LuLu -> RE: Simpl trotlziher pasulj (31.5.2012 18:52:40)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Tutan Ja, ja, saj vem, da je simpl kot pasulj zgolj rek. Pa vseeno - dobila nekaj prekrajenih domačih koncev in nekaj domačih klobas, pa mi je zadišal pasulj. Kakšen preprost recept (in ja, kupila bom fižol v konzervi, ker se nisem včeraj spomnila ga dat namočit)? Konzerva slane prekuhane fižole, katera ti je pač dobra... meni bel fižol. Prepražiš čebulo, daš kose prekajene vratovine, jo prepražiš, malo moke (količina odvisna od gostote, ki jo želiš) , zaliješ z vodo (količina odvisna od gostote, ki jo želiš), zliješ fižol v posodo, prekuhaš, soliš, vegetaš, popopraš (lahko daš tudi kako kocko jušno). To bi bilo to. fertik v pol ure, še manj... parkrat sem ga tako delala, in zna biti zelo dober. Ok, ni pa primerjave z pravim bosanskim pasuljem. Je pa na hitro.
|
|
|
|