Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: joj, pa ne že spet: IME!? 23.5.2012 21:06:28
|
|
|
|
Češnca
|
IZVIRNO SPOROČILO: madejka Češnca ne vidim kakega novega tickerja pri tebi Ne, pri nas nič novega! Pa pri vas?!? Še en predlog za ime (morda sem ga spregledala); naš sosed je Valentin.
|
|
RE: joj, pa ne že spet: IME!? 23.5.2012 21:48:24
|
|
|
|
scorpiogirl
|
Filip
|
|
RE: joj, pa ne že spet: IME!? 23.5.2012 22:07:26
|
|
|
|
valči
|
Mihael-imamo ga doma in ime mu res ful paše.Ko sem tamalo čakala,sem imela v mislih ime Martin,če bo fant.Pa je bila še ena punca. Ampak taka lepa kombinacija je bila v mojih mislih.Mihael in Martin. Mi ga večinoma kličemo Mihael,ker ima strica Miha,tako da ga ne zamenjujemo.Tudi v šoli je Mihael.Ko sem huda,pa je Miha Srečno.
|
|
RE: joj, pa ne že spet: IME!? 24.5.2012 8:03:28
|
|
|
|
petea
|
IZVIRNO SPOROČILO: madejka IZVIRNO SPOROČILO: Češnca IZVIRNO SPOROČILO: madejka Matija ali Tobija Češnca kaj ti tu delaš? Ja, Oskar je tudi lepo! Kaj pa Adam (čeprav ta meni osebno ni najbolj všeč)? Adam je meni všeč, samo ne gre glih najbolje z Martinom. ... To pa meni nikoli ni bilo jasno, zakaj bi morala imena sorojencev na kakršenkoli način skupaj pasati. Saj niso kot npr. oblačila, da bi se morala po nekem sistemu ujemat. Ime izbereš otroku, ne otrokovemu bratu/sestri. Se mi zdi smiselno, da starši razmislijo, kako ime paše k priimku glede skupne izgovorjave obeh besed, pa da ne pride do kakšnih neželjenih kombinacij, kot je bila Ban-ana v TV seriji.
|
|
|
|
RE: joj, pa ne že spet: IME!? 24.5.2012 8:13:29
|
|
|
|
psaša
|
Mark
|
|
RE: joj, pa ne že spet: IME!? 24.5.2012 9:03:37
|
|
|
|
madejka
|
Petea Aninchy, ki je spraševala o imenih je tako želela. Meni je pač vseeno če ime paše k drugemu... mojima dvema nič ne gresta imeni skupaj
< Sporočilo je popravil madejka -- 24.5.2012 9:04:55 >
|
|
RE: joj, pa ne že spet: IME!? 24.5.2012 9:16:27
|
|
|
|
petea
|
Madejka, nič osebnega, samo navezala sem se na tvoje besedilo zasledila pa sem že velikokrat na RR, da starši usklajujejo imena svojih otrok, tako da sem nekje želela zapisati svoje mnenje o tem
|
|
|
|
RE: joj, pa ne že spet: IME!? 24.5.2012 17:45:42
|
|
|
|
kokosh
|
Tole je bil najin seznam s podobnimi kriteriji (ne prepogosto, brez šumnikov, klasičnega izvora, pozitiven pomen): Andrej, Benjamin, Daniel, Darej, David, Filip, Gabrijel, Ruben, Simon, Timotej, Tadej, Valentin, Teodor
|
|
|
|
RE: joj, pa ne že spet: IME!? 25.5.2012 8:36:08
|
|
|
|
Aninchy
|
Hvala vsem za zbrana mnenja! Sm pa dedcu tolk težila, da je reku, da se morva za kak mesec nehat pogovarjat o tem No, bomo že, mnenja so pa seveda dobrodošla! "podobno" ime - ja, men je pa všeč, če je eno ime tako klasično, se mi zdi, da kako "moderno" ne bi šlo zraven. Tud že na splošno gledam kako je nama ime in da smo nekak "vsi v stilu" No, sej mogoče se bi mi pa kaka dva imena zdela ful podobna, nekomu drugemu pa sploh ne.. Sto ljudi, sto petdeset okusov, ane?
|
|
RE: joj, pa ne že spet: IME!? 25.5.2012 9:56:58
|
|
|
|
betty.ford
|
Boris? Severin? Gregor? pa Klemena tudi nisem zapazila med predlogi. pa je zelo luštno ime.
