[Brisano sporočilo] (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (31.5.2012 22:32:36)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Hope2 -> RE: Palacinke iz polnozrnate moke... (1.6.2012 5:38:58)

Jaz kar skoz delam nekje pol pol ajdove in pol polnozrnate pirine. Oz dam kako žlico več polnozrnate. Taka mešanica mi še najbolj uspeva in nam je še najbolj okusna. Drugih palačink več ne poznamo[sm=smiley36.gif]. Včasih dodam le kako žlico bele pirine.

Se mi je tudi zgodilo, da so bile take zdrizaste, mokre, občutek nepečenosti not. Ampak sem vedno imela občutek, da se mi je to zgodilo, ko sem naredila bolj redko maso- da bi palačinke bile tanjše. Kot da je ta polnozrnata moka preveč zrnata (ne vem kak naj razložim), zato pa dodam ajdovo, ki je fina in je kot neko lepilo, ki pol lepo poveže. Ali pa pač bolj gosto maso naredi in debelejše[sm=zmeden.gif]. ne vem če sem bla kaj v pomoč[sm=smiley36.gif]




Tippi -> RE: Palacinke iz polnozrnate moke... (1.6.2012 6:16:58)

Moj recept za najboljše palačinke! In iz druge moke kot iz pirine, jih sploh ne delam več!

-pirina moka
- mleko
- jajčka
- en vanili sladkorček
- cimet

Fila:

- Nutela
- Maskarpone
- banane na koleščka narezane

So sicer kalorična bomba, ampak res ni boljših. Poskusi in javi kako so ti všeč.
Aja pa pod nujno jih peci na maslu [sm=bravo.gif]

Ni boljših palačink! [sm=smiley1.gif]




Tippi -> RE: Palacinke iz polnozrnate moke... (1.6.2012 6:20:22)


IZVIRNO SPOROČILO: metulj333

kako jih delate? rzene, pirine, ajdove, ... mi vse krasno uspejo: ampak iz polnozrnate moke pa... kot da se ne specejo, ostanejo zdrizaste v sredini [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] why [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]


Ne vem zakaj ti ratajo zdrizaste. Meni ravno obratno. So bolj "trde" od klasičnih. Mogoče poskusiš v ponev vliti manj mase...in mogoče še to. Mogoče se bo smešno slišalo, ampak za palačinke je treba imeti staro, zguncano ponev, ki je res namenjena samo palačinkam. [sm=jezicek.gif]




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (1.6.2012 9:41:46)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




aprilčica07 -> RE: Palacinke iz polnozrnate moke... (1.6.2012 12:30:35)

metulj333: meni pa ravno iz polnozrnate ratajo super, nič zdrisaste. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Delam jih na isti način kot navadne: 2 jajčki, mleko, malo soli, in moka. To je to, pa mi ratajo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Urska09 -> RE: Palacinke iz polnozrnate moke... (1.6.2012 19:54:09)

Tudi sama jih delam izključno iz bio polnozrnate pirine moke. Že leta. Mogoče so na sredini res malce zdridaste ampak to je samo občutek, ker jaz jih res fajn zapečem tako da ne morejo biti surove. Jih pa ne pečem na najvišji temperaturi zato, da jih lahko malo dlje pečem.
Mene bolj moti to, da se mi občasno pri obračanju trgajo. Ne vedno. Najbrž odvisno od vrste moke. Ne kupujem vedno enake.




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (1.6.2012 22:59:52)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Najaa -> RE: Palacinke iz polnozrnate moke... (1.6.2012 23:02:21)

Meni se pri obračanju trgajo, kadar je preredka masa.




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (2.6.2012 13:42:04)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (2.6.2012 14:32:57)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (2.6.2012 14:53:14)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Najaa -> RE: Palacinke iz polnozrnate moke... (3.6.2012 8:40:06)


IZVIRNO SPOROČILO: metulj333

IZVIRNO SPOROČILO: MILLEENA
Prve dve ali tri se strgajo potem pa gre.


aha, potem je to normalno [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]



Ja men se tud prva ali dva vedno strgajo in tista gre naravnost v moja usta. [sm=smiley36.gif] Je za probo. Pol naprej pa gre. Edin če res masa res redka, moram pri obračanju ful pazit, da se ne trgajo.




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (4.6.2012 9:17:03)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Patricija32 -> RE: Palacinke iz polnozrnate moke... (14.6.2012 11:34:08)

Je kakšna že delala kanelone iz polnozrnatih palačink?
Jaz dam v maso tretjino bele moke vseeno, pa noževo konjico pecilnega in kake 2 deci radenske/donata, pa se super peče. Pečemo pa tudi na kokosovem maslu - nima nobenega vonja. Imajo vsaketoliko v Hoferju.




Paštetka -> RE: Palacinke iz polnozrnate moke... (14.6.2012 12:14:25)

Palačinke delam iz ajdove ali polnozrnate moke, sladim s stevio ali fruktozo. Zraven dodam malo kokosovega olja.
čez si pa poivamo ali javorjev sirup ali sirup aloe vere. takšne so mi najboljše.
Tudi praženec delam na enak način ali zlejvanko.




tajtaja -> RE: Palacinke iz polnozrnate moke... (14.6.2012 18:20:00)

Po čem pa je kokosovo maslo v Hoferju? Jaz kupujem v Sparu, pa tistih nekaj kock stane krepko pred 2€.




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (17.6.2012 15:45:23)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Stran: [1]