Kuhanje, namakanje graha (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


Paštetka -> Kuhanje, namakanje graha (21.5.2012 10:20:17)

Imam grah Keber.
Na navodilu piše, da ga moram namakati 12 ur in potem kuhati 45 minut.
zdaj pa...če ga dam zvečer namakat, je do kuhanja, ko pridem domov 18 ur. Torej bi se 18 ur namakal ali če ga dam zjutraj namakat, bi se namakal kvečjemu 8 ur. [sm=zmeden.gif]

Kaj je boljše? namakati 18 ur ali le 8. Ker je Keber precej debel grah dvomim, da se bo v 8 urah dovolj znamakal. [sm=zmeden.gif]




Tutan -> RE: Kuhanje, namakanje graha (21.5.2012 10:23:12)

Jaz pri teh stvareh, ki jih je treba namakat vedno naredim isto: zvečer dam namakat, zjutraj odcedim, popoldne kuham.
Če daš ob 7h zvečer namakat pa ob 7h zjutraj odcediš vodo, je to točno 12 ur [sm=smiley1.gif]




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (21.5.2012 10:23:17)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Paštetka -> RE: Kuhanje, namakanje graha (21.5.2012 11:44:15)

aha, torej, če ga zjutraj odcedim, se ne potegne spet skupaj oz. malo posuši? [sm=smiley36.gif]
vem, butasto vprašanje, samo še nikoli nisem kuhala graha, ker ga ne jemo. Tale Keber je pa fin samo takole za na suho jest, kot prigrizek ali malica




Stran: [1]