Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: ne dajajte čudnih imen!!! 25.5.2012 12:30:00
|
|
|
|
HHH
|
|
|
|
|
RE: ne dajajte čudnih imen!!! 25.5.2012 13:42:28
|
|
|
|
leilani
|
Tsiti seznam 50 imen me spominja na prizor iz filma Moja obilna grška poroka, ko njen oče predstavlja njegovim strašem žlahto...ah poglejte si sami http://www.youtube.com/watch?v=cQC6cLJhTek&feature=related 1:44 min naprej... tako bi potem zgledalo... :)
|
|
|
|
RE: ne dajajte čudnih imen!!! 25.5.2012 15:42:24
|
|
|
|
LuLu
|
IZVIRNO SPOROČILO: cilla Tarzan pa je ime tudi črnogorskemu ministru za kmetijstvo. Ne bi me čudlo, če bi bil Tarzan Minister za gozdarstvo
|
|
|
|
RE: ne dajajte čudnih imen!!! 25.5.2012 18:13:36
|
|
|
|
mateyka
|
IZVIRNO SPOROČILO: leilani Tsiti seznam 50 imen me spominja na prizor iz filma Moja obilna grška poroka, ko njen oče predstavlja njegovim strašem žlahto...ah poglejte si sami http://www.youtube.com/watch?v=cQC6cLJhTek&feature=related 1:44 min naprej... tako bi potem zgledalo... :) faaan in šiiiit, pa res, LOL! Ni(c)k med 50!!! ja, Mercedes je pa navadno špansko ime, nič posebnega v bistvu. sinonim za avto je postal, ko je ata, ki je sestavljal prvega mercedesa le tega poimenoval po svoji hčeri - in evo, zdaj mu je po moje žal. jaz bi pa rada da že kdo da kakemu detetu ime Kocelj.. čakam pa čakam, pa ni še nič..
|
|
|
|
RE: ne dajajte čudnih imen!!! 25.5.2012 18:37:26
|
|
|
|
cilla
|
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka jaz bi pa rada da že kdo da kakemu detetu ime Kocelj.. čakam pa čakam, pa ni še nič.. LOL (un smajli, k se rola po tleh in drži za trebuh od smeha)
|
|
|
|
RE: ne dajajte čudnih imen!!! 25.5.2012 20:53:23
|
|
|
|
posh
|
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka jaz bi pa rada da že kdo da kakemu detetu ime Kocelj.. čakam pa čakam, pa ni še nič..
|
|
|
|
RE: ne dajajte čudnih imen!!! 25.5.2012 22:48:00
|
|
|
|
mateyka
|
hej, Kocelj je bil slovanski knez (spodnja panonija), obstaja tudi ulica Kneza Koclja.
|
|
|
|
RE: ne dajajte čudnih imen!!! 25.5.2012 23:09:42
|
|
|
|
claud
|
Nekateri ljudje so res ene posebne cvetke Moja punči nima imena, ki bi ga ravno vsak dan slišali na cesti....tast in tašča med nosečnostjo nista bla najbolj navdušena nad imenom....ma zdej si sploh noben ne predstavlja da bi ji kako drugo ime bolj pasalo....in sicer imamo Larisso In ja 2 s-ja sta, ker se je mojemu dragemu boljse videlo .....pa s tem otroka ne spravljamo v ogroženo vrsto, ker že sama zelo ponosno poudari da ni navadna larisa,ampak z 2ma s-jema
|
|
|
|
RE: ne dajajte čudnih imen!!! 25.5.2012 23:40:14
|
|
|
|
mateyka
|
claud, zafurala ssi otroka!
|
|
|
|
RE: ne dajajte čudnih imen!!! 25.5.2012 23:57:34
|
|
|
|
claud
|
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka claud, zafurala ssi otroka! Ti šit...kaj pa zdj? zdj bo sla vzgoja h .....vse to zarad imena....res bi blo bols ce bi se klical po EMŠO-tu al pa davčni, al neki...
|
|
|
|
RE: ne dajajte čudnih imen!!! 28.5.2012 18:45:03
|
|
|
|
Raho
|
Ampak jaz še vedno ne razumem bistva problema avtorice posta. Al je sedaj narobe, ker otroka nimata slovenskih imen al je narobe, ker svakinjina otroka izstopata z imeni Če bi otroka morala imeti slovenska imena, predlagam "poslovenjenje": Triša in Taj... Če pa otroka izstopata z imeni, pol pa avtorici posta svetujem, da zanosi tretjič in pač da zadnjemu otroku unikatno ime, ki ga nima nihče v radiju 350 km. Problem rešen, ne? Moj starejši otrok ima toliko slovensko ime, da si ga je celo sam predsednik vlade dovolil uporabiti tudi za svojega otroka
< Sporočilo je popravil Raho -- 28.5.2012 18:46:17 >
|
|
|
|
RE: ne dajajte čudnih imen!!! 29.5.2012 7:49:15
|
|
|
|
betty.ford
|
Črtomir?
