malaMravljica -> RE: kaj pečete poleti (25.5.2012 22:23:30)
|
o to je pa cist moj recept. Na TV sem enkrat nekaj videla in priredila v to zadevo, nooooro fino je res in sploh letos imam multipraktika in delam biskvit tam notri, se kar topi v ustih. Sicer pa pejdi na link, ki ga je dala zgoraj uskinamama in ona je tudi odprla tisto temo lani in cist na vrhu dala moj recept gor. Sam jaz to delam letos tako, v multipraktik dam sladkor in jajca, vzamem tisto metlco ki ni prav za smetano ampak je le polovicna in zalaufam na full in pustim zihr tja v 8 do 10 minut, rata ze kot krema in pol dam masino na najmansjo hitrost, ravno da mesa in tu notri pocasi dodajam vse ostale ze prej zmesane sestavine. Mi full naraste biskvit, sam pol malo dol pade ampak ga ostane se vedno 5 cm, meni dovolj. Pa ko prerezem namazem s kremo in oblozim z jagodami, ki jih prerezem na tanke rezine, pol na vrh spet krema in polovicke jagod. Trikov pa letos ne uporabljam vec, pa je drugi dan se super fina, ce ji uspe prezivet eno noc. Lahko se nekaj vprsam kar tukaj. Kaj je pa trik, da biskvit ne pade dol? Pa ne bi delala tistega, ki nikoli dol ne pade, ker ta moj recept je tok njami. Zadnjic sem delala dva v enem dnevu in prvi padu dol, drugega sem pa po 25 minutah odprla pecico in takoj ze v pecici pokrila s sarveto in dala pol pokrito ven, pa je vseeno mal dol padel. Men je pa ta recept od Ankice* mega, das to potem kaj v hladilnik ali se takoj postreze? To bom zagotovo naredila.
|
|
|
|