[Brisano sporočilo] (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Gospodinjski nasveti

Sporočilo

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (17.5.2012 12:52:57)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

*miska.mcc* -> RE: Priprava kislega zelja.... (17.5.2012 13:13:51)

na žlico?  kot minestra?

ali kot priloga zraven krompirja in recimo klobase?

uškinamama -> RE: Priprava kislega zelja.... (17.5.2012 13:16:11)

Zmrzni ga. Zdaj ni čas za kislo zelje [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

mini86 -> RE: Priprava kislega zelja.... (17.5.2012 16:13:59)

js mam pa še kozarec repe[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
pa se odkar sem jo kupila odločam kako naj jo pripravim da so krvavice že nehal prodajat, tko da mi ostanejo samo pečenice..

no mogoče pa v soboto nardim še zadnjič repo da se jo znebim

Najaa -> RE: Priprava kislega zelja.... (17.5.2012 22:12:26)

Če imaš malo zelja, ga pripravi kot prilogo. Jaz ga stenstam, dodam mal vode, soli, lovorov list, mogoče žličko sladke paprike... Zraven pa krompir in kakšno meso, lahko pečenice, pečene piščančje zrezke...

*miska.mcc* -> RE: Priprava kislega zelja.... (17.5.2012 22:33:29)

jaz naredim tako (tisto za "na žlico")

zelje operem in ga skuham. (cca pol ure) brez vseh zacimb.

pol v loncu st.1 skuham olupljen in narezan krompir. (kao za pire)

ko je ta krompir ze skoraj kuhan ga odstavim, in z zajemalko vzamem v skledo 1/3 kuhanega, na koscke narezanega krompirja.

kar ostane v loncu zmixam z palicnim.

v ta mix lonec z zmixanim krompirjem stresem ocejeno in izplahnjeno zelje ter krompir in krompirjevo vodo.(obvezno tudi krompirjevo vodo. to da tisti gušt)

dodam fizol. lahko domac v zrnu ali kupljen v konzervi (ne opazim razlike), 1 knorr kocko, sol, vegeto, poper po okusu. in cisto na koncu zabelim z malenkost moke porprazene na ocvirkih.

lahko das notri kuhat kak kos prekajenega mesa ali klobase, da "oplemeniti".

to je to. če pa zraven natrediš še krompirjeve zgance pa avtomatsko padeš v lobi čist tapravih kmečkih gospodinj z certifikatom!

*miska.mcc* -> RE: Priprava kislega zelja.... (17.5.2012 22:37:20)

aja, minnie....z repo gre isto.

meni je repa na ta nacin ful boljsa kot zelje.

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (18.5.2012 8:18:48)

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (18.5.2012 9:08:12)

Najaa -> RE: Priprava kislega zelja.... (18.5.2012 9:15:03)

Miška, jaz na žlico delam na isti način kot ti. In je božansko dobro. [sm=bravo.gif]

HHH -> RE: Priprava kislega zelja.... (18.5.2012 10:42:24)

Dodaš približno isto loličino naribanega korenja, kislo smetano, nasekljane lešnike, petršilj, sol, poper. Zmešaš in dobro ohladiš. Odlična solata.

mini86 -> RE: Priprava kislega zelja.... (18.5.2012 15:09:42)

az naredim tako (tisto za "na žlico")

zelje operem in ga skuham. (cca pol ure) brez vseh zacimb.

pol v loncu st.1 skuham olupljen in narezan krompir. (kao za pire)

ko je ta krompir ze skoraj kuhan ga odstavim, in z zajemalko vzamem v skledo 1/3 kuhanega, na koscke narezanega krompirja.

kar ostane v loncu zmixam z palicnim.

v ta mix lonec z zmixanim krompirjem stresem ocejeno in izplahnjeno zelje ter krompir in krompirjevo vodo.(obvezno tudi krompirjevo vodo. to da tisti gušt)

dodam fizol. lahko domac v zrnu ali kupljen v konzervi (ne opazim razlike), 1 knorr kocko, sol, vegeto, poper po okusu. in cisto na koncu zabelim z malenkost moke porprazene na ocvirkih.

lahko das notri kuhat kak kos prekajenega mesa ali klobase, da "oplemeniti".

a je to ala jota[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]to je meni odlično

Paštetka -> RE: Priprava kislega zelja.... (18.5.2012 18:08:27)

Miška dober recept, samo s to knorr kocko in vegeto, si ga zbiksala [sm=smiley36.gif]

*miska.mcc* -> RE: Priprava kislega zelja.... (18.5.2012 19:04:06)

megi ja.

paštetka....jbg, mi konzumiramo vegeto in kocke :)......

Najaa -> RE: Priprava kislega zelja.... (18.5.2012 19:12:55)

Jaz vegete ne dajem, pol kocke pa odvisno ali dam zraven klobaso ali ne. Če delam brez, dam pol kocke, če ne pa ne.

*miska.mcc* -> RE: Priprava kislega zelja.... (18.5.2012 19:19:59)

jo bom pa probala letos sama narest....vegeto namreč!  ker bom imela fuuuul zelenjave. vso zelenjavo.....[img]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/img]

Stran: [1]