|
|
|
|
RE: ne dajajte čudnih imen!!! 29.5.2012 12:26:26
|
|
|
|
honey
|
Prebrala sem 1. post avtorice in potem še tistega, v katerem kritizira svakinjo z izbiro njenih imen. OMG Pa jaz v življenju ne spregovorim več z njo, da mi reče, da bi mojega otroka klicala z nekim popolnoma drugim imenom, kot bi ji ga izbrala midva z možem. Že pomanjševalnice me motijo, kaj šele povsem drugo ime. Starejšemu sinu je ime Tim in dobim ošpice, če ga kdo pokliče Timi Tudi pri sami izbiri imena sva z možem gledala, da je ime tako, da se ga ne da pomanjševati. Drugi otrok je Anej, za 3. pa še nimamo imena. Raho, jaz bi tudi imela Črta, pa mož žal ni zato
|
|
RE: ne dajajte čudnih imen!!! 22.6.2012 13:55:04
|
|
|
|
JerR
|
Malce že pretiravaš! Seveda je prav, da svoje otroke vsak poimenuje kakor želi. je pa res, da nekatere starše orng zanese in da ne mislijo dovolj na to, kaj bo to pomenilo za otroka. Biti zelo kreativen pri imenu ni vedno prednost. Menim, da je to posledica želje staršev, da bi bil njihov otrok drugačen, nekaj več... Da bi že ime povedalo, da je nekaj ekstra. Ne vem, morda se motim. Tudi nama niso všeč ta novodobna imena in sva za svojega sinka izbrala lepo slovensko ime. Najini starši so bili zelo veseli, nekaterim prijateljem pa se je zdelo preveč pogosto ime... ampak naju v bistvu ne zanima, kaj si drugi mislijo. Nama je všeč in verjameva, da otrok s tem imenom ne bo imel težav. Morda pa se motim in bo to ime čez 20 let zastarelo in nama bo očital, da sva ga tako poimenovala...Kdo ve. Težko je vedeti vnaprej... pač vsak naredi tako, kot meni, da je prav. Sem pa kar vesela, da moji starši niso kaj eksperimentirali z mojim imenom :)
|
|
|
|
RE: ne dajajte čudnih imen!!! 22.6.2012 14:07:38
|
|
|
|
ronja
|
Biti zelo kreativen pri imenu ni vedno prednost. Menim, da je to posledica želje staršev, da bi bil njihov otrok drugačen, nekaj več... Biti kreativen pri imenu je isto kot biti kreativen sicer - nekaterim je pač všeč drugače kot večini, nismo vsi po jusu;). Kar se tiče originalnosti imen pa: meni je bilo vedno všeč, da če so me poklicali, sem vedela, da sem to jaz, ni se mi bilo treba obračat vsakič, ko je kdo poklical Nino ali Majo ali Špelo, ki jih je bilo v naših časih veliko. In sem si želela isto za svoje male - ko jih pokličemo, je velika verjetnost, da ni zraven nobenega z enakim imenom. Meni je to praktično in tudi zanje se mi zdi to fajn.
|
|
RE: ne dajajte čudnih imen!!! 26.6.2012 14:23:38
|
|
|
|
hedviga
|
Men ga pa tale zmaga http://www.flickr.com/photos/8575534@N03/2177844606/ Moji mulčki pa majo pa dolgočasna imena v kombinaciji s precej pogostim priimkom je to čiist normalno. No, meni sta nagajivi Mihec in Špelca iz planin najlepši imeni za moja najlepša otročka
|
|
RE: ne dajajte čudnih imen!!! 26.6.2012 14:32:45
|
|
|
|
Tippi
|
Jaz pa pravim, vsak po svoje. Sicer se sama čudim nekaterim imenom, ampak ok. Otrok tvoj, izbira imena tvoja. To je to. In kar je za nekoga čudno, za drugega ni. simpl.
|
|
|
|
RE: ne dajajte čudnih imen!!! 26.6.2012 14:40:43
|
|
|
|
mika
|
Biti kreativen pri imenu je isto kot biti kreativen sicer - nekaterim je pač všeč drugače kot večini, nismo vsi po jusu;). naši otroci so po euro codih ...in k temu primerna so nekatera novodobna imena . Nekaterim je teško prešaltat z jus-ov, tako da je za razumet zgražanja.
< Sporočilo je popravil mika -- 26.6.2012 14:42:10 >
|
|
|
|
RE: ne dajajte čudnih imen!!! 26.6.2012 16:04:45
|
|
|
|
mateyka
|
evo, primer res odbitih imen in kako gre s kreativnostjo - ronja, watch out! ;D familija novogratz - delujejo pod imenom 9 by design (majo 7 otrok in starša=9) in renovirajo bajte in dajejo razne ideje za dekor, design in arts&crafts - http://www.thenovogratz.com/about/ no ta dva sta poimenovala svoje otroke takole: Wolfgang Bellamy & Tallulah (dvojčici) Breaker Five & Holleder (dvojčka) Major jup, res jim je tko ime.
|
|
|
|
RE: ne dajajte čudnih imen!!! 26.6.2012 16:33:13
|
|
|
|
Tippi
|
Bellamy & Tallulah (dvojčici) Breaker Five & Holleder (dvojčka) Major jup, res jim je tko ime. Tallulah mi je všeč! Pa Major tudi. Če bereš po špansko Mahor, ma je prav fino
|
|
|
|
RE: ne dajajte čudnih imen!!! 27.6.2012 10:57:28
|
|
|
|
liliana
|
In potem daš ime otroku Major.......pa se potem zgražaš, ker ga eni kličejo Major, drugi Mejdžor, tretji pa Mahor.....
|
|
|
|
RE: ne dajajte čudnih imen!!! 27.6.2012 12:17:32
|
|
|
|
mateyka
|
IZVIRNO SPOROČILO: liliana In potem daš ime otroku Major.......pa se potem zgražaš, ker ga eni kličejo Major, drugi Mejdžor, tretji pa Mahor..... in to še ni vse. je še bolj grozljivo - eni ga kličejo Máhor in eni Mahôr
|
|
|
|
RE: ne dajajte čudnih imen!!! 27.6.2012 12:42:09
|
|
|
|
liliana
|
Eni pa alomehor.....
|
|
|
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?