Simpl trotlziher pasulj (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


Tutan -> Simpl trotlziher pasulj (31.5.2012 12:14:00)

Ja, ja, saj vem, da je simpl kot pasulj zgolj rek.
Pa vseeno - dobila nekaj prekrajenih domačih koncev in nekaj domačih klobas, pa mi je zadišal pasulj.
Kakšen preprost recept (in ja, kupila bom fižol v konzervi, ker se nisem včeraj spomnila ga dat namočit)?




uškinamama -> RE: Simpl trotlziher pasulj (31.5.2012 13:05:55)

Jaz sem še bolj na simpl kot ti. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Kupim vršičke, jih zavrem , odlijem vodo, dolijem vodo, skuham. Pasulj pa kupim v petkih v šparovi restavraciji (ena porcija 2,80 je pa za nas tri dovolj) , dodam vršičke in voila.




hubi -> RE: Simpl trotlziher pasulj (31.5.2012 16:23:50)

Vršičke?[sm=zmeden.gif]




krtek 1 -> RE: Simpl trotlziher pasulj (31.5.2012 18:38:59)

Še nikoli nisem (niti pomislila),da bi naredila pasulj kako drugače,kot iz namočenega fižola tetovca  in ga kuhala dve uri.Vidim,pa da ga nekatere znate narediti kar na "instant način".In kaj naredite z čebulo,saj se ne razkuha v tako kratkem času,kot se pogreje konzerva?




LuLu -> RE: Simpl trotlziher pasulj (31.5.2012 18:52:40)

IZVIRNO SPOROČILO: Tutan

Ja, ja, saj vem, da je simpl kot pasulj zgolj rek.
Pa vseeno - dobila nekaj prekrajenih domačih koncev in nekaj domačih klobas, pa mi je zadišal pasulj.
Kakšen preprost recept (in ja, kupila bom fižol v konzervi, ker se nisem včeraj spomnila ga dat namočit)?

Konzerva slane prekuhane fižole, katera ti je pač dobra... meni bel fižol.
Prepražiš čebulo, daš kose prekajene vratovine, jo prepražiš, malo moke (količina odvisna od gostote, ki jo želiš) , zaliješ z vodo (količina odvisna od gostote, ki jo želiš), zliješ fižol v posodo, prekuhaš, soliš, vegetaš, popopraš (lahko daš tudi kako kocko jušno).
To bi bilo to. fertik v pol ure, še manj... parkrat sem ga tako delala, in zna biti zelo dober.
Ok, ni pa primerjave z pravim bosanskim pasuljem. Je pa na hitro.




uškinamama -> RE: Simpl trotlziher pasulj (31.5.2012 20:00:13)

Vidim,pa da ga nekatere znate narediti kar na "instant način".In kaj naredite z čebulo,saj se ne razkuha v tako kratkem času,kot se pogreje konzerva?


Si misliš, kar instant [sm=jezicek.gif]. Nobene čebule ni pri meni v igri. Kupim narejenega, s čebulo vred.

Vršički reberc-




*miska.mcc* -> RE: Simpl trotlziher pasulj (31.5.2012 20:44:59)



nekako tako kot Lulu.....
cebuli, korenček ,  petersilj in vsa ziva  zelenjava , česen obvezno gre v multi praktik.

vrzem na mast ali olje in tenstam. in tenstam in teeeeenstam.....da razpade vse skup. ce se mi mudi malo zalijem z vodo in s paličnim naredim 1 tako fajn pacasto kašo. fliknem notri klobaso, ali katerokolidrugo prekajeno meso in s5 tenstam..... pa tenstam. [img]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley16.gif[/img]

privoscim vrečko kemije v obliki zacimb/praska za pasulj. lepo pokuham, da se ta prah razpusti, dodam bel fizol iz konzerve.....




VOILA!!!!


dobra ideja za ponedeljek. že dolgo nisem carala.



ja, pa več razlicne zelenjave ko multiprakticiraš, boljse je!


teq!




LuLu -> RE: Simpl trotlziher pasulj (31.5.2012 20:58:21)

IZVIRNO SPOROČILO: *miska.mcc*


ja, pa več razlicne zelenjave ko multiprakticiraš, boljse je!


teq!


