšno prijateljico tak samo za menit ne vem če bi ti pisala sms ali bi imela kakega prijatelja bi njega prevarala?prijateljice in prijatelje je treba imet nikol ne veš kdaj boš rabla pomoč jaz imam soseda in sva dobra prijatelja in še ne pomeni da bi prevarala mojega mojem tudi dovolim da ima prijateljice da ne bojo mislili da je toplovodar.Se ne sekirat te ne vara

Quando fra l’altre donne ad ora ad ora
Amor vien nel bel viso di costei,
quanto ciascuna e men bella di lei
tanto cresce ‘l desio che m’innamora

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 63
21.6.2012 10:30:11   
mateyka

IZVIRNO SPOROČILO: pridna_janja
mojem tudi dovolim da ima prijateljice da ne bojo mislili da je toplovodar.

o crap! lol user posted image

(odgovor članu pridna_janja)
Neposredna povezava do sporočila: 64
21.6.2012 11:39:00   
pridna_janja
:) ha ha ha nisem ljubosumna itak sem skos zraven ;) vse pod kontrolo :)

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 65
21.6.2012 19:58:03   
Sara_T
tudi jaz bi naredila vse možno, da dobim podatke o pregrešnici, ki mi je speljala moža. sicer pa če se postavim v tvojo kožo, bi imela naslednje možnosti: 1 - bi se sprijazinia s skokom čez plot in moža konfrontirala z dejstvom in posledicami, če bi s tem nadaljeval. 2 - pozabila na vse skupaj in živela kot da nič ni. 3 - ločitev. 4 - omislila bi si svoj skok čez plot. 5 - obiskala bi ljubico in se pogovorila z njo. točka 2 in 3 bi zame definitivno odpadli. kolikor se poznam, pa bi najbolj verjetno udejanjila kar vse tri preostale.

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 66
21.6.2012 20:07:56   
LuLu
IZVIRNO SPOROČILO: Sara_T

tudi jaz bi naredila vse možno, da dobim podatke o pregrešnici, ki mi je speljala moža.
5 - obiskala bi ljubico in se pogovorila z njo. točka 2 in 3 bi zame definitivno odpadli. kolikor se poznam, pa bi najbolj verjetno udejanjila kar vse tri preostale.

Nikoli nisem razumela kaj za vraga naj delam z njegovo ljubico. Zakaj bi hodla do nje in jo spoznavala. kaj ji naj sploh rečem. Mož lahko bodoči ljubici natvezi vse možno, kak je samski, kak je vse bedno... da ljubica kaj izve je delo moža, ne žene. On je tisti, ki mora stvar urediti in prenehati vezo z ljubico, ne žena. Tolko jajc pa mora imeti dec, če je že imel jajca, da vara. Boli mene patka za ljubico itak morata biti dva, da se kaj zgodi. Ljubice so lahko fraj in svobodne.... nobenemu dolžne polagat računov. Če bi jaz bila komu ljubica, pa da pride žena do mene bi ji takoj rekla, da se naj s svojim možem pogovori, da z mano nima kaj... Mož ga sere, ne ljubica...
Samo tolko user posted image  uh, kak me jezi, ko bi spet ženske vse reševale namesto moških... bogi možeki, bo žena nagnala ljubico... user posted image

(odgovor članu Sara_T)
Neposredna povezava do sporočila: 67
21.6.2012 20:45:16   
Katjuska986
Ne vem no. Očitno sem jaz jako čudna. user posted image user posted image Ampak meni ni do tega, da bi imel moj stike z bivšimi tudi kot samo prijateljice ne. No če smo lahko vsi skupaj bi še šlo - čeprav bivša je le bivša. Ampak ok, če gremo vsi skupaj na kavo potem ok. Da bi pa takole sam.. pa če bi izvedela pa kakorkoli bi že do tega prišla, ne bi tako blago odreagirala kot si ti Mishk..
Veliko mi pomeni, da se v vezi dobro počutim. In če bi me grizlo kaj se pogovarja, ali mi laže o tem ali ne... ne vem pri meni nebi šlo. Enostavno nisem take sorte. Glede tega sem zelo "agresivna" kot ste se izrazile. Pač povem (nikoli se ne derem), da me moti, da razmišljam večinoma samo o tem, da me skrbi. In če me ima rad bi v vezi s tem kaj naredil.. če me nima pa ko ga je....

