|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ukrepi in OD
24.5.2012 17:13:11   
Brbs
http://24ur.com/novice/slovenija/varcevali-za-otroke-in-ostali-brez-dodatka.html

piše tudi to:
Na ministrstvu opozarjajo, da sprememba pri otroških dodatkih velja za vnaprej, kar pomeni, da interventni zakon v odločbe, ki jih posamezniki že imajo, ne posega. Nova pravila bodo veljala za tiste, ki bodo dali novo vlogo za otroški dodatek po uveljavitvi interventnega zakona.
Kaj zdaj to pomeni? MI še nimamo odločbe o OD (potekel aprila (vlogo dali že decembra), v maju smo dali spet vlogo, ker smo dobili novega člana), a smo vlogo že zdavnaj oddali - bomo imeli OD ali ne?

Upam, da ne bomo tisti, ki med zadnjimi dobivamo odločbe o OD in vrtcu zdaj kaznovani, da bomo ostali za naslednje leto brez OD, vsi tisti ki pa so odločbo prej dobili (čeprav smo vsi vloge dali decembra lani), pa bodo imeli OD še eno leto. Govorim za zgornja dva razreda, kjer se OD ukinja.
A ve kdo kak bo v teh primerih???
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ukrepi in OD
24.5.2012 17:27:07   
Brbs
podobno piše v novem zakonu za uravnoteženju javnih financ: za znižanje porodniške za 10% piše: postopki za uveljavljanje pravice do starševskega nadomestila, ki so jih upravičenci začeli pred uveljavitvijo tega zakona, se dokončajo po dosedanjih predpisih.

Jaz sem trenutno na porodniškem dopustu, a odločbe za nego in varstvo otroka še nimam. Postopek (oddana vloga) pa se je začel že marca. Ne vem torej, ali me to znižanje doleti ali ne...ve katera kaj več? Verjetno to marsikatero zanima, ki je že na porodniški in še ta druge odločbe (za nego in varstvo otroka) nima...

(odgovor članu Brbs)
Neposredna povezava do sporočila: 2
24.5.2012 20:52:52   
2sneg13
Varčevanja uradno še ne bo!!!!

http://24ur.com/novice/slovenija/dogovor-je-referenduma-tako-najverjetneje-ne-bo-a-se-se-lahko-zaplete.html

(odgovor članu Brbs)
Neposredna povezava do sporočila: 3
24.5.2012 20:58:08   
petea

IZVIRNO SPOROČILO: Brbs
Na ministrstvu opozarjajo, da sprememba pri otroških dodatkih velja za vnaprej, kar pomeni, da interventni zakon v odločbe, ki jih posamezniki že imajo, ne posega. Nova pravila bodo veljala za tiste, ki bodo dali novo vlogo za otroški dodatek po uveljavitvi interventnega zakona.
Kaj zdaj to pomeni? MI še nimamo odločbe o OD (potekel aprila (vlogo dali že decembra), v maju smo dali spet vlogo, ker smo dobili novega člana), a smo vlogo že zdavnaj oddali - bomo imeli OD ali ne?

Upam, da ne bomo tisti, ki med zadnjimi dobivamo odločbe o OD in vrtcu zdaj kaznovani, da bomo ostali za naslednje leto brez OD, vsi tisti ki pa so odločbo prej dobili (čeprav smo vsi vloge dali decembra lani), pa bodo imeli OD še eno leto. Govorim za zgornja dva razreda, kjer se OD ukinja.
A ve kdo kak bo v teh primerih???

Brbs,
pa saj lepo piše:
nova pravila bodo veljala za tiste, ki bodo oddali vloge po uveljavitvi zakona; če torej samo še čakaš na odločbo, se mora zadeva urediti po stari zakonodaji.

(odgovor članu Brbs)
Neposredna povezava do sporočila: 4
24.5.2012 21:03:00   
Brbs
že že, samo tudi piše da v že izdane odločbe ne bodo posegali...te pa še nimamo. Samo zaradi tega sem skeptična.

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 5
24.5.2012 21:11:10   
petea
Brbs,
to pomeni, da odločb, ki so že izdane, ne bodo spreminjali (razen za vrtec, ker so tako napisali v zakon)

(odgovor članu Brbs)
Neposredna povezava do sporočila: 6
24.5.2012 21:29:41   
sazi

IZVIRNO SPOROČILO: petea

Brbs,
to pomeni, da odločb, ki so že izdane, ne bodo spreminjali (razen za vrtec, ker so tako napisali v zakon)

Ja, ampak mi še vedno nimamo odločbe. In je kar razlika ali nam za teh 5 pretečenih mesecev kaj pripada ali ne. Vlogo smo oddali decembra. Kaj če do uveljavitve zakona ne prejmemo odločbe?

