nyna84 -> Klopni meninigitis pri 7-letnici? (21.5.2012 10:34:28)
|
Malo me je strah, zato pišem... [sm=smiley13.gif] Hči je imela začetek prvomajskih počitnic klopa. Takoj po prvomajskih počitnicah je zbolela (predvsem glavobol, malo vročine in prvi dan jo je malo slabelo - ni bruhala). Na klopa smo takrat čisto pozabili, zato smo mislili, da je le kakšen "čuden" virus, pa tudi v ZD so nam rekli, naj počakamo, če se pokaže še kakšen simptom. Ko je hči potožila, da jo boli tudi vrat (glavo je lahko premikala gor/dol), sem se spomnila da je imela klopa. Sem govorila z njeno zdravnico in mi je rekla, da naj počakamo, pa bomo videli, kaj bo. Lahko da je hči dala čez prvo fazo meningitisa in da smo sedaj v vmesnem intervalu. Priznam da me je groza, ali je to res to in ali bo prihodnji teden nastopila druga faza. [sm=zmeden.gif][sm=smiley13.gif] Nisem paničar in vedno raje počakam kakšen dan več, preden pokličem v ZD, me pa spravlja ob živce, če ne vem, kaj pričakovati. Če ni meningitis, zakon. Če je .... kaj nasa čaka? Kakšen je potek druge faze pri otrocih? Zbijanje vročine, bolnišnica? Bodo posledice?
|
|
|
|