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 68
22.6.2012 8:44:47   
pridna_janja
Punce če mož ima rad svojo ženo na kraj pamet mu ne pride da jo prevara in obratno žene če imajo svoje možje rade tudi ne bi prevarale.Če pa moški želi varat svojo ženo jo bo prevaral med tem času ko gre ona recimo v trgovino ali v službo s sodelavko,soseda je dobila svojega moža s sosedo pa nikol ni vedla da jo je varal 3 leta pa čudno da ni vedla jaz bi takoj on je vedno šel tečit,soseda pa tudi :) in so bli družinski prijatelji skupaj so šli na morje itd.Tako da če kdo hoče varat bo tako ali pa tako,če ne veš ne boli pravijo,večinoma so moški krivi pa žene njihove,pa če te prevara enkrat bo tudi drugič naredu.Tako da pravijo da moški imajo nagon in če bo hotel prevarat žensko jo bo.Če ne veš ne boli tako da jaz niti ne mislim glede tega, doma je treba dat da ne bo poštudiral na drugo in ne samo dat noge narazen malo popestrit akcijo user posted image da mu ne bo dolg čas in ne bo šel drugam.Če ne pa ga prvezat user posted image doma pa ne bo šel nikamor (hecam se)

Neposredna povezava do sporočila: 69
22.6.2012 15:43:18   
mishk
ronja "Naredita si življenje lepo, zapolni ga s tem, da se imate fajn skup," (bemtis ne znam citirat).. tole je pri nama skoraj neizvedljivo.. kot sem ze napisala, mejbi imam prevelika pricakovanja, samo jaz ga vidim kot enega individualista (sem mu ze parkrat v jezi rekla, ce ima druzino zaradi statusa v druzbi)... on pride domov, tamalima bucibuci, se butne pred com in zdi tam (mal po netu, mal igrce), zvecer pred tv.. ok, zdej ko gradimo je dosti na hisi....ampak moti me, da nikjer ni zelje, da bi bila malo skupaj (z njegove strani)...
ponavadi jst sforsiram kaksen sprehod.. gremo malo ven, pridemo nazaj za 1/2 h in on je druzenje z druzino zakljucil (kaj bi se rada, sej smo sli na sprehod, zdej pa rabim cajt zase).. ma a res.. vsaj jst nimam otrok zato, da jih poslem na dvorisce, kjer vem, da jih bodo prevzeli stari starsi in se mirno vsedem pred com ali tv.. pa nism taka, da bi otroke priklepala nase, jim ne omejujem stikov s sorodniki, samo ne zdi se mi pa prav, da se tistih par uric, ki jih imamo po vrtcu in sluzbi, prezivijo ne-z-mano kar dan na dan...
probam bit motivator druzine, poleg tega da skrbim da gospodinjstvo laufa, se max ukvarjam z otroci, vse zivo pocnemo (kaksno idejo poberem tudi s tvojega bloga), otrokom zelim vcepiti idejo: life is good!, ustvarjamo, kuhamo, pecemo, kolesarimo, rolamo, gremo na igrisce, zmeri tuhtam, kaj bomo poceli za vikend, kam bi sli...ampak, nekje pa tudi mene zmanjka.. oziroma kje sem v tej zgodbi jaz, ko nisem zena, mama, delavka, gospodinja...
torej, redkokdaj kam gremo sami, vedno moramo met se koga sabo - ali sorodnike ali prijatelje.. njemu je fajn, on ima svoje debate, zenske se ukvarjamo z otroci.. to me jezi... a smo lahko kdaj druzina - mi skupaj, a znamo kaj skupi pocet? ne, ne znamo bit, ker njemu se ne da.. ce se npr spravim pect piskote, se mu ne bo zdelo fajn, da bi prisel zraven in nam pomagal, je ves srecen, da ima mir, ko mi ze prevec nagajata (vemo otroci imajo omejeno pozornost na eno stvar), moram prav znoret, ce jih lahko vsaj malo zamoti (in neha igrce igrat), ker res ne morm nic narest in bom pet piskotov pekla dva dni...
sej gremo marsikam, samo skoraj nikoli sami.. no, da potem ne nadaljujem zgodbe, kje sva potem midva... da bi midva kam sla sama.. mah kje, kaj pa bi pocela, ja sva sla v gledalisce za 1,5 h in takoj domov pred tv.... vcasih dava starejso "na pocitnice za cez noc k starim starsem", ker so prepricani, da bova imela malo casa zase in se zacne idelaen vecer: starejse ni, mala spi, on pred com, jst pa pred tv ali knjigo (ce pa pride k meni v dnevno, mi pa vzame daljinca in si nastima kaksen vojni film, k se men res ne gleda)... joj, kolk to boli.. ce recem, dejva se kej pogovarjat, mi odgovori, ja kr povej? hm ja itak.. monolog je zakon... sem mu kupila druzabno igro, da bi se zamotila na kaksen tak vecer, jo je vrgel v kot, niti ne pogleda... manjka blizina, intima,... kot ti pravis ronja - pogresanje drug drugega.. no jst njega pogresam, on mene ne.. tud zdaj ko je kriza s casom zaradi hise.. ko se po cele dneve ne vidiva oz samo na zivjo zivjo, zvecer ne cuti potrebe, da bi bil z mano.. pride, gre pod tus in pred tv.. jst ga cakam, postimam vse, da bova mela vsaj pol urce preden zaspiva, da bi se malo stisnila.. ni volje... pa sej nekaj casa se lahko prepicujes, ja je utrujen, rabi mir, .. ampak, jst tud nimam neomejenih zalog energije zase, za otroke, za zakon, za vse, tud jst se enkrat iztrosim.. in se ohladim, ne silim vec, in potem pride obdobje, ko spiva jaz v spalnici in on v dnevni sobi.. tud to boli...prevec zahtevna?? kadar sem to mu razlagala, sem vedno dobila samo to, da nikol nism z nicimer zadovoljna in da mi itak nic ne pomeni (ce npr nisem zadovoljna, da gre z nami na sprehod za 1/2 h in je potem frej druzinskih obveznosti)..
ah,..no kot vidite, imam spet manjso krizico..
pridna_janja: mislim, da me ni prevaral.. kar pa se tice tega, da mora doma dobit, pa mu ne bodo neumnosti po glavi hodile, mi je malo mim razmisljanje (ceprav sem imela pred leti isto idejo)...ce si prebrala, kar sem do zdaj napisala, pri nama je problem, da njemu ni, veckrat jst ostanem na suhem, prav tako ne spadam v kategorijo zensk, ki se ulezejo na hrbet in si med sestavljanjem nakupovalnega seznama zelijo, da bo cimprej mimo... se pa ne strinjam, da bi mogle zenske ne vem kaj kr naprej izumljat.. to bi moralo biti vzajemno, enkrat se enemu vec lusta pa malo potegne naprej, drugic je kontra...ne more bit za vse samo zenska (kot sem napisala, tud mene kdaj zmanjka, pa ce bo zarad tega sel drugam, namesto, da bi mi stopil nasproti, naj gre kar danes, samo pove naj mi..)
katjuska986: ma sem kr znorela, samo tistega pri nama ni:"In če me ima rad bi v vezi s tem kaj naredil".. pac on zagovarja, naj pogledam druga njegova dejanja in naj se ne obesam samo na to, ker kao ni bilo nic .. vem, da se nanj lahko zanesem, ce se bo zgodila kaj res hudega, takrat vedno vse spusti iz rok in je ob meni in marsikaj mi postima, npr gre avto registrirat, gume zamenjat., skuha kosilo za vikend.. samo meni manjkajo tiste majhne vsakodnevne pozornosti, ki polepsajo zivljenje.. prevec zahtevna ane?

