daja28 -> RE: Zavrnjeni v VVZ Ivančna Gorica (21.5.2012 21:07:52)
|
Živjo, Ne vem, če bomo lahko kaj dosegli, sem pa tudi sama že razmišljala v tej smeri. Naš prvi je dobil vrtec šele septembra po dveh zavrnitvah, drugi je bil letos odklonjen prvič. Že nekajkrat sem pisala na občino (preko meila) in ravnateljici vrtca glede problematike. Odgovor je bil vedno v tem smislu, naj se pač sprijaznimo, ker ni prostora. V načrtu povečanja kapacitet je le prizidek vrtca v Višnji Gori, ki bi moral stati že lani, pa se je zapletlo zaradi zemljišča... Pa tudi, če bi ga zgradili, bi bilo prostora za cca. 40 otrok. Zavrnjenih pa je okrog 400 otrok. Samo v Višnji Gori je najmanj 12 mamic otrok letnik 2011, ki so bili zavrnjeni v vrtcu. Občina bo že razpisala koncesijo (saj jo je že tudi prej), pa se nihče najbrž ne bo prijavil (ker morajo biti zagotovljeni določeni normativi in standardi)... Menda bo do konca leta zgrajen zasebni vrtec Medvedek, prav tako v Višnji Gori. Pa ne verjamem, da bodo dobili koncesijo dokler so moji otroci še v vrtcu. Tako da... žalostno le, da so tudi vse mamce (nekvalitetno varstvo) že zasedene, tukaj pri nas pa se ne najde niti ena in moramo otroke voziti v Ivančno Gorico oz. Stično. Pa še, na odločbo glede odklona sina se ne mislim pritoževat, ker je prezpredmetno, če se pritožba ne nanaša na kritrije, ki jih upoštevajo za sprejem. Smo poskusili pri prvem sinu dvakrat. Če ni prostora, ga ni. Denarja za vsaj tolikšen vrtec, kot je novi, pa tudi ne. In vse traja in traja...
|
|
|
|