Poka -> RE: JUNIJ start (5.7.2012 8:08:52)
|
Jaz se še tudi trudim, ampak sem začela kak mesec prej, tako da sem zdaj že na -4 kg. Se zgleda pozna, ker me moja tašča hvali drugim kak fajn zgledam [sm=jezicek.gif] Sam ne ve, da je moj cilj še fuuul nižje. Na drugih temah se ne pogovarjajo o hujšanju, sam zapisujejo podatke, zato moram še drugje mal napisat. [sm=smiley36.gif] Sledim forumu, ker me to nekako spodbuja, da grem naprej. Moj si je kupil novo kolo, ful si ga je že vedno želel - ker je imel nekega, ko ne vem kje prodajajo taka zanič kolesa [sm=smiley36.gif] Pač za njega je značilno, da kupuje poceni stvari, ker misli, da nima denarja (no trenutno ni daleč od resnice). Zdaj si je kupil enega Scota. Jaz imam enega že od prej in zdaj skupaj kolesariva - trenutno nekje na dva dni od ure pa pol do dveh. Teren je najprej 15 minut navzdol, ampak potem samo toliko, da moraš poganjat, potem greva pa na eno progo, kjer je kakih 5 km samih hribov, da že moraš dat nekje v prvo prestavo in je dokaj zahtevna proga za začetnike. No, zgleda da imam še kondicijo, sam imam srečo, da jo tudi zelo hitro dobim. Npr. tako hitro, da je kolegica tekla celo leto, jaz pa en mesec in me potem ni mogla dohajat - ne vem od česa je to, mogoče ker sem se že prej ukvarjala s športom. Sem pa tudi zagovornik fitnesa - sam trenutno ne upam dat za karto, ker ne vem kaj bo s financami, pa ker je lepo vreme, grem na kolo, delam vaje z utežno žogo, kolebnico in iščem filmčke, kako delat vaje za moč brez opreme. Sproti si bomopremila domači fitnes - moj me sprašuje, če ni bi imela bench klop in uteži za rojstni dan, sam ne vem, če mu je jasno, da ni tako poceni. Tako, da če bom pridna, celo poletje, si pa jeseni kupim karto za fitnes. Če bi bil denar, bi si kupila polletno ali celoletno. Ampak moj ni tip za fitnes... Držim se pa diete, ki sem si jo sama napisala. Sem prebrala kar nekaj strokovnih knjig o tem, na internetu je velik programčkov, ki sem si jih priredila za moje potrebe. Je pa kar nekaj variant oziroma načinov teh diet, ampak moraš sam ugotovit, kaj ti najbolj paše - nekaj je pa vsem isto - osnove, katera hrana je OK in katera ne. Nekateri so za visokobeljakovinske, nekateri za cikliziranje OH - pa še to na različne načine. No in zdaj se je meni padanje teže mal upočasnilo, čeprav se res držim in ne delam prekrškov in res treniram na polno (itak sem mazohist po naravi.. tak da... ). Sam vem, da mi manjkajo vaje za moč, ker doma nimam več opreme - sam mislim, da bom res šla na trim stezo, ki je zastonj... Zdaj mislim, da sem toliko prišla v ta ritem, da je to bolj kot ne postal moj način življenja, vsaj kar se tiče prehrane - ni problem. Glede treniranja pa rabim pestrost, ker se hitro naveličam in moram delat vedno nove in nove stvari. Sam ena stvar mi še manjka - družba isto mislečih :) Ker razen mojega, ki prisega sam na kolo in na kako košarko, vsi hujšajo s stradanjem, pa nikomur se ne ljubi s kavča vstat... Bom mogla najt v fitnesu družbo.
|
|
|
|