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 7
25.5.2012 6:23:08   
petea
če je vloga oddana pred uveljavitvijo zakona in samo še čakaš na odločbo, se mora zadeva odločiti po stari zakonodaji;

in veljajo pravila in določbe obstoječega, starega sistema
in v to odločbo ne smejo posegat oz. je spreminjat zaradi ukrepov novega zakona, razen za znižano plačilo vrtca v družinah z več vrtičkarji, ker samo za to imajo zakonsko osnovo v novem zakonu

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 8
25.5.2012 8:18:35   
Brbs

če je vloga oddana pred uveljavitvijo zakona in samo še čakaš na odločbo, se mora zadeva odločiti po stari zakonodaji;

no upam, da je res tako. misliš da je za porodniško (za nego otroka) enako? hvala

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 9
25.5.2012 9:45:40   
m_o_i
v sredo sem bila na CSD, ker mi je nova odlocba razveljavila staro(za OD)
- decembra sem oddajala vlogo SAMO za znizano placilo vrtca
-odlocba za OD naj bi veljala do 30.04.2012
- pa vendar mi ze delajo poracun OD od 01.01.2012 (beri vracam preplacilo)

ceprav na strani ministrstva pise ze od zacetka, da nove odlocbe ne razveljavijo starih, mi na CSDju vneto razlaga, da ker sem ista vlagateljica, mi MORAJO vse pravice izracunat od prvega januarja...

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

(odgovor članu Brbs)
Neposredna povezava do sporočila: 10
25.5.2012 11:00:12   
Brbs
ti govoriš o novem zakonu o pravicah do transferjev, ki je začel veljati s 1.1., čeprav me čudi, da je treba vračat za nazaj OD (za vrtec vemo da je treba)

jaz pa sprašujem glede interventnega zakona, ki bi lahko začel veljat vsak čas...

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 11
25.5.2012 11:15:50   
tajtaja
Ko omenjate, da se upošteva tudi stanje na TRR, tu se verjetno potem upošteva pozitivno stanje, ne pa razpoložljivo(v limitu??)?

Največja sreča so otročki, zato sem srečna petkrat.

(odgovor članu Brbs)
Neposredna povezava do sporočila: 12
29.5.2012 14:21:22   
olimia

IZVIRNO SPOROČILO: m_o_i

v sredo sem bila na CSD, ker mi je nova odlocba razveljavila staro(za OD)
- decembra sem oddajala vlogo SAMO za znizano placilo vrtca
-odlocba za OD naj bi veljala do 30.04.2012
- pa vendar mi ze delajo poracun OD od 01.01.2012 (beri vracam preplacilo)

ceprav na strani ministrstva pise ze od zacetka, da nove odlocbe ne razveljavijo starih, mi na CSDju vneto razlaga, da ker sem ista vlagateljica, mi MORAJO vse pravice izracunat od prvega januarja...

evo, enako sem imela jaz
decembra sem oddala za vrtec, OD mi je veljal do 30.4.; nekje sredi konec marca sem oddala novo vlogo za OD in so mi ga računal od 1.1. in sem mogla po odločbi že vrnit prenakazano oz. ga sploh nisem dobila v maju...
pišejo eno, govorijo drugo, delajo pa tretje (tudi to, kaj se upošteva - npr. vrednost avta...)

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 13
29.5.2012 14:41:26   
petea
kdo bi razumel to zmešnjavo
user posted image

vedno bolj se mi zdi nepredstavljivo, da vsak dela in razume stvari po svoje ...

(odgovor članu olimia)
Neposredna povezava do sporočila: 14
29.5.2012 14:43:03   
petea
IZVIRNO SPOROČILO: Brbs

no upam, da je res tako. misliš da je za porodniško (za nego otroka) enako? hvala

ja, mora biti enako
ko si ti oddala vlogo, se je s tem postopek na tvojo zahtevo začel in jo morajo obdelati po veljavni zakonodaji tistega dne

(odgovor članu Brbs)
Neposredna povezava do sporočila: 15
29.5.2012 23:01:13   
barb78
Meni jej veljal OD do konec junija. V decembru sem oddala vlogo za znižano plačilo vrtca. Prejšnji teden sem dobila odločbo za vrtec ter kar novi izračun za OD. To ej prava svinjarija kaj delajo. OD so mi ful znižali, vrtca pa plačujem 2x več kot prej. In res je - preverjajo TRR!

