Britax ali Safety 1st (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroška oprema



Sporočilo


MoLLiKa -> Britax ali Safety 1st (19.5.2012 15:46:21)

Zivjo,

Kupujem avtosedež od 0-18kg. Ali naj vzamem Britax first class plus ali safety 1st primeofix? Kateri se vam zdi boljši?

Hvala in LP




Tutan -> RE: Britax ali Safety 1st (21.5.2012 10:54:35)

Britax je v bistvu Romer?
Se mi zdi, da je bil malo bolje ocenjen. Pri odločitvi bi se nagibala k tistemu, ki je bolje ocenjen. Drugače pa mislim, da sta oba OK.
Mi smo imeli in še imamo zadnjo serijo Maxi Cosija (15-36). Sem bila nad jajčko navdušena, pa potem smo vzeli kar Tobija in zdaj Rodija, pa če bi še 1x, bi zagotovo Maxi Cosija.
Zakaj pa sedež od 0-18? Ko smo mi kupovali, so bili ti slabše ocenjeni od tistih 9-18kg, pa jajčka nam je v bistvu držala do 1 leta, Tobi pa do 4 leta.




zaspancek1 -> RE: Britax ali Safety 1st (21.5.2012 11:38:43)

V živo sem videla samo Britaxa in ta se mi je zdel dober (tudi na testih je bil ok ocenjen), samo cena mi je bila prehuda. Če primerjam ta dva (res samo po filmčkih in slikah):
- Britax deluje bolj kvalitetno izdelan oz. tudi je (blago in vse ostalo),
- Britaxa lahko pritrdiš v avto samo z avtomobilskim varnostnim paso, kar pomeni, da te vsakič, ko otroka daješ v oz ven iz sedeža nervira tisti pas (zgornja slika):
http://pramworld.web-epos.com/images/pram/first-class-plus-montage.jpg

V tem pogledu je Safety 1st plus v veliki prednosti - pritrdi se z isofixom in top tetherjem (torej pasom, ki pa ga napelješ po drugi strani, tako da ni v napoto):
http://www.youtube.com/watch?v=DuOdLk55vms
Hm, težka odločitev. - najbrž sta oba sedeža čisto ok, sicer izgleda Firstclass bolj primeren za čisto male otroke, ampak če pa gledam praktičnost je pa Primeofix definitvno v prednosti. Poišči še kakšna mnenja na tujih forumih.




Stran: [1]