Da pa je še hitreje pa daš ali vegeto ali jušno kocko




naja17 -> RE: Simpl trotlziher pasulj (31.5.2012 21:34:42)

Mmmmmm pasuljče... Tkole je, dela se z belim fižolom oz. tetovcem, ampak jaz ga vedno delam z rjavim in mi je dober... Uglavnem eno noč prej ga namočim in naslednji dan ga zavrem, odlijem in dam na cca 30 dag 2l vode, sesekljano čebulo, sesekljan strok česna, (po želji) sesekljan korenček ter suha goveja rebra, vageto in to pustim vreti na nizki temperaturi dokler ni skuhan, proti koncu dodam sol, poper, po želji čili. V ponvi na olju prepražim žlico moke in žlico rdeče paprike ter to vlijem v pasulj, premešam in pustim še malo zavreti.




Arwenko -> RE: Simpl trotlziher pasulj (31.5.2012 21:36:55)

Meso nakockaš in popečeš na olju (jaz ponavadi slanino ali krajnsko), zraven fižol iz konzerve (ponavadi vzamem eno belo in eno rdečo), pa pakel od fanta zraven...fajn prevret, pol pa še po okusu dodatno sol, poper, malo paprike, česen, kaj gti pač paše in rešeno... [sm=smiley36.gif]




LuLu -> RE: Simpl trotlziher pasulj (31.5.2012 21:41:34)

Če smo že pri pasulju... moja mati je parkrat dala naribano jabolko zraven. Rada experimentira [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Je bilo čisto v redu.




Tippi -> RE: Simpl trotlziher pasulj (1.6.2012 6:36:42)


IZVIRNO SPOROČILO: LuLu

Če smo že pri pasulju... moja mati je parkrat dala naribano jabolko zraven. Rada experimentira [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Je bilo čisto v redu.


Odlična ideja! Jaz namreč pri pasulju, sicer ko je že kuhan, hočem rečt, ko je že na krožniku, obvezno dam žlico kisa!! Brez kisa ga sploh ne morem jesti. In predvidevam, da naribano jabolko, da tisti okus, ki ga sicer pri pasulju ni. Pač vse odvisno od okusa. Tole bom pa poskusila. Ne bom skuhala za celo vojsko, ampak za par talarjev (če se mi slučajno ponesreči), pa da vidmo [sm=smiley1.gif]




Anonimen -> RE: Simpl trotlziher pasulj (1.6.2012 10:14:38)

js kupim fižol ker ponavad pozabm dat namočt. skratka čebulo prepražim osolim, pol pa meso not, čez par minut še fižol. pol pa ocvirke stopim pa dam česen not 1-2 stroka, tud mal čemaža, mokco, celo papriko, paradižnikovo mezgo, peteršilj, kis od feferonov al pa tud od kumarc, mau čilija učasih kaplco tabaskota. pol pa vse skup not stresem še zalijem z vodo, lovorjev list sol vegeta in dve uri kuham. pa poprček




Najaa -> RE: Simpl trotlziher pasulj (1.6.2012 10:21:44)

Tudi jaz delam instant pasulj. Pravega pa tašča tak da je volk sit in koza cela. [sm=smiley36.gif]
Naredim tako, da popražim klobaso, dodam beli tisti malo manjši, pride zelo dobro.




krtek 1 -> RE: Simpl trotlziher pasulj (1.6.2012 20:37:34)

IZVIRNO SPOROČILO: uškinamama

Vidim,pa da ga nekatere znate narediti kar na "instant način".In kaj naredite z čebulo,saj se ne razkuha v tako kratkem času,kot se pogreje konzerva?


Si misliš, kar instant [sm=jezicek.gif] . Nobene čebule ni pri meni v igri. Kupim narejenega, s čebulo vred.

Vršički reberc-






Hehe,no tvoj je pa res najbolj instant,še posode ne umažeš[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]Pa si prepričana,da ga v Interšparu kuhajo dve uri,da se čebula razpusti (če je sploh notri)?Potem so pa kuharce ob petkih zgodnje[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




uškinamama -> RE: Simpl trotlziher pasulj (6.6.2012 11:34:35)

krtek1 [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image],  uuuu , je zagotovo čebula notri, imam veze direkt iz kuhinje...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




Polzi -> RE: Simpl trotlziher pasulj (10.6.2012 22:02:25)

jz ga nardim tko, da zvečer namočim bel fižol, naslednji dan to vodo odlijem, nalijem drugo, dodam na drobno narezano čebulo in korenček ter strt česen in prekajeno meso. To potem kuham in kuham, da je meso kuhano. Ga vzamem ven, posebej naredim prežganje iz paradižnikove mezge in ga dodam fižolu, dodam tudi papriko v prahu. In potem kuham dokler se fižol že skoraj, ampak res skoraqj razkuha. Na koncu dqam nazaj narezano meso. To je to. Simpl ko pasulj ;) Aja, lahk pa dodaš še kak feferon, da je mal bolj pikanten.




Stran: [1]