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   [Brisano sporočilo]
30.5.2012 9:09:35   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu tajtaja)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
30.5.2012 21:18:29   
Brbs
od kod vam to, da gledajo trr? zelo dvomim. Sklenjena varčevanja ja, ostalo pa ne bi smeli.

Drugače pa smo očitno eni izmed redkih, ki je OD ostal enak, vrtec pa se celo znižal.

So mi pa zdaj komaj poslali odločbo na podlagi vloge v decembru. Ker smo se maja povečali za enega člana in spet oddali vlogo, lahko verjetno kmalu pričakujem novo odločbo in nove preračune? Ali bo nova odločba spet veljala do 31.12. ali eno leto, ve katera?

pa še to - če je vrtec prišel nižji, kako se to poračuna za nazaj? bo naslednji mesec nižja položnica za vsa preplačila za zadnjih par mesecev?

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 18
30.5.2012 22:00:11   
m_o_i
brbs user posted image

ne samo TRRje, se kaj vec "lahko" gledajo... pa ne od letos user posted image

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

(odgovor članu Brbs)
Neposredna povezava do sporočila: 19
30.5.2012 23:20:32   
petea
stanje na računih se gleda na datum oddaje vloge, prav tako ostalo premoženje; tako piše v zakonu

odločba nato velja za največ eno leto, tako da konkretno do oddaje nove vloge zaradi uveljavljanja znižanega plačila vrtca v letu 2013 oz. do takrat, ko se zaradi kakšnega drugega razloga odda nova vloga za uveljavljanje pravic (novi družinski člani, izguba službe ...)

< Sporočilo je popravil petea -- 30.5.2012 23:21:07 >

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 20
31.5.2012 8:31:48   
Brbs
aha torej če sem oddala maja zaradi novega družinskega člana, bi moralo veljati do maja prihodnje leto? vrtec in OD?

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 21
31.5.2012 8:38:14   
zaspančka
Mi smo v začetku maja prejeli odločbo za vrtec in OD. Po tem novem zakonu, ki začne velja jutri, ostanem brez OD, ker sem v 7. razredu. Ali to pomeni, da mi bo CSD moral izdati novo odločbo za vrtec, saj je v zdajšnji upoštevano, da prejemam OD. Si to prav razlagam?

4.6.2009 - Tjaš
12.2.2013 - Tinkara

(odgovor članu Brbs)
Neposredna povezava do sporočila: 22
31.5.2012 8:52:00   
Brbs
kaj nisi dobila dveh odločb? za vsako posebej? kolikor zbiram info, če je bila vloga oddana do spremembe zakona, se bo OD še dobival eno leto...za vrtec pa začne veljat takoj naslednji mesec, tak piše v novem zakonu. za od pa piše, da začeti postopki grejo po starem zakonu...zato še jaz tudi računam na eno novo odločbo o OD (vlogo oddala maja), ki bo veljala eno leto (ali do 31.12. - tega zdaj ne vem), ne glede na to, da so danes sprejeli zakon, ki velja za naprej...

upam no da je tako.

(odgovor članu zaspančka)
Neposredna povezava do sporočila: 23
31.5.2012 8:58:04   
zaspančka
Brbs, ja, dve odločbi sem dobila. Mislila sem, da se z interventnim zakonom ukine OD za 7. in 8. razred tudi tistim, ki imamo že odločbe. Če je tako, da zakon ne posega v izdane odločbe, potem je pa ok.

4.6.2009 - Tjaš
12.2.2013 - Tinkara

(odgovor članu Brbs)
Neposredna povezava do sporočila: 24
31.5.2012 10:25:01   
Brbs
ja ne bi smelo, poglej prva dva posta kaj sem napisala - tak piše v zakonu. kak si pa naj drugače zapisano razlagam?

(odgovor članu zaspančka)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Teden otroka®: Otrok – nepopisan list
Ob letošnjem Tednu otroka, ki ga praznujemo že 70. leto zapored, in bo potekal od 7. do 13. oktobra, se osredotočamo na ...
Odlične ideje za letošnje krompirjeve poči...
Za starše smo pripravili izbor super zanimivih dogodkov, ustvarjalnih delavnic in počitnic, kamor se lahko odpravite z o...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.