Zobki pri dveletniku (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci

Sporočilo

divans1 -> Zobki pri dveletniku (20.5.2012 20:22:05)

Par dni opažam, da ima moj dveletnik prve zgornje zobke nekoliko obarvane svetlo rjavkasto, ampak samo od dlesni pa do sredine zobka, spodaj je pa lepo bel, seveda jih umivamo vsak dan, sem pa tudi prebrala, da so to lahko obloge, ki se jih da odstraniti? Smo bili že dvakrat pri zobozdravniku, pa je bilo vse ok, ne vem, zakaj se je to zdaj pojavilo??[sm=zmeden.gif]

Nina00 -> RE: Zobki pri dveletniku (20.5.2012 21:04:54)

To so najverjetneje obloge ali pa začetna stopnja kariesa, ki ga lahko še brez bolečin popravi. Jaz bi otroka čim prej naročila k zobozdravniku.

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (21.5.2012 8:13:22)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

bebe&jaz -> RE: Zobki pri dveletniku (21.5.2012 9:42:30)

Zobki se lahko (prehodno, to mine) obarvajo tudi zaradi jemanja antibiotikov (sirupi)

Nina00 -> RE: Zobki pri dveletniku (21.5.2012 10:14:43)

Ja, ampak to od antibiotikov so obloge, ki jih zobozdravnik lahko odstrani.

tulpek -> RE: Zobki pri dveletniku (21.5.2012 10:28:16)

naš je dobil obarvano dvojko od AB pri 8. mesecih (dvakrat ab v 1 mesecu) sedaj ima 2l 8m, se mu ne širi, ne slabi, je pa zobarca rekla, da lahko da bo izginilo, lahko da ne.... nič pa ni namignila, da bi lahko odstranila. no mogoče še bo. mu pa redno čistimo zobke. obarvalo se mu je pa praktično čez noč v drugem tednu jemanja AB.

Najaa -> RE: Zobki pri dveletniku (21.5.2012 10:59:01)

Moja starejša je mela take obloge zaradi AB. Ji pa ful ščetkam zobke kadar se to pojavi in se kar da odstranit.

Stran: [1]