JozicaH -> RE: hrček ali morski prašiček (26.5.2012 10:04:57)
|
Pozdravljena, priporočam ti Mongolske/Puščavske skakače. Manj smrdijo oz. sploh ne, zelo so družabni, budni tudi čez dan. In zelooo sladki. Jaz jih imam že dve leti... in sta samo veselje. Pametno je kupiti dva, enakega spola (da ni pol preveč mladičev), jaz imam brata. Baje da so tako bolj aktivni, se igrajo skupaj. In ju je res užitek gledati. Kar se hrane tiče, sem jima nehala kupovati trgovinsko hrano, ker imata veliko raje "moje" muslije, raznorazna semena (sezamovo, sončnično, bučno), zelo rada imata sojine kosmiče, kalčke, ter seveda jima vsak dan dam sezonsko sadje, zelenjavo... solato, regrad, brez jabolka ne gre, jagode...skratka vse, kar sama jem. najraje pa imata avokado :) Naučiti se jih da marsikaj. Jaz se nisem ful ukvarjala z njima, pa mi splezata po roki gor na ramena in se crkljamo, dostikrat samo počivata v moji dlani, ko jo dam notri. Kakorkoli, priporočam zelo. Hrčki so budni ponoči in nimaš kaj dosti od njih (vem, ker sem jih imela kot otrok), morski prašički baje imajo močan vonj. Če imaš še kako vprašanje, pošlji sporočilo na zs. Povem vse kar vem :)
|
|
|
|