(odgovor članu pridna_janja)
Neposredna povezava do sporočila: 70
22.6.2012 16:24:01   
ronja
Nikoli nisem razumela kaj za vraga naj delam z njegovo ljubico.

Mogoče bi on mel kako idejouser posted image . Oprosti, danes sem malo navihane volje - petek je, pa 2/3 otrok mi spita!!! Sicer ne baš dolgo, ampak to je treba izkoristit:). Sicer se pa strinjam s tabo, jaz se nimam kaj dosti za menit z njo, to mata onadva za razčistit, pa tudi sicer ona ni tu nič kriva.

Ampak meni ni do tega, da bi imel moj stike z bivšimi tudi kot samo prijateljice ne.
Meni je pa to čisto vseeno. Itak da smo lahko tudi skupaj, če želita, jasno, da je dobrodošla, ampak tudi če bi se sama dobila, ne vidim nobenega probema v tem. V bistvu ne vem, kaj naj bi me skrbelo... Da se bosta spet navezala?

ok, zdej ko gradimo je dosti na hisi..

mišk, kolikor vidim - je okoli nas precej mladih družin, ki jih pol gradi bajtico... je v tem primeru navadno tako: moški so na bajtah, ženske pa z otroki, oboji pa zmatrani ko psi. On od zidanja, ona od otrok in/ali službe. Ok, grem kosilo kuhat, odgovorim kasneje;).

