Klopni meninigitis pri 7-letnici? (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naše zdravje

Sporočilo

nyna84 -> Klopni meninigitis pri 7-letnici? (21.5.2012 10:34:28)

Malo me je strah, zato pišem... [sm=smiley13.gif]
Hči je imela začetek prvomajskih počitnic klopa. Takoj po prvomajskih počitnicah je zbolela (predvsem glavobol, malo vročine in prvi dan jo je malo slabelo - ni bruhala). Na klopa smo takrat čisto pozabili, zato smo mislili, da je le kakšen "čuden" virus, pa tudi v ZD so nam rekli, naj počakamo, če se pokaže še kakšen simptom. Ko je hči potožila, da jo boli tudi vrat (glavo je lahko premikala gor/dol), sem se spomnila da je imela klopa. Sem govorila z njeno zdravnico in mi je rekla, da naj počakamo, pa bomo videli, kaj bo.
Lahko da je hči dala čez prvo fazo meningitisa in da smo sedaj v vmesnem intervalu. Priznam da me je groza, ali je to res to in ali bo prihodnji teden nastopila druga faza. [sm=zmeden.gif][sm=smiley13.gif]
Nisem paničar in vedno raje počakam kakšen dan več, preden pokličem v ZD, me pa spravlja ob živce, če ne vem, kaj pričakovati. Če ni meningitis, zakon. Če je .... kaj nasa čaka?
Kakšen je potek druge faze pri otrocih? Zbijanje vročine, bolnišnica? Bodo posledice?

MioBambino -> RE: Klopni meninigitis pri 7-letnici? (21.5.2012 12:04:37)

PREBERI SI

Srečno![sm=pikapoka2.gif]

SMT3 -> RE: Klopni meninigitis pri 7-letnici? (21.5.2012 18:13:30)

IZVIRNO SPOROČILO: MioBambino

PREBERI SI

Tole pa ne bo ok[sm=smiley1.gif]

SMT3 -> RE: Klopni meninigitis pri 7-letnici? (21.5.2012 18:14:14)

Aja,sej bo,men je helios odprlo [sm=smiley1.gif]

nyna84 -> RE: Klopni meninigitis pri 7-letnici? (21.5.2012 23:37:46)

IZVIRNO SPOROČILO: MioBambino

PREBERI SI

Sem že prej poguglala, ampak nič natančnega ugotovila. Tudi pediatrinja je rekla, da se slišimo, ko se spet pojavijo tipični znaki.
Ne vem, ali lahko potrdijo in zdravijo meningitis šele takat, ko se razvije druga faza?
Malo smešno mi je, da dobesedno čakamo, da spet zboli...[sm=zmeden.gif]
Npr. če bi lahko bolezen s preiskavami potrdili že sedaj, bi lahko zatrli drugo fazo? Ali pa zdravila sploh ni in potem samo lajšajo simptome? [sm=zmeden.gif]
[sm=smiley13.gif]

Ajra RR -> RE: Klopni meninigitis pri 7-letnici? (22.5.2012 10:40:52)

Vprašaj za nasvet pediatrinjo Tino Božičnik, takoj odgovori. Tukaj: http://www.ringaraja.net/Ringarajini-strokovnjaki/Seznam-strokovnjakov/tina-bozicnik_42

Stran: [1]