Hydrosalpinx oz. sactosalpinx (Polna verzija)

Forum >> [Zanositev] >> Upamo skupaj

Sporočilo

latka -> Hydrosalpinx oz. sactosalpinx (30.5.2012 10:37:53)

So mogoče pri kateri na UZ ugotovili hydrosalpinx oz. vreče s tekočino na koncu jajcevoda? Ta je lahko velikokrat vzrok za neuspešne postopke IVF, ker tekočina prej uniči zarodek, preden se sploh vgnezdi, saj se ta izteka ravno v maternico.

ninocka26 -> RE: Hydrosalpinx oz. sactosalpinx (30.5.2012 12:12:19)

Latka meni so to ugotovili, pa nam je v tretje uspelo in imamo samo še 3 tedne do konca. Sem pa tudi jaz zasledila, da naj bi bila ta tekočina strupena za zarodek in sem se pri tretjem postopku odločila, da bom zatežila za operacijo. No na koncu po tem ni bilo potrebe.

emaa -> RE: Hydrosalpinx oz. sactosalpinx (30.5.2012 12:31:46)

Meni so ugotovili pred 6 leti med operacijo. So to popravili, rekli da je možnost zanositve manjša. Zaradi tega sem imela tudi spontani splav. Sem pa potem pred IVF spontano zanosila z dvojčki, imam zdaj tri otroke. Tako, da ni tako slabo kot izgleda.

latka -> RE: Hydrosalpinx oz. sactosalpinx (30.5.2012 14:44:03)

Torej, če obstaja, se potem to vidi na UZ?
Jaz sem imela HSG pred 3 leti in takrat mi niso tega ugotovili, samo da je levi jajcevod slabše prehoden. Lani sem pa imela ambulantno histeroskopijo, kjer so mi odstranili pregrado.Takrat gredo s kamero not v maternico, potem bi se mogoče videlo, če bi kaj bilo.[sm=zmeden.gif]
Upam, da res ni vzrok v tem! Naslednji mesec grem po eskimčke, pa me je strah, ker imava vedno zelo lepe blastociste, vgnezdijo se pa ne!![sm=smiley19.gif]

ninocka26 -> RE: Hydrosalpinx oz. sactosalpinx (30.5.2012 16:45:29)

Latka pri meni se je čisto lepo videlo na UZ. Nisem imela drugih pregledov. Sta pa to potrdila tako G v MB kot moj G.

emaa -> RE: Hydrosalpinx oz. sactosalpinx (1.6.2012 12:57:51)

Pri meni se ni videlo na UZ, ampak med laparoskopijo (imela sem jo hkrati s histeroskopijo), zaradi operacije slepiča v otroštvu. So rekli, da za IVF nisem kandidat dokler nimam te operacije, da so res vsi možni vzroki za neuspeh odpravljeni. Potem mi je na srečo uspelo tik pred IVF.

Stran: [1]