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 71
22.6.2012 18:22:23   
mateyka

.. samo meni manjkajo tiste majhne vsakodnevne pozornosti, ki polepsajo zivljenje.. prevec zahtevna ane?

mislim, da so te "vsakodnevne pozornosti" (pa v bistvu niti ni potrebno vsak dan, je pa potrebno v rednih intervalih) koščki pozornosti, če lahko temu tako rečem, ki gradijo intimno povezavo med partnerjema. tako da oba čutita, da plujeta v isto smer, da vesta da sta skupaj na poti (kot skupina z istim ciljem), da vesta kako drugi čuti in da ve da drugi ve kako on čuti; da se čutita da sta razumljena drug od drugega in da vaju TO potem izpolnjuje, med tistim obdobjem ko so "oboji zmatrani ko psi", kot pravi ronja.
če to klapa, potem tudi v krizi "zmatranih psov" ni problem zdržat, ne?

(odgovor članu mishk)
Neposredna povezava do sporočila: 72
22.6.2012 20:29:51   
mishk

IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

.. samo meni manjkajo tiste majhne vsakodnevne pozornosti, ki polepsajo zivljenje.. prevec zahtevna ane?

mislim, da so te "vsakodnevne pozornosti" (pa v bistvu niti ni potrebno vsak dan, je pa potrebno v rednih intervalih) koščki pozornosti, če lahko temu tako rečem, ki gradijo intimno povezavo med partnerjema. tako da oba čutita, da plujeta v isto smer, da vesta da sta skupaj na poti (kot skupina z istim ciljem), da vesta kako drugi čuti in da ve da drugi ve kako on čuti; da se čutita da sta razumljena drug od drugega in da vaju TO potem izpolnjuje, med tistim obdobjem ko so "oboji zmatrani ko psi", kot pravi ronja.
če to klapa, potem tudi v krizi "zmatranih psov" ni problem zdržat, ne?

mateyka - si zadela zebljico na glavico.... tocno to sem hotela povedat in tega pri nama ne cutim...

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 73
22.6.2012 20:44:12   
Katjuska986
Se strinjam z mnenjem Mateyke.. malo pozornosti, zavesti, da si nekomu pomemben, da si ljubljen - ne vem, meni to daje energijo, da zmorem čez dan. Mislim da nisi preveč zahtevna. A pa sta imela od nekdaj tako? Je bil od nekdaj tako oprosti besedi "hladen"? Jz sem na te stvari ful občutljiva, priznam, mogoče preveč. Če mi manjka nežnosti, pozornosti sem ubijalsko sitna.. in takrat ali se poboljša ali pa zapneva..
Upam da se bosta uspela rešiti vse skupaj. Jz te občudujem, da lahko furaš tako obnašanje toliko časa... Jz nebi mogla..

(odgovor članu mishk)
Neposredna povezava do sporočila: 74
23.6.2012 12:32:14   
mateyka
recimo kaj pri nama reši še tako zateženo situacijo - da je mojmu možu res pomembno da čuti to kar sem napisala zgoraj. v momentu ko nisva ziher on ali jaz, "počekirava in sinhronizirava" najino stanje in tako zbalansirava kar bi lahko šlo v smer tega občutka odtujitve. podobno kot je Katjuska napisala - midva enostavno ne bi zdržala. če pa ne bi bilo tega obojestranske potrebe po tem; jah, bi pa imela problem ki ga imaš ti. sigurno.
ne vem kako bi se tega lotila - verjetno bi mu skušala opisat točno to kar zdaj tukaj debatiramo in kako si zamišljam da to obojestransko čutenje funkcionira; in to pomeni točno to, kar rabiš poleg tega da ti to govori, da tudi udejanja stvari, ki vaju vežejo oz. pomagajo tebi da se povežeš z njim in lahko ti tudi on pove kaj rabi od tebe da se poveže s tabo.
ne šteje, če reče da rabi svoj čas za računalnikom in ostalo da se poveže s tabo - to je njegov čas da si vzame čas zase, to pomaga pri povezavi, ni pa del povezave same. ampak to rabi vsak, to ni problem. caka je drugje; če cirka 80% procentov svojega prostega časa rabi da dela stvari sam zase in si jemlje "svoj čas" (da "zadiha"), in s tem vaš čas procentualno zniža to točke kjer enostavno ni dovolj časa da bi v tako malem procentu časa za vaju spletel intimno vez in intimo. če je to to, potem boš imela verjetno problem; jaz bi ga sigurno imela.

potem imaš se senzibilnost za tvoje potrebe. da vidi da bi ti tudi rada "čas zase" in da ti to omogoči. pa da se nauči izmenjave starševske vloge ko ste v družbi - da ni samo on ki "klepeta"; da ti da uro, da še ti klepetaš in takrat se on z otroci igra. samo IMHO je vse to povezano z zgornjim problemom in če bi tega rešila, bi se spodnja sestavila sama od sebe (skozi čutenje partnerjevih potreb).

Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?