Zavod - postopki (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

PC Baby -> Zavod - postopki (26.5.2012 21:08:39)

Ne vem če moje vprašanje paše ravno sem ampak bom vseeno poskusila;

Zaposeni dobimo odpoved delovnega razmerja iz poslovnih razlogov (firma gre zu grunt) in grem na zavod za zaposlevanje. Lahko se sami odločimo, ali takoj (bojo datirali za nazaj odpovedi), ali pocakmo še en mesec. Moje vprasanje je zelo butasto, glede na "tragićnost" situacije.
Od 1. do 15.7. imamo že vplačan dopust na morju. Če se odločim za odpoved s 30.6., koliko časa trajajo postopki na zavodu, da se prijaviš in zadeva steče? Oz. a greš lahko uredit zadeve že pred istekom odpovednega roka, če imaš odločbo v roki? Ker če ne, ne bom mogla odpotovat z možem in otrokoma (imamo 1.7. letalo), oz. verjetno niti oni ne bojo šli, ker on sam z dvema malčkoma (1 leto in 3 leta) je prehuda.
A mi lahko kaj svetujete?

tjasaoasis -> RE: Zavod - postopki (26.5.2012 21:39:36)

Načeloma je tako, da se je potrebno v roku 30 dni od prenehanja delovnega razmerja prijaviti na Zavodu za zaposlovanje, v kolikor želiš uveljavljati pravice iz zavarovanja za primer brezposelnosti t.j. denarno nadomestilo. Glede na to lahko greš po moje mirne volje na dopust in vse skupaj urediš ko se vrneš. Če pa boš že kaj prej dobila v roke papirje t.j. odpoved iz poslovnih razlogov pa lahko kljub vsemu greš na zavod in vprašaš če se da že kaj prej urediti.

tapeta -> RE: Zavod - postopki (27.5.2012 7:13:56)

Tukaj imaš še nekaj podatkov za pridobitev denarnega nadomestila. Je tudi rok 30 dni. http://www.ess.gov.si/iskalci_zaposlitve/prijava_brezposelne_osebe/denarno_nadomestilo

Sacherca -> RE: Zavod - postopki (27.5.2012 8:57:32)

Izkoristite možnost in oddajte zahtevek za denarno nadomestilo

http://www.poiscidelo.si/

razglednica -> RE: Zavod - postopki (28.5.2012 14:18:58)

pozanimaj se za zdravstveno zavarovanje.

moj primer lani:
porodniška se mi je iztekla med morjem nisem bila doma , in nisem bila zavarovana 3 dni.Niti jaz niti [sm=duda.gif]. Hotela sem pred morjem, kao ko mi izteče mi kar podaljšajo na 8dni pa ni šlo.

Stran: [1]