< Sporočilo je popravil betty.ford -- 25.5.2012 9:58:20 >
|
|
|
|
RE: joj, pa ne že spet: IME!? 25.5.2012 10:50:21
|
|
|
|
Vivaldi
|
Aninchy, k Martinu lepo paše Lenart
|
|
|
|
RE: joj, pa ne že spet: IME!? 25.5.2012 10:58:39
|
|
|
|
betty.ford
|
se strinjam z Vivaldi
|
|
|
|
RE: joj, pa ne že spet: IME!? 25.5.2012 13:31:41
|
|
|
|
ziva10
|
Maks
|
|
|
|
RE: joj, pa ne že spet: IME!? 25.5.2012 13:31:57
|
|
|
|
Vijoličarka
|
Meni je ime Miha zelo všeč. Nekaj predlogov, upam da ne bo preveč podvojenih: Bogo, Brane, Bojan, Cvetko, Drago, Gaber, Gregor, Gojko, Gorazd, Iztok, Lado, Ljubo, Miran, Miro, Rado, Samo, Slavko, Stane, Vid, Zvone.
|
|
RE: joj, pa ne že spet: IME!? 25.5.2012 17:32:22
|
|
|
|
mateyka
|
Cvetko?
|
|
|
|
RE: joj, pa ne že spet: IME!? 25.5.2012 20:55:09
|
|
|
|
posh
|
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka Cvetko? potem raje Tai...kaj Tai..raje Tai Tai kot Cvetko!
|
|
|
|
RE: joj, pa ne že spet: IME!? 25.5.2012 22:34:29
|
|
|
|
buškolinka
|
tudi mi pričakujemo fantka in imamo težave pri izbiri imena, pogoji so pa pri nas skoraj enaki vašim Moj je Martin, hči je Valentina, za sinka pa se (trenutno) odločamo med tremi imeni Marcel, Marko ali Lovro. Čeprav sem jaz najprej navijala za Gregorja (je moj rekel, da je (pre)težko izgovorljivo ime) in Mateja (pa je moj rekel, da jih že preveč pozna).
|
|
|
|
RE: joj, pa ne že spet: IME!? 25.5.2012 23:20:46
|
|
|
|
mateyka
|
Mark je fajn.. poznam enega fantka z imenom Mark Antonij - prav simpatičen poba
|
|
|
|
RE: joj, pa ne že spet: IME!? 29.5.2012 12:04:52
|
|
|
|
sirenetta
|
IZVIRNO SPOROČILO: Aninchy IZVIRNO SPOROČILO: sirenetta Mihael, ustreza vsem kriterijem pa še na M se začne tako da paše k Martinu Moj je že prvič navijal za Mihca Mogoče bo pa tokrat res... ker idej mi sproti zmanjkuje, mojmu ni pa ČIST NIČ všeč. Če bi dal vsaj kak pribložno pameten predlog, pa bi jst popustila, tako pa se ne spomni niti enga imena!? Navijam za Mihaela ali pa za Mihca Tale, ki se smeji pod mojim nickom je Mihael Kličemo ga Mihael, tudi v vrtcu ga kličejo s celim imenom (so me vsi že takoj vprašali, če je Mihael ali Miha pa sem rekla, da sta mi obe imeni zelo všeč, ampak on je Mihael in ga kličemo s celim imenom) in mu full paše! Je bil moj isti, sem mu stresala imena iz rokava, on pa samo pravica veta "ne...ne...ne...", da bi pa kaj predlagal pa sem lahko samo sanjala.....No v sanjah sem potem dobila odgovor Mihael: en večer sem pomislila na mojega dojenčka v trebuščku in si zaželela vedet, kako naj mu damo ime....in sem v sanjah dobila odgovor Mihael Poskusi se "povezat" s svojim otročičem in ugotovit, kaj mu paše...mogoče pa dobiš tudi ti takšen nosečniški navdih
|
|
|
|
RE: joj, pa ne že spet: IME!? 8.7.2012 0:37:52
|
|
|
|
m_aja
|
SVIT
|
|
|
|
RE: joj, pa ne že spet: IME!? 8.7.2012 22:11:54
|
|
|
|
mayci
|
Meni k Martinu paše Marcel, Oskar.. Miha mi pa ni všeč.., pa Nace tudi sploh ne...
|
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?