liliana -> RE: Nič drastičnega (31.5.2012 19:22:27)
|
IZVIRNO SPOROČILO: sončnica24 IZVIRNO SPOROČILO: zaspancek1 IZVIRNO SPOROČILO: flower Jaz sem pa danes ugotovila, da mi ne pripada več regres za prehrano, ker delam samo 4 ure. No, to ne vem, če je nujno res, v tem superzakonu namreč piše (166. člen): Ne glede na prejšnji odstavek je do regresa upravičen tudi zaposleni, ki dela več kot štiri in manj kot osem ur dnevno oziroma dela krajši delovni čas na podlagi zakona. V ta odebeljeni del bi, vsaj po moje, šli vsi tisti, ki delajo skrajšani delovni čas na podlagi kakšnega zakona, npr ZPIZ, ZZZ, zaradi starševstva). Nekaj takšnega namreč piše tudi v dogovoru o ukrepih napodročju plač, povračil in drugih prejemkov v JS za uravnoteženje javnih financ, ki je bil objavljen 25.5.2012 v Uradnem listu.Torej za vse te ostane regres za prehrano, četudi delajo samo 4 ure dnevno. Jaz si tudi tako predstavljam da tukaj noter ne padejo npr. invalidi, ki delajo štiri ure pa dobijo razliko plačano iz pokojninske blagajne in pa starši ki koristijo štiri urni delovnik zaradi majhnih otrok. Vsi ostali pa ki delamo štiri ure zato ker nas več kot štiri ne rabijo pa lahko rečemo regresu za malico po majski plači adijo. Invalidi in starši, ki koristijo 4 urni delavniki spadajo pod to, da delajo krajši delovni čas na podlagi zakona....tisti, ki pa so zaposleni samo za 4 ure dnevno, ker jih delodajalec rabi samo 4 ure, pa ne bodo več upravičeni do regresa za prehrano..... Vsaj jaz si tako razlagam ta 166. člen......
|
|
|
|