dohodnina (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...

Sporočilo

J.L. -> dohodnina (1.6.2012 11:05:49)

mo katera ve povedat (moj informativni izračun ni bil sestavljen) in moram napoved vložit do zadnjega julija v kolikor sem imela dohodke nad 80€. se pravi da glede na to da sem bila brez vseh dohodkov in nekaj malega prejemala z csd (pol leta) + 2 meseca bila na usposabljanju za delo moram vložit???

ZmajTolovaj -> RE: dohodnina (1.6.2012 11:41:14)

Ne, dohodnino moraš oddat, če si imela lani dohodke, višje od splošne olajšave. To je pa neke 3500 eur približno.

dayya -> RE: dohodnina (1.6.2012 12:07:16)

če si brez dohodkov te lahko partner da za olajšavo družinskega člana. pogoj poročena ali dve leti na istem naslovu :)

ajataja -> RE: dohodnina (1.6.2012 12:21:30)

IZVIRNO SPOROČILO: dayya

če si brez dohodkov te lahko partner da za olajšavo družinskega člana. pogoj poročena ali dve leti na istem naslovu :)

Da sta poročena ni pogoj,vem iz lastnih izkušenj [sm=smiley1.gif]

dayya -> RE: dohodnina (1.6.2012 13:15:54)

kaj ko bi še enkrat prebrala ... potem bi vidla ALI 2 LETI NA ISTEM NASLOVU

Tasika -> RE: dohodnina (1.6.2012 13:46:40)

Preveri, če je bila od dohodkov plačana akontacija dohodnine. V tem primeru preporočam, da napoved oddaš, saj boš dobila vplačane akontacije vrnjene. 

petea -> RE: dohodnina (1.6.2012 14:14:15)

dayya,
da te partner uveljavlja za vzdrževanega družinskega člana, ne rabita biti ne poročena, niti bivati na istem naslovu, niti imeti skupnih otrok

J.L.,
samo če je partnerjeva odločba že dokončna, verjetno ne bo več šlo uveljavljati vzdrževanja

ajataja -> RE: dohodnina (1.6.2012 20:44:09)

kaj ko bi še enkrat prebrala ... potem bi vidla ALI 2 LETI NA ISTEM NASLOVU

Sem čisto dobro prebrala ,ampak sem samo malo površno odgovorila.Ni pogoj ne poročena in ne isti naslov.

Stran: [1]