[Brisano sporočilo] (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...

Sporočilo

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (31.5.2012 16:00:17)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

caramel -> RE: Nič drastičnega (31.5.2012 16:02:04)

IZVIRNO SPOROČILO: ronja
Največji hec je pa v tem, da je tale vlada kot opozicija ob predlogih varčevalnih ukrepov prejšnje vlade rekla, da varčevanja ne rabimo, da je treba samo zagnat gospodarstvo. NIčesar nismo rabili: ne uredit študentskega dela (so bili proti zakonu o malem delu), niti pokojnin (so bili proti pokojninski reformi), sploh nič ni bilo treba spremenit, dokler so to poizkušali drugi. Zdaj pa naenkrat problem in je treba varčevat povsod, še pri otrocih...
Se strinjam,da varčevat moramo, ampak se mi zdi pa grdo govorit eno in delat drugo. Pa kao ful za družine, potem dajo pa tak predlog, da samo debelo pogledaš...

Se podpišem.

yellowcrystalstar -> RE: Nič drastičnega (31.5.2012 17:34:17)

svetovnega kapitalizma ne more rešit noben varčevalni ukrep. večina držav je toliko zadolžena, da ni izhoda. žal.

sončnica24 -> RE: Nič drastičnega (31.5.2012 18:55:11)

IZVIRNO SPOROČILO: flower

IZVIRNO SPOROČILO: zaspancek1

Jaz sem pa danes ugotovila, da mi ne pripada več regres za prehrano, ker delam samo 4 ure.

No, to ne vem, če je nujno res, v tem superzakonu namreč piše (166. člen):
Ne glede na prejšnji odstavek je do regresa upravičen tudi zaposleni, ki dela več kot štiri in manj kot osem ur dnevno oziroma dela krajši delovni čas na podlagi zakona.

V ta odebeljeni del bi, vsaj po moje, šli vsi tisti, ki delajo skrajšani delovni čas na podlagi kakšnega zakona, npr ZPIZ, ZZZ, zaradi starševstva). Nekaj takšnega namreč piše tudi v dogovoru o ukrepih napodročju plač, povračil in drugih prejemkov v JS za uravnoteženje javnih financ, ki je bil objavljen 25.5.2012 v Uradnem listu.Torej za vse te ostane regres za prehrano, četudi delajo samo 4 ure dnevno.

Ja, ampak zame ne. [sm=smiley1.gif]

Saj za mene tudi ne jaz bom tudi ostala brez regresa za malico in brez potnih stroškov pa še celih 8% se mi plača zniša tako da bom dobila plače malo več kot 300€, pa za svoje delo še odgovarjam. Pa kaj hočem nič srečna sem lahko da še vsaj delam, čeprav se mi več ne splača.

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (31.5.2012 19:10:40)

liliana -> RE: Nič drastičnega (31.5.2012 19:22:27)

IZVIRNO SPOROČILO: sončnica24

Jaz sem pa danes ugotovila, da mi ne pripada več regres za prehrano, ker delam samo 4 ure.

No, to ne vem, če je nujno res, v tem superzakonu namreč piše (166. člen):
Ne glede na prejšnji odstavek je do regresa upravičen tudi zaposleni, ki dela več kot štiri in manj kot osem ur dnevno oziroma dela krajši delovni čas na podlagi zakona.

V ta odebeljeni del bi, vsaj po moje, šli vsi tisti, ki delajo skrajšani delovni čas na podlagi kakšnega zakona, npr ZPIZ, ZZZ, zaradi starševstva). Nekaj takšnega namreč piše tudi v dogovoru o ukrepih napodročju plač, povračil in drugih prejemkov v JS za uravnoteženje javnih financ, ki je bil objavljen 25.5.2012 v Uradnem listu.Torej za vse te ostane regres za prehrano, četudi delajo samo 4 ure dnevno.

Jaz si tudi tako predstavljam da tukaj noter ne padejo npr. invalidi, ki delajo štiri ure pa dobijo razliko plačano iz pokojninske blagajne in pa starši ki koristijo štiri urni delovnik zaradi majhnih otrok. Vsi ostali pa ki delamo štiri ure zato ker nas več kot štiri ne rabijo pa lahko rečemo regresu za malico po majski plači adijo.

Invalidi in starši, ki koristijo 4 urni delavniki spadajo pod to, da delajo krajši delovni čas na podlagi zakona....tisti, ki pa so zaposleni samo za 4 ure dnevno, ker jih delodajalec rabi samo 4 ure, pa ne bodo več upravičeni do regresa za prehrano.....

Vsaj jaz si tako razlagam ta 166. člen......

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (31.5.2012 19:30:15)

liliana -> RE: Nič drastičnega (31.5.2012 19:32:54)

Mhm.. pa če je recimo kdo za 4 ure na bolniški, kot ta ki jo jaz nadomeščam 4 ure.. ona verjetno še bo tudi dalje upravičena. Jaz si isto razlagam..

Ja, tako je....ona bo dobila regres za prehrano, ti ga pa ne boš, ker si ti zgolj zaposlena za 4 ure.....ona pa dela 4 ure krajši delovani čas na podlagi zakona.....

Anonimen -> RE: Nič drastičnega (31.5.2012 19:47:18)

Zakon pa je stopil v veljavo danes.

A ni bil danes komaj objavljen v uradnem listu? Torej začne veljati s 1.7. ... a ni tako?

Drugače bo pa mene udarilo po žepu vsaj kar se plače tiče za cca. 100€ ... superca [sm=smiley13.gif] ... ob prevoz bom tako ali tako, ker imam manj kot 2km do službe ... ampak ok, lepši del leta ni panike, ker grem s kolesom ... pozimi in v dežju je pa tako smotano in neprijetno v temi hodit po praznih ulicah in imet v službi obvezno rezervo za preoblečt ... ma bo že ... bo pač to moja "žrtev" ... bi bilo pa potem fer, da bi dobila vsaj za ene čevlje na leto povrnjene stroške [sm=jezicek.gif]

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (31.5.2012 19:59:45)

Anonimen -> RE: Nič drastičnega (31.5.2012 20:05:24)

IZVIRNO SPOROČILO: Otika

A ni bil danes komaj objavljen v uradnem listu? Torej začne veljati s 1.7. ... a ni tako?

Veljat začne 1.6..

A ni bilo ponavadi tako, da zakon začne veljati 1 mesec po objavi v UL?

In če začne veljati s 1.6., ali bodo potem majske plače izplačane še po starem ali že po tem zakonu?

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (31.5.2012 20:21:48)

špelin@ -> RE: Nič drastičnega (31.5.2012 20:28:55)

Največji hec je pa v tem, da je tale vlada kot opozicija ob predlogih varčevalnih ukrepov prejšnje vlade rekla, da varčevanja ne rabimo, da je treba samo zagnat gospodarstvo. NIčesar nismo rabili: ne uredit študentskega dela (so bili proti zakonu o malem delu), niti pokojnin (so bili proti pokojninski reformi), sploh nič ni bilo treba spremenit, dokler so to poizkušali drugi. Zdaj pa naenkrat problem in je treba varčevat povsod, še pri otrocih...
Se strinjam,da varčevat moramo, ampak se mi zdi pa grdo govorit eno in delat drugo. Pa kao ful za družine, potem dajo pa tak predlog, da samo debelo pogledaš...

Podpis.

IZVIRNO SPOROČILO: yellowcrystalstar
svetovnega kapitalizma ne more rešit noben varčevalni ukrep. večina držav je toliko zadolžena, da ni izhoda. žal.

In podpis. Žal [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (31.5.2012 20:29:33)

sončnica24 -> RE: Nič drastičnega (31.5.2012 20:50:56)

IZVIRNO SPOROČILO: Otika

Drugače bo pa mene udarilo po žepu vsaj kar se plače tiče za cca. 100€ ... superca [sm=smiley13.gif] ... ob prevoz bom tako ali tako, ker imam manj kot 2km do službe ... ampak ok, lepši del leta ni panike, ker grem s kolesom ... pozimi in v dežju je pa tako smotano in neprijetno v temi hodit po praznih ulicah in imet v službi obvezno rezervo za preoblečt ... ma bo že ... bo pač to moja "žrtev" ... bi bilo pa potem fer, da bi dobila vsaj za ene čevlje na leto povrnjene stroške [sm=jezicek.gif]

Pa še od koga pa bomo na račun tega malo manj onesnaževali okolje in malo manj denarja prispevali v državno blagajno ker bomo malo manj tankali.

nejcko -> RE: Nič drastičnega (31.5.2012 21:04:28)

A ni tako, da zakon začne veljati z objavo v UL [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

uškinamama -> RE: Nič drastičnega (31.5.2012 21:16:07)

Vsak zakon ima končne in prehodne določbe kjer je zapisana tudi kdaj stopijo v veljavo posamezni členi. Npr. pri Zakonu o uravnoteženju javnih financ začnejo nekateri členi veljati že jutri ( mesec po mescu v katerem je objavljen zakon) nekateri členi (npr. nova dohodninska lestvica ) pa z 1.1.2013...

sončnica24 -> RE: Nič drastičnega (1.6.2012 7:15:04)

Glede veljave vem to da dobimo regres izplačan z majsko plačo že po novem, majska plača še ostane po starem junijska plača ki pa je izplačana julija pa je že po novem zakonu. Prav tako bodo starši meseca julija dobili dve položnici če imajo v vrtcu dva otroka za prvega celo položnico za drugega 30% tako kot je že bilo govora v eni drugi temi.

takotako -> RE: Nič drastičnega (1.6.2012 7:35:40)

IZVIRNO SPOROČILO: špelin@

Podpis.

Podpisa. In tudi ne morem verjet kok jih je šlo na referendum volit proti, danes se pa strinjajo da je to potrebno... Vsem tem bi zaračunala tiste referendume....

Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]