Anonimen -> RE: katero vam je lepše? (26.5.2012 12:11:51)
|
ko berem tele stevilne teme o pogostosti imen...ne razumem tega, res ne. Ime zaznamuje cloveka, pa ni vazno ce je 100 Sar v enem mestu, vsaka je unikatna in vsaki to ime prinasa nekaj drugega. Vcasih je blo tud ogromno Maj pa Spel pa Peter...no kolk jih je pa zdej? to je pac po generacijah. Sara je lepo, staro ime z zgodovino in lepim pomenom. Ena mojih najboljsih prijateljic je Sara. Zivim v tujini in kolikokrat sem hvalezna mami, da mi je dala lepo preprosto ime s katerim noben tujec nima tezav...od Kitajcev do Indijcev itd. Je znano ime in mi ni treba vedno crkovat. Gledam na ime, ki je zvocno s priimkom in ki je dovolj preprosto, da clovek nima tezav pri papirologiji itd. Ves kolikokrat srecam ljudi, ki dobijo vizo za vstop v drzavo pa je z napacnim imenom...ker je kaksna crka zamesana. Ne vem, sem pragmatik in gledam na ime kot nekaj kar te spremlja od rojstva do smrti. Glede na to se odlocam...pa ce se mi zdi Stina, Taj, Mai ali karkoli drugega v vseh teh kriterij ok, me prav briga ce je ime pogosto.